Šta je novo?

canon do 300 jura

hsv.stoned

Audio Guru
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poena
2,095
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
Kingston HyperX Fury 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (CL16)
GPU
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Storage
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Zvuk
FiiO K5 Pro + Beyerdynamic DT 900 Pro X/Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W + FiiO E10k
PSU
Cooler Master G550M
Kućište
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
Monitor
GIGABYTE G27Q & AOC i2481FXH
Miš & tastatura
Asus ROG Chakram wireless & ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Mobilni telefon
Xiaomi 14 Ultra 16/512GB Black & Sony Xperia™ XZ2 Liquid Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
e ovako..posle 4 god sam se opet zainteresovao za fotografiju.. 2006. sam kupio a520 koji je i danas ziv a svasta je preziveo,pesak,vodu,padove.. i odavno sam razresio tu dilemu koji aparati su najbolji,nista osim canona i nikona ne me zanima[a ni ixus canoni:mad::smoke:] taman sam poceo da ucim sa tim a520 koji ima[za to vreme i tu cenu] solidna podesavanja,smorio sam se jer sam ukapirao da treba dosta kesa i za polu prof. aparat a o profesionalnim nisam ni smeo da razmislim:smoke:
e od skoro sam poceo da razmisljam da skupim kes za ovaj canon
http://www.itsvet.com/proizvod/canon-powershot-sx120-is/comp_tehn_camera/29/723

budzet moze da bude do 300e.. e sad,zanima me da li je ovo stvarno aparat koji ima odredjene ajde da kazem ''profi'' mogucnosti? ili je samo zbudzen u ovo kuciste? kapiram da kad mogu sa a520 da uz podesavanja uradim do jaja sliku sta moze tek ovaj aparat.. ili dajte vi neki predlog do 300e. opet i video mi je vazan ali ne previse
ali ako neko moze da kaze nesto vise o ovom aparatu,polu-review:-devil-: koliko fps ima ovaj vga klip.ali najbitnija su podesavanja i kvalitet slike. vidim da koristi 2 AA baterije sto je inace prednost canona,planiram da kupim nov punjac sa 4 min 2500 mah baterije.

e da,vidim da je na it svetu cena u rasponu od 250-650e?? ili je to greska

Poslednja izmena:
polovan?:smoke: ok kapiram da je taj mozda bolji ali ajde da ne poredim sa tim,kada bih se odlucio za ovaj canon na odlozeno placanje jer mi trenutno tako vise odgovara od keshiranja:smoke: prednosti,mane ovog aparata??

hvala za ''uput'':smoke: nego sad ozbiljno,ako neko ima ovaj aparat moze da kaze nesto vise o njemu,najvise me zanima to da li cu moci da se ajde da kazem ucim na njemu pa da za god dana npr kad skupim kes uzmem neku pravu zver? sad imam previse troskova:smoke: kad sam uspeo da sa a520 sa rucnim podesavanjima uradim par brutalnih slika sta moze tek ovaj? ili ako neko ima neki bolji predlog do 250 jura nov/ajde i polovan

Možda da za te pare nađeš polovan Fuji S6500fd, ako nisi spreman da kupiš polovan DSLR i otvoriš rupu bez dna koja će ti gutati svaki Evro koji uštediš, i što je najgore, budeš srećan svaki put kada potrošiš pare (govorim iz ličnog iskustva :D).

ja sam uvek srecan kad s****m kes:smoke: znam da je rupa bez dna ali sam mislio da ovaj moze dobro da posluzi za ucenje,ovaj moj a520 je uveliko prevazidjen,mada planirao sam da mu obelezim 5. rodjendan sta je sve preziveo..:smoke: izgleda da je najbolja opcija sx10 a on dolazi u fantasticnom paketu za 375jura.. e jos kad bi imao za sve rashode.. morace da se bacaju prelazi na 50din:smoke:

Znam kako ti je, ja sam počeo sa A510 (još uvek ga koristim), i taj aparat me je i navukao na sve ovo pa sam nedavno uzeo polovan 20D, dva objektiva, i još planiram 300 čuda... užas. Pri tome kad saberem koliko sam para dao za to, stvarno mi nije jasno odakle mi :d A svega toga ne bi bilo da sam se pre nekoliko godina zeznuo i kupio aparat koji nema sve modove koje ima A510, nego neki potpuni idiJot.

A svega toga ne bi bilo da sam se pre nekoliko godina zeznuo i kupio aparat koji nema sve modove koje ima A510, nego neki potpuni idiJot.

objasnjenje situacije! a meni se uvek tako desava,uzmem po smesnoj ceni bolestan bajk a sad hocu ktm,pre 6 god komp koji su ljudi dolazili da pipnu- i pre god dana sam morao ovu konf da uzmem,jedino sto furam rendzu 4,srecna okolnost,mada opet kamdr na kia sorento.. :smoke: a zivim u srbiji:smoke:

zao mi sto tad nisam kupio neki hp pa da se obradujem ako slika nije siva:smoke: do ovoga sad ne bi doslo..

Ovaj ce ti biti super za uchenje, ali to nema veze sa poluprofesionalnim ili bilo chim ozbiljnim. SX120 je otprilike updateovan A520, ima veci zum, brzi je, bolji LCD. Poluprofesionalno koshta 5x vishe samo da pochnesh :)

Poslednja izmena:
necu da se predam:smoke: pa mozda i uzmem da ucim na njemu,mada video sam slike sa sx120 i i bolesno izgledaju sa rucnim podesavanjima.

Da sam na tvom mestu,da tezim ucenju fotografisanja, isao bih na nesto tipa 6500fd, ako nemam para za "rupu bez dna". :)
Ne vidim neki "napredak" sa jednog polu idiJota na drugi.
Ja imam "full idiJota" - 850is :)

dobar je sx200.. mislim da cu da sacekam malo a do tad da se igram sa ovim a520 i onda uzmem ili sx10 sx20.. ili neki drugi makar i polovan. mada za neku standard upotrebu sx120 je odlican.

Vrh Dno