Šta je novo?

Cannon Vs. HP

filipp

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2003
Poena
619
Da li ima upucenih u modele Cannon i455, HP 5652 i najzad HP 5150.
Posto mi je ovaj poslednji favorit, sto zbog cene sto zbog preporuka sa ovog foruma, a i nisam siguran u kvalitet ostala dva stampaca, o kojima nisam puno cuo.
Stampac je potreban za stampanje standardnih fotografija i nekih e-book-ova.
Any suggestions???

Bas nikog sa nekim konstruktivim predlogom :)

Zna li ko gde ga ima u prodaji...(Canon i455)

Poslednja izmena:
Bogami ja sa svojim 5150 evo vec vise od pola godine nikako da potrosim kertridze,a stampam poprilicno mnogo.....Do sada sigurno oko 1000 primeraka (ne full grafika,vec kombinovano tekst + grafika od cega je 20% graf.).....
Doduse,kertridzi vriste da su pri kraju vec 2 meseca :d

interesuje me da li ikako moze hp da se natjera da stampa listove duze od 355mm?
imam hp840c stampac i nema pite da ga natjeram. kada odaberem custom page najveca ponudjena duzina lista je 355mm. kakvo je stanje kod novijih modela i da li moze i jedan A4 stampac od HP-a da stampa duze listove

Uzeh juce Canon IP2000 i kavlitetom stampe sam potpuno zadovoljan, samo ovi ketridzi ne traju dugo...

Ali novi su reda 10 evra...i videces da traju, potrosnja je drasticno smanjena, pogotovo kod ovih jacih modela.

Npr, sa iP4000 sam odstampao 230 kolor slika 10x15cm i potrosila se samo zuta, dok je ostalih bilo.

Pa mozda za taj Ip4000 koji ima odvojene ketridze za svaku boju ponaosob, i mozda i vecu zapreminu.
Ja odstampao 200 starnica teksta i par slika i rezultat: crni je otisao a za u boji mi javlja pola ketridza??!?
Kvalitetom sam stvarno zadovoljan.Za 70eur dosta...

Jos jedan glas za 5150 najbolji u svojoj kalsi.
Meni keltridzi traju vec 7 meseci a stampam svaki dan bar po jednu stranu

nesharm je napisao(la):
Ali novi su reda 10 evra...i videces da traju, potrosnja je drasticno smanjena, pogotovo kod ovih jacih modela.

Npr, sa iP4000 sam odstampao 230 kolor slika 10x15cm i potrosila se samo zuta, dok je ostalih bilo.

Koji papir koristis?
Ja neki dan kupio iP4000 i dobio sam 5 primjeraka photo pro papira i slike su savrsene ali ne bi mi se isplatilo da stampam slike na taj papir posto je 20(10x15) komada oko 7 evra!
Vidio sam u PIN-u da ima neki Canon-ov mat papir, 50(A4) komada za oko 10 evra, kakav li je?

Ja koristim onaj Glossy papir, daje vise nego ok rezultate. Photo Pro je jednostavno neisplativ, osim ako ne zelis bas vrhunske fotke koje treba da ostanu citave bar 20-30 godina. Tu se vec postavlja pitanje kvaliteta stampaca, tj. stice se utisak da vrhunski izradjena fotka ipak predalek zalogaj za jedan Ink Jet (mozemo o teoriji do sutra :)).

Dakle - za zezanje Glossy i to u malim kolicinama. Za vecu kolicinu - obliznji cika fotograf koji radi slike sa digitalaca, ipak je isplativije.

Sa druge strane, ajmo prost racun - recimo da je ketridz 9 evra i da potrosis 4 ketridza za npr 200 slika. 200 slika znaci 45 evra za 10x15 papir + 4 ketridza od 36 evra dodje na nekih 80-tak evra. 80x79din je 6320 din, a ako je slika kod fotografa 20 din, znaci da te kod njega tih 200 fotki kostaju oko 4000 din. Usteda ocigledna, cak i da izvuces 250 slika iz tih ketridza.

Baja iz Canona je pricao da tek sa iP5000 postize se ekvivalenta cena, posto je jedna kapljica 1 pikolitar umesto 2 koliko je kod iP3000/4000, pa je potrosnja manja. Koliko se ja secam, ketridzi su identicni, s tim sto ti bolji modeli imaju zaseban ketridz crne boje za fotografije (dakle ne dobija crnu mesanjem postojece tri boje, vec ima posebno mastilo za nju).

Nazad
Vrh Dno