Šta je novo?

CAD, ArchiCAD, 3dstudio (savet?)

rainy

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2005
Poena
320
POzdrav svima.. imam plocu a7v266-c, Athlon1800+, 256MB rama.. graficka je trenutno atiRadeon 9550GE 128mb, 128bit-na, AGP8x, ali ploca podrzava samo AGP4x.. trebalo bi da pocnem da koristim to za AutoCAD,ArchiCAD i 3dstudio posto sam upisao arhitekturu.. eventualno jos neki od programa u ovoj struci.. zanima me kako ce se to ponasati sa ovim programima, koristi li neko ovu karticu za nevedenu namenu i kako se pokazala, posto sam cuo da ati ima problema sa openGL-om koji je potreban za radu navedenim..imam (kao u rezervi) NVIDIA geForce2 64mb ali sumnjam da bi to bolje radilo.. vase misljenje? da li bi dodavanje rama znacajno poboljsalo stvari? unapred hvala svima http://www.benchmark.co.yu/forum/newthread.php?do=newthread&f=17#

Ta karta je sasvim dovoljna za AutoCAD i ArhiCAD. Znam mnoge profesionalce koji rade u tim programima na slabijim grafičkim kartama i nemaju potrebe za jačim kartama. Činjenica da ploča ne podržava AGP 8X ništa ne znači i ne umanjuje performase tvoje grafičke karte. Procesor je sasvim OK za pomenute programe. Ono što je problematično u tvojoj konfiguraciji je RAM. 256MB je premalo za ozbiljni rad pa bi trebalo da dodaš još 256MB a ako finasije dozvoljavaju i celih 512MB. To bi ti na neko vreme omogućilo komforan rad.

Poslednja izmena:
Ako budes koristio AutoCAD 2006 nemoj da pomisljas da imas manje od 512 mb u racunaru jer mui je to preporucena kolicina memorije. Ostalo je sasvim diviljno da bih radio.

Medjutim kada je 3D SMax u pitanju trebace ti malo jaca masina, sa minimum 512Mb memorije, a bio bi pozeljan i jaci procesor (a samim tim i ploca). Naravno, sve ovo moze da se izbegne ukoliko planiras da koristis neku stariju verziju 3D SMax-a (4 ili 5) ;)

..dok polozis nacrtnu bice ti ovo sasvim u redu....

hvala svima na odgovorima..
koliko sam mogao da zakljucim najbolje je dodati memoriju za sada..Zanima me jos, posto ploca podrzava brzinu magistrale od 266, da li je bolje da dodam jos koji modul od 256/512 MB zadrzavajuci staru ili da pokusam da prodam modul koji racdi na 266MHz i zamenim sa 1 od 512mb ili 2 od 256MB? cime bi po vasem misljenju vise dobio na performansama?

Dokupi jos jedan modul, nema smisla da se zezas prodajom jednog modula. BTW ne bi mogao ni da ga prodas za vise od 15 evra...

djmilos je napisao(la):
Ako budes koristio AutoCAD 2006 nemoj da pomisljas da imas manje od 512 mb u racunaru jer mui je to preporucena kolicina memorije. Ostalo je sasvim diviljno da bih radio.

2006-ica dobro radi i sa 384 MB (ja je imam na jednoj starijoj masini - Athlon 1200 + navedena kolicina memorije - sve radi kao sat).

@rainyman:

stavi bar 768 rama, pogotovo za arhicad koji posteno guta memoriju kad renderuje...OpenGL preview radi lose i na fx5900, a to je zato sto mu svakako treba jaci CPU od mog, tako da grafikom neces nista dobiti. Ja konkretno radim na atlonu XP @2.2ghz, FSB 220, 768MB RAM, GeF fx5900 i radi skroz ok (archicad 9) sliku A4 u 300dpi renda u lightworks engineu nekih 20 minuta (u pitanju je recimo cela zgrada P+4+Po sa unutrasnjom drvenarijom, bez namestaja), za manje stvari treba recimo upola vremena u toj rezoluciji. (LightWave-u za isto treba 8 sati...)

Nazad
Vrh Dno