Šta je novo?

Canon A70 pitanja (pre svega E18)

Armitage

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2003
Poena
604
Planiram nabavku modela A70, pa me zanimaju neke stvari.

Prvo, predpostavljam da ste svi čuli za ozloglašenu E18 grešku na nekim primercima A70/60. :( Da li je neko odavde (SCG) došao u kontakt sa nekim takvim primerkom? Kako se domaći prodavci ponašaju u slučaju reklamacije takvog aparata?

Druga stvar je nešto što sam pročitao na stranim forumima, a očigledno se radi o "feature-u". Žale se ljudi na nekakvo pištanje u hires movie modu (640x480). Pištanje se navodno čuje preko nasnimljenog tona u filmu.

Za kraj, gde kupiti ovaj aparat i po kojoj ceni? Postoji li neki valjani domaći sajt sa uporednim cenama digitalnih aparata?

Pozdrav!

javi se meni
prodajem a70 star mesec dana, jer planiram da kupim nesto jos bolje od 600E pa mi treba svez kapital

malo sam se zaleteo u vezi aparata... ne zato sto je los nego je meni 3x opticki malo :)

dakle: [email protected] ili +381638303482
cenu necu reci ovde da ne ispadne kao oglas, ali imas moj post i na "malim oglasima"
Da napomenem da dobijas i CF 64mb bonus uz aparat.. :))

Problems
1. E18 occur when operate under warm temparature environment(33C) As stated at canon FAQ, it is a lens problem. Anyone with the same problem E18? Issit happended when operate for a while and u can feel the camera's heat (a bit warm)

evo nadjoh ovo na netu u vezi toga
mada mogu ti reci da se to meni za ovih mesec dana NIKAD nije pojavilo
Islikao sam jedno 100-150 slika, a prosle subote sam bio u ZOO vrtu. Bio je jako topao dan, znaci idealni uslovi za pojavu E18 greske o kojoj pricas, a sudeci po ovom komentaru sto sam nasao ima veze sa toplotom. naravno, nije se pojavilo nista

Mislim da bi E18 najmanje trebalo da te brine u celoj toj prici

Kakav bedak...
Pad sistema na Benchmarku je uzrokovao nestanak moje poruke o E18-ici i vaših odgovora. :(

Odgovore sam bio samo preleteo, tako da bih molio ljude koji su takođe imali E18 iskustva, da ih ponovo napišu (može i samo ukratko).

Hvala i pozdrav.

Zanimljiv prilog:

http://www.ixus-world.de/index.htm?tips/repair_guide/e18_01.htm

Čovek je kompletno rasklopio Ixus-a (uključujući objektiv) i objašnjava kako se popravlja E18 kod aparata koji više neće da beknu (i kod kojih je, naravno, istekla garancija). ;)

Stvar je u tome da se odkloni nečistoća, nagomilana na mehanici objektiva.

I bre, nisam znao da A70 ima ovakve probleme... :(

Svaka cast ovo za ixus-a kad bi jos mogao da nadjes kako izgleda g3 iz unutra bio bih ti zahvalan!
inace svaka cast na hrabrosti.

djsp je napisao(la):
Svaka cast ovo za ixus-a kad bi jos mogao da nadjes kako izgleda g3 iz unutra bio bih ti zahvalan!
inace svaka cast na hrabrosti.

Ne znam, potraži preko Google-a.
Evo jedne slike: http://toadstool.se/journal/snapshots/161.jpg

Što se tiče lika, stvarno je trebalo imati hrabrosti za takav poduhvat, između ostalog i zbog toga što je posle (uspešnog) sklapanja neophodna justifikacija aparata. ;)

Hvala mnogo za g3 inside sta bese jos izraz justifikacija?
Pozdrav

xWoLf je napisao(la):
Problems
1. E18 occur when operate under warm temparature environment(33C) As stated at canon FAQ, it is a lens problem. Anyone with the same problem E18? Issit happended when operate for a while and u can feel the camera's heat (a bit warm)

Evo ja sam se vratio iz Egipta sa 370 slika napravljenih ovim aparatom i nije bilo nikakve greske, a svi znamo kakve su tamo temperature. Mislim da ta prica ne pije vodu... :rolleyes:

Nazad
Vrh Dno