Šta je novo?

Callisto/Regor na M3N78?

PENDULA

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
619
Dakle, radi li pomenuta Asus ploča sa novim AMD Phenom II X2 550BE i Athlon II X2 250? Na Asusovom sajtu u cpu support listi za ovu ploču nisam primetio ova dva procesora. Iskustva?

Nema to veze, am3 procesori kompatibilni sa am2+ plocama. Am3+ procesor ima 938 a am2+ ima 941.Ali ono sto meni zadaje glavobolju je upravo obrnuto. Sto am2+ proc ne moze u am3 plocu tako da ce u isto vreme morati da se uzme i am3 proc i ploca..

Ontopic
Sto se tice te ploce ovde mozes da vidis podrzane modele..

http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=amYCbidk7vhOQLWp

Poz

AM3 procesori bez problema rade na S.AM2+ plocama, radice i na tvojoj bez problema, eventualno treba da odradis upgrade bios-a.

U ovome i jeste problem. Asus je, po ne znam kom kriterijumu, za sad za ovu plocu izostavio podrsku za ove procesore. Iskreno, ne znam da li ce dodati podrsku u nekim kasnijim revizijama BIOS-a, ali za sada stvari stoje tako. Da stvar bude jos cudnija, podrsku za ova dve generacije procesora su dobile neke jos jeftinije Asus-ove ploce (npr M2N68-AM Plus), a neke skuplje nisu (na primer, M3N78 Pro ima podrsku, a M3N78-EM nema, iako imaju isti nV8300 cipset).

@PENDULA
Mozda bi bilo najbolje da, ukoliko imas tu plocu, kontaktiras direktno Asus i pitas ih da li imaju u planu da podrze ove procesore nekim buducim BIOS-om. Ne vidim razlog zasto to ne bi ucinili, osim ako se ne kosi sa nekim njihovim planovima.

Ontopic
Sto se tice te ploce ovde mozes da vidis podrzane modele..

http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=amYCbidk7vhOQLWp

Poz

To nije ploča za koju sam pitao, mene zanima M3N78. Ploču bih uzeo u narednih par dana - zato što je jeftina. Nemam vremena da čekam novi BIOS i sl., treba mi da radi odmah. Kao što sam gore naveo, već sam proverio na asusovom sajtu i ova dva procesora nisu navedena u 'cpu support' listi, iako bi po svoj logici trebalo da budu podržani, kao što su @DiSLOcAtEd i ostali primetili. Mislio sam, možda su slučajno propustili da navedu na sajtu, a ploča u stvari radi sa Phenom/Athlon II X2 sa aktuelnim biosom. Ako je neko probao i radi - neka javi, ukoliko ne - ići ću na neku skuplju ploču.
:wave:

Vrh Dno