Šta je novo?

CAD stanica do oko 6K EURA

cikiste

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
304
Hi!

Ljudi, da vam se prvo zahvalim. Pre 2 meseca sam postovao thread za konf. do 1000 eura. Ona je kupljena po specikfikaciji koju je vise vas predlozilo i ja sam vise nego zadovoljan kako to radi.

No, sada je u igri jedna druga stvar. Firma se bavi modeliranjem sklopova sa cak i do 30-35.000 delova u krajnjem sklopu. To mahom rade u solidworks-u i za to im treba odgovarajuca makina. Dobili su ponudu od IBM-a za graficku stanicu sa ugrubo sledecim karakteristikama:

2 x 3,06G Xeon
2gb pc2100 ram
1+2 hdd uw320 (3x36gb)
wildcat 256mb ram
.....
xp pro
ibm auth. software

Znaci cena je oko 6000 EURA (bez monitora).
Prijatelj, za koga je ovaj post i uradjen, predlaze da odgovarajuce komponente nabavlja vani i da se maisina ovde sklapa. Budzet je gore naveden i potrebna je dvoprocesorksa "Xeon based" masina. Molim Vas za sugestije, predloge i slicno. graficka mora da bude zverina da bi gurala sve to, kao u ostalom i sve ostalo za taj cenovni rang.

Ukoliko nije problem, dajte vase predloge.

S postovanjem,
Ivan Lazarevic.

IMHO... IBM je bolje rešenje zbog podrške. Ako sve kupiš negde u inostranstvu i nešto se pokvari šta ćeš da radiš?

Hi

Sve to stoji za sigurnost i sl. Ali fora je sledeca: Ako vlasnik vec hoce da da tolike pare, daj da covek izvuce max. sta moze. Time smo se rukovodili i pri nabavci nekih data servera kada je HP trazio tri puta veci novac za ono sto je tada furao P3 + UW slicnim performansama (i hvala je Bogu jos uvek fercera).
Opet, ako neko ima neki predlog, javnite se.

pozdrav,
Ivan.

cikiste je napisao(la):
Opet, ako neko ima neki predlog, javnite se.
Još jedan glas za IBM varijantu... Ima li smisla da sve ne funkcioniše baš kako treba ? Pogotovo što se sa Solidworks–om zarađuju mile pare, tako da 6k€e ne bi trebalo da vas brine. Nije baš da dual Xeon ploča ima na svakom koraku.

cikiste je napisao(la):
Time smo se rukovodili i pri nabavci nekih data servera kada je HP trazio tri puta veci novac za ono sto je tada furao P3 + UW slicnim performansama (i hvala je Bogu jos uvek fercera).

Razumem ja šta hoćeš da kažeš. Tu podršku koju obezbeđuju velike firme skupo naplaćuju. Ali šta ćeš da radiš kada ti se pokvari dual xeon ploča? Jel znaš koliko ćeš da čekaš drugu? To nije roba koja stoji na lageru. Moraš da čekaš da se naruči (što nije uvek tako jednostavno - ni veliki distributeri u inostranstvu ne drže sve na lageru) i da stigne do ovde... Sve to može da potraje, a za to vreme mašina ti stoji i ne zarađuje pare.
Naravno, može i IBM da se pokvari, ali će ti tako skupu mašinu u ovlašćenom IBM servisu završiti za manje od nedelju dana.

Postoji firma u Bgd koja ima licencu za Intel based servere i radne stanice...
Ne smem da reklamiram ali ako te baš zanima prelistaj PC (bordo/beli oglas :))

Ok ljudi,
hvala na informacijama. 6K eura je samo masina bez SW-a. :> Dual Xeon -> iako sam pobornik AMD-a u mojim racunarima, stvarno za ovakvo nesto ne bih isao na pomenutu platformu. Mozda je predubedjenje ili sta vec ali jednostavno Intel pa makar bile i nize performanse.

Pozdrav,
Ivan.

Ja sam protiv IBM-a !!!!
Nije to vise ONAJ PLAVI, ovo je sad neko čajniz ****** i to treba iybegavati.

PS
Proveri zašto je Dell zabeležio porast prodaje od 18% u prošloj godini !

Nazad
Vrh Dno