Šta je novo?

Canon A80 vs Nikon 4300

DragonLord

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2004
Poena
604
Kupujem dig. foto aparat, pomozite oko izbora!
Recite sta mislite o ova dva modela,
preporucite, moze i neki treci

Pozdrav Milos

Oba su jako dobra,jako slicnih karakteristika imas testove na stevs-digicamsu.
Ja naginjem ipak malo na A80,koji je skuplji za 20-ak evra,ponajvise zbog pokretnog displeja

Tezak izbor. Calibra je vec rekao da su oba zaista dobra.
A80 ima nesto vise mogucnosti, 4300 ne zaostaje mnogo, ima skoro sve sto treba. 4300 nema S mod, ima samo 2 otvora blende (uglavnom dovoljno kod malih kamera).
A80 ima pokretni LCD, ali zato ima duplo manje piksela, a i cini mi se da je 4300 nesto cvrsce konstrukcije.
4300 ima bolji (sjajan) makro, ni A80 nije tu los.
Krajnji rezultat je odlican kod oba, tesko je reci koji je bolji, mada se meni (subjektivno) malo vise dopadaju slike sa 4300.

Neki treci? Olympus C-5000. Fuji F700. Minolta G400 & G500. Ne znam gde pazaris?

Za A80 neznam, a Nikon4300 pravi vrlo lepe fotografije i skroz sam zadovoljan sa njime :)

Mane su mi:
- baterija kratko traje (uz drzanje ukljucenog lcd-a), a nova baterija kod nas kosta oko 60E...kada se ne koristi LCD moze baterija drzi jako dugo ali foto radi sporije, pa je resenje da se iskesiras za bateriju ili pravis batery pack... (ili kako ja da pozajmis bateriju od druga xex).
- U Scene Modovima mu fali sport mod (ko koristi manuelni mod njemu ni ne treba).
- Plastican vecim delom.
- filmovi su bez zvuka (ako ti to treba)
- Ostale primedbe su otprilike kada drzim nikon 5700 i 4300 pa gledam sta fali ovom drugom (npr. nemoze da stavim brzinu zatvaraca pa on automatski da odredi otvor blende vec mora i jednu i drugo automatski ili i jedno i drugo manualno, takodje kod Nikona4300 otvor blende moze biti samo minimalni i maximalni ili sto u slowsync blicu moze samo jednom da opali) tj. neprimerene su za klasu dzepnih foto aparata.

Razmisli i o novom Nikonu 4200/5200.

Odlican test A80 i N4300 aparata imas na http://www.imaging-resource.com/ a pogledaj i forum tamo.

Poslednja izmena:
Cena je oko 350-380evra u BG i ttrentno su nabavke za njega pale oko 10%,zasto ne znam.

Nazad
Vrh Dno