Šta je novo?

Canon A720IS i refurbished tj. pokvarena roba?

Reggie

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2005
Poena
319
http://www.itsvet.com/proizvod/canon-powershot-a720is/comp_tehn_camera/29/444

U jednom od ovih komentara sam procitao da je jedan kupio ovaj foto aparat u Kanadi jer je siguran da nije refurbished roba koja se, kako on kaze, kod nas prodaje kao potpuno ispravna. Zanima me da li se ovim prodavnicama sa ovog linka moze verovati da ne prodaju takvu robu i da li postoje takve prodavnice? Mozda je ovaj lik malo preuvelicao stvar? Gde bi ste preporucili da uzmem ovaj aparat koji vec duze vreme pratim i cini mi se da je dovoljno pala cena? Sta kazete na Gigatron, deluju da imaju najpovoljniju cenu, a opet me zanima zasto je tolika razlika u ceni za isti proizvod?
Thanks

To sam i ja razmisljao skorije da je vrlo moguce da nasi prodavci (i ne samo nasi) naruce refurbished proizvod sa ebay-a recimo, ispoliraju ga do visokog sjaja, ociste (ekran, metalne delove) i prodaju po normalnim cenama. Everything is possible

Aj probaj da ispolirash "metalne delove" na A seriji Canona.Prvo je shto ih (skoro) nema,a drugo,shto bi se primetila i najmanja intervencija na farbanoj plastici.Refurbished aparati se sredjuju u samim fabrikama,i u sluchaju Canona dolaze u kutijama drugachije boje u odnosu na nove aparate.Uostalom,ako neko ne moze da razlikuje novo sa refurbished,nece mu smetati chak i da kojim sluchajem kupi takav aparat.BTW,na refurbished aparate se moze sumnjati samo u sluchaju dosta nize cene u odnosu na novi,a prodavac u svakom sluchaju mora da naglasi o kojoj je verziji aparata rech...valjda :S:

Sta bi po ovom tacno znacilo refubished, pokvarena ili polovna izakana roba? Sada sam bas u nedoumici dal da i dalje kupim. Ova cena od oko 180e mi odgovara, al dao bih i malo vise al da je sigurno proveren prodavac sto se tice foto aparata, a sa druge strane ne daje mi se 220e ako je sve to ista roba. Jel ima jos neko neko iskustvo sa ovim nasim prodavnicama bar sto se foto aparata tice?

Edit: Jel ima negde na netu da se vidi koje je boje originalna kutija ne-refurbished A710IS?
Hvala

Poslednja izmena:
Refurbished su uredjaji sa nedostatkom (najcesce vraceni u garanciji) koji su fabricki sredjeni. Fabrika naravno onda gleda kako da ih se otarasi i mogu se naci po vrlo povoljnim cenama.

Kod mnogih nasih uvoznika je cesta praksa da se uvoze i prodaju takvi uredjaji (secamo se one afere sa TVima) a da se to nigde ne naglasi iako postoji zakonska obaveza da se to uradi.

Refurbished uredjaji, kako neko rece, dolaze u obichnim braon kutijama, sa nalepnicom modela, SN, RMA num. itd ili u rinfuzu. Najcesce ih uvoznici dobijaju kao zamenu za uredjaje poslate dobavljachu i koriste kao zamenu za razduženje kupaca. To su, uglavnom, potpuno ispravni uređaji koji se ni po čemu ne razlikuju od "novih".
Nisam 100% siguran, ali mislim da takvi uređaji uglavnom završavaju na Metro i sl. rasprodajama, ako uopšte i dođu u slobodnu prodaju.

Znaci da Gigatron ne bi dozvolio da sroza svoj ugled podmecuci refurbished robu? Nekao mi Gigatron deluje kao ozbiljna firma.

Edit:Ja ih zvao malo pre i kazu da ide u originalnoj kutiji.

Poslednja izmena:
Znaci da Gigatron ne bi dozvolio da sroza svoj ugled podmecuci refurbished robu?
:d:d:d:d
Ovo je mnogo jako, ugled?
Da li ti stvarno misliš da posle one havarije sa e-linkom može da se govori o tome da ovde neka IT firma ima ugled? Tj., da ima nešto što je izgrađeno kroz izuzetan poslovan odnos prema krajnjim korisnicima, te da tako nešto može i da uruši eventualnim nuđenjem npr. refubrished robe.
Kao što neko reče, bila je skoro afera sa refubrished Samsung LCD-ovima i šta se desilo? Tresla se gora, rodio se miš. Eno firme, stoji još uvek i posluje sve u 16, bez imalo frke.
Još je ova zemlja zelena u smislu tržišne ekonomije (ako ovde uopšte i ima tržišta u pravom smislu te reči, s obzirom da prave konkurencije i nema), trebaće ipak vremena da se neke stvari iskristališu i izdvoje pravi igrači, koji će onda i postaviti zdrave principe poslovanja, po sistemu - kupac je uvek u pravu - jednom se greši.
Dotle, možemo da ili verujemo ili ne, a renome firme na ovim prostorima nema takvu težinu kao negde na zapadu.
Možda se varam i možda su ovo prejake reči, ali ne mali broj puta sam se uverio da ipak jeste tako.

p.s. ovaj tekst nema nikakve veze sa firmom Gigatron, sa kojom btw imam prilično dobro iskustvo.
Pozz

Canon A720IS

Kompanija Gigatron d.o.o. je ovlascena maloprodaja Canon proizvoda.Prilikom kupovine Canon fotoaparata i digitalnih kamkordera u nasim prodavnicama dobijate originalnu garanciju i servisni list.Ovlasceni servis za popravak Canon aparata i kamera je firma BG Elektronik sto je jasno naznaceno (sa adresom i kontakt telefonima) na garanciji.Kompanija Gigatron d.o.o. Canon proizvode iskljucivo nabavlja kod ovlascenih distributera.Model A720IS trenutno imate u nasoj prodavnici na BB.

Hvala na pojasnjenju. Nego nisam shvatio sta je BB?

Nazad
Vrh Dno