Šta je novo?

Canon 6D

Marti Misterija

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
955
Idemo konkurencija... :d

• 20.2MP Full-Frame CMOS Sensor
  • 3.0" Clear View High Resolution LCD
  • DIGIC 5+ Image Processor
  • Built-In Wi-Fi and GPS Connectivity
  • Full HD 1080p with Manual Controls
  • 11-Point AF with Center Cross-Type Point
  • 63-Zone Dual Layer Metering Sensor
  • Extended ISO Range of 50-102400
  • Up to 4.5 Full Resolution FPS
  • Built-In HDR and Multiple Exposure Modes

cijena 2099 USD...
privju ovde http://www.dpreview.com/previews/canon-eos-6d/
licno razocaran
let the games begin...

Poslednja izmena:
Ako stvarno izađe po ovoj ceno, ovaj aparat ima da oduzme značajan deo ionako malog tržišta za sonijevo "kompaktno" čudo. Ipak treba sačekati. Kvalitet fotografije će biti sigurno super, ali brzina autofokusa i burst mod mi ne deluju obećavajuće.

Ovo ima potpuno istu cenu kao 5DMKII, i ochigledno je njegova prava zamena, u svemu je updateovan, osim velicine :) Postojanje D600 ne moze da utice mnogo na njega, broj AF tacaka i velicina viewfindera je samo jedan detalj u odnosu na razliku izmedju ta dva sitema, i to nikako ne treba da bude razlog zasto ga ne kupiti. Prvo treba pogledati ko ima sta od stakala, i njihove cene, ljudi previse zaboravljaju na to. Takodje, ko se bavi videom, eto mu najbolji value for money, o Nikonu tu nema sta da razmishlja, mislim da ne postoje shanse da su preko noci sredili probleme sa D800, ali videcemo u narednim danima. Ja ovim nisam zadovoljan i ici cu na MKIII, jer kao da su ga za mene pravili :)

Poslednja izmena:
Nakon svega sto sam video na netu do sada u vezi 6D samo mogu da dodam, 6D Mark III ce biti sjajna masina :d

Vrh Dno