Šta je novo?

canon a610...pitanja

davor_zr

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2005
Poena
304
Imam nameru da kupim canon a610 pa me interesuje par stvari...
Da li ovaj model ima ogranicenje u duzini video zapisa (negde sam nasao da ima 30 sec na drugom mestu da nema i da moze da snima do 1GB)?
Posto moze da koristi i SD i MMC kartice koja je bolja i u cemu?
Koji biste mi preporucili punjac i baterije za njega?
Posto sam ga dugo trazio kod nas naisao sam na jednu firmu ali mi je cena malo sumnjiva...tacnije 260 eura...sad neznam da li smem da navedem ovo... sajt je: http://www.dsdigital.info/ (nije reklama) pa ako je neko kupovao od njih da mi kaze jer je razlika u odnosu na druge dosta velika!
Pozdrav!!!

Chitaj druge threadove, ima ih 10 o ovoj temi. Inache ,A610 je losha kupovina...

Citao sam druge threadove ali nisam nasao ono sto me zanima i to sam pitao...
U odnosu na koje modele je canon a610 losa kupovina?
Zbog dimenzija me ne zanima ultrazoom klasa aparata jer mi treba model koji moze da mi stane u dzep!!!

fino resenje za ovaj ultrazoom ali sudeci po testu karakteristike mu nisu bas nesto...
Inace imam dilemu izmedju dve varijante i 4 modela:
Jeftinija varijanta, 5MPix, je izmedju canon a610 i sony W15
Skuplja varijanta, 7Mpix, je izmedju canon a620 i sony w17
Ako neko moze da mi pomogne da se odlucim neka kaze svoje misljenje!!!
Pozdrav!!!

A610 je losha kupovina u odnosu na bilo koji aparat za te pare..

A610 sam nasao za 260e, hocu aparat od 5MPix ili vise i trazio sam odgovore na neka pitanja i savet od ljudi koji mogu i zele da pomognu... Posto tvoji saveti driver ne da nisu pomogli nego ih ni ne uzimam u obzir molim te da se uzdrzis ubuduce i cutis...ok

davor_zr je napisao(la):
A610 sam nasao za 260e, hocu aparat od 5MPix ili vise i trazio sam odgovore na neka pitanja i savet od ljudi koji mogu i zele da pomognu... Posto tvoji saveti driver ne da nisu pomogli nego ih ni ne uzimam u obzir molim te da se uzdrzis ubuduce i cutis...ok

Sa 4 posta bi mogao da se uzdrzish od ovakvih komentara. Ovo je forum otvoren za diskusije, a moje mishljenje je da je A610 najgora kupovina za te pare, kao shto cu ti reci da je A520 najbolja, a drugo je to shto ti je neko rekao da ispod 5mpx ne uzimash, i ni ti sam ne znash zashto...

...nije los A610 uopste,al ako hoces nesto kompaktnije pogledaj ixus.

btw ...al je ovde pala cenzura :D

poz A :-devil-:

Uzmi A610 i ne brini. Odlican aparat za "shvatanje potreba". Kasnije ces mozda pozeleti nesto jos manje ili mozda neki prosumer ili DSLR... Sa necim se mora poceti a A610 je idealan za to...

Da, to sam ja bash hteo da kazem ;)

Jos jedan glas protiv 610. To sto ima 5mpix nicemu ne sluzi - ni amateru ni profesionalcu. Ako hoces aparat za svaki dan, kao sto je vec receno, ixus je najbolje resenje. A za vece domete fotografisanja s2 ili neki dslr.

Ako vec treba dati 290€ koliko koshta A610, bolje uzeti Fujija F10 koji je daleko bolji svakodnevni i turistichki aparat, a ima josh 1mpx vishe...

ma moj ti je savet da uzmes neki Sony, znas da Sony koristi cajsovu optiku, nije sve u pixelima. a zna se da je SONY = SONY iliti TATA
interesantan je model (malo stariji) sa 5MP posto je o tome pisano, Sony Syber shot DSC p93, ima brzi start , bogat opcijama, manuelnim kontrolama, odlican kvalitet slika, zasicenost bojama, video u VGA sa 30fps, dve AA baterije. Moja preporuka :smash:

@Aargh - kad nesto odvalis, das argumente za to.

@Davor - ako si potpuni pocetnik, bolje stedi novac i uzmi A520 sa punjacem, baterijama i SD karticom.
Razlika izmedju MMC i SD je prvenstveno generacijska - SD je nastao iz MMC-a, brzi je, minimalno deblji (zbog toga ne pase u dobar deo mobilnih telefona), cena je ista, i lagano ce istisnuti klasicni MMC.

Shta ocesh, Sony PSP je super, mora da su im i aparati super :D

Zapravo, A610 je bolja kupovina od bilo kojeg koga su ovde naveli. Zato sto jedini nudi sva moguca rucna podesavanja (u toj klasi). Plus najveci zoom u klasi (4x).
Sto se videa tice, kaze:
• 640 x 480, 30fps (limited by card)
• 320 x 240, 60fps (up to 1 minute)
260 eura je manje-vise cena kod vecine, tako da je ok. Baterije najmanje 2000mAh, neki poznatiji brand i to ti je to.

u konkurenciji je bio sony w-15, fuji F10 i F11 i canon A610!!!
Fuji F10 je otpao zbog nedostatka rucnih podesavanja a F11 ne mogu da nadjem kod nas. Sony ima dobru optiku ali koristi memory-stick i ima manji opticki zum od canona a i kvalitet slika mi je bolji na Canon-u. Kod Canon-a je presudio kvalitet slika, SD kartica, 4X opticki zum i prilicno koristan rotirajuci displej. Aparat od 5MPix je moja odluka zato sto ce se koristi i za posao a ne samo kao turisticki aparat!!!
Mislim da je i konacna odluka Canon A610... Od nedelje pazarim pa cemo da vidimo!!!
Hvala svima!!!
Pozdrav!!!

ja bih ti savetovao a520....
Narocito ako ti je prvi aparat.Osetno je manji od a610,a bogami i jeftiniji.Sve u svemu,pravi izbor za kupovinu prvog dig aparata.

davore, shta znachi to aparat za posao ?

Poslednja izmena:
To znaci da znam sta zelim od aparata ali da zavrsim ovaj thread posto je juce stigao moj novi Canon A610, Kingstone SD 1GB elite pro, punjac i torbica...
Testirao sam ga koliko sam imao vremena i zakljucak je da opravdava sveki euro ulozen u njega :)
Hvala svima na pomoci !!!

U zdravlju i veselju da ga koristish :)

Nazad
Vrh Dno