Šta je novo?

CAM - Conditional Access Module

Erestun

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2007
Poena
305
Pozdrav svima,
presao sam na ikom, uzeo flat 3 paket i dobio Kaon risiver koji ne zelim da koristim jer imam dvb-t(2) televizor kojim mogu "digitalne" kanale uhvatit'.
Nazalost, hbo i ostali paketi su bez smart kartice skremblovani i da bih ubacio u televizor istu potreban mi je CA modul.
Da li znate gde ima da se kupi ovo pcmcia gov*nce?

8tAJ7

Hvala

Moras prvo saznati koji sistem kodiranja oni koriste [nemam Ikom, a nemam koga da pitam], posto postoji vise vrsta modula...
Postoje i razni "univerzalni" moduli, za vise vrsta kodiranja, ali ti je sigurnije uzeti bas odredjeni. Isti su i za satelitske risivere i sad su poprilicno jeftini [dok su nekada kostali i po xxx stotina maraka].
pozz

Conax CAM Smit radi 100%, kod skeniranja kanala stavi cescku, da bi ti pronasao sve kanale.

Bas sam ga u petak montirao. Kod nas se moze naci za 50 evra, a preko grane za 30-35.

Pozdrav svima,
presao sam na ikom, uzeo flat 3 paket i dobio Kaon risiver koji ne zelim da koristim jer imam dvb-t(2) televizor kojim mogu "digitalne" kanale uhvatit'.
Nazalost, hbo i ostali paketi su bez smart kartice skremblovani i da bih ubacio u televizor istu potreban mi je CA modul.
Da li znate gde ima da se kupi ovo pcmcia gov*nce?

8tAJ7

Hvala

Poslednja izmena:
Smart kartica je kodirana iskljucivo za dobijeni dvb risiver i ne moze da se ubaci u bilo koji drugi uredjaj.
Nikakav info od njih necu dobiti. Zanima me, ako i uzmem univerzalni modul, da li cu uopste moci da deskremblujem kanale?
hvala

Nazad
Vrh Dno