Šta je novo?

C550 i lan

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
zanima me da li kag povezem tv i kom putem lan kabla, sa tv-a mogu da upravljam filmskim datotekama sa kompijutera tj hard diska? i da li se ostvaruje pun hd protok signal ili sta vec, konkretno mislim na 1080p.
na kompu imam dve lan kartice, jednu ma ploci druga naknadno ubacena jedna za internet druga za lokalnu mrezu, ovu drugu bi po potrebi koristio sa spajanje sa tv, da li ce to da radi, ako dobro kapiram onda mi nece trebati hdmi kabal?

Pa trebaće ti HDMI ako hoćeš desktop da vidiš. AKo povežeš sa Lan onda preko tv-a reprodukuješ fajlove sa direktorijuma koje si šerovao.

uzeh juce ovaj televizor, pa mi treba mala pomoc objasnjenje kao ka ga spojim sa kompijuteror lan kablom i sta treba da podesavam na kopu sta na televizoru.

jel ima neka podesavanja slike, boje, kontrasta, osvetljenja koja su najbolja najidealnija.

Instaliraj na kompu samsug share program i tu odredi direktorijume koje ćeš šerovati. Bitno je da ti mrežna i tv imaju isti opseg, možeš ostaviti i DHCP uključen, pa će sami pronaći IP adrese

@renne
Ima čovek dve mrežne kartice pa pretpostavljam da u mreži nema ruter, u tom slučaju je pitanje koji DHCP server će dodeljivati IP adrese?
Nije baš detaljno opisao svoj setup.

da imam dve mrezne kartice, na jednoj je ikom internet a na drugoj je beogrid lokalna mreza sa internetom ali internet ne koristim nego samo mrezu.
da bi to radilo zajedno istovremeno morao sam da menjam rutu u command promptu.
e sad tu mmrezu bi po potrebi isklucio da bi spojio sa tv, sta treba da podesavam.
nemam ruter.

Moze se tv direktno spojiti sa racunarom preko lana ali da su u istom opsegu tj. lupam 187.123.12.x za mreznu a 187.123.12.y podesis na tv-u,a ja bih ti toplo preporucio mezzmo media server za sherovanje video,music i picture fajlova sa tv-om umesto samsungovog programa.

kasnije cu se pozabaviti ovim problemom, imam neki stari lan kabal koji cak mozda i ne radi, a ovaj iz modema je kratak.

za sada sam zadovoljan ovim tv-om, slika je takva kakva je, ok za analogni signal. pusta .mkv flmove sa usb, slika sa fot aparata izgledaju ok sa 14MP, sa par .wmv filmova sam imao mali problem u vidu seckanja kod premotavanja i pojavljinanja kockica, razmazivanja slike ili nemogucnosti premotavanja, ali to mi se desava i na kompu pa je u pitanju takav fajl. tv je odlican zadovoljan sa, kad sam ga doneo kuci postavio prvi utisah je bio da je ogroman a ima samo 32''. treba da se malo naviknem gledam sa nekih 2,5 do 3 metra razdaljine ali je soba nekih 12m2 a i prepuna je stvari pa delije ogromno, na 20cm od njega je monitor kompa.
danas sam pustio .mkv fim sa prevodom cirilicnim i na tv mi se pojavljuju hijeroglifi najverovatni je je do fonta, kako to da namestim. na forumu procitah da pusta i cirilicu.
jos nesto vezano za sliku, kad se priblizim tv ili kad ga gledam malo sa strane primecujem nijanse zelene boja po licu, odeci ... osobe na tv. zanima me kako da optimalno podesim parametre slike, nisam nista podesavao samo sam ga priklucio i ukljucio.
vezano za opciju antena u meniju, mogu da odarerem zemaljska i kablovska, u cemu je razlika. jel zemaljska obicna sd , a kablovska je digitalna kablovska bez skremblovanih kanala?
e da gde su mu radio kanali nisam nijedan uspeo da nadjem?

trebalo bi na tools/setup da imas opciju za podesavanje titlova, u okviru koje mozes da podesis i pismo.

uspeo sam da uhvatim digitalne kanale bez kaona, kad on stigne dacu ga matorcima. promenio sm zelju u uspeo je da pohvata 100tinjak kanala cak i te radio kanale i EPG savrseno radi, sad me zanima koju zelju da stavim u nasoj vremenskoj zoni da moze da se uhvate dig kanala trena mi zbog sata.

zasto sa nasom zemljom ne moze da posvata digitalne kanale?

uspeo sam da uhvatim digitalne kanale bez kaona, kad on stigne dacu ga matorcima. promenio sm zelju u uspeo je da pohvata 100tinjak kanala cak i te radio kanale i EPG savrseno radi, sad me zanima koju zelju da stavim u nasoj vremenskoj zoni da moze da se uhvate dig kanala trena mi zbog sata.

zasto sa nasom zemljom ne moze da pohvata digitalne kanale?

imam jedam problem sa slikom, naime kad gledam tv slika tj delovi slike podrhtavaju na nekim mestima. obicno se to desava gde je belo i gde i neke linije. naprimer linije teniskog terene trepere najcesce kad se kamera pomera, to pomeranje kamere nije brzo neko lagano. uglavnom se desava pri pomeranju kamere gde su linije ili ako ivavise linija naprimer resetke primecuje se podrhtavanje treperenje i kad kamera miruje. jednom sam primetio na tepihu dve boje isto pruge, kao sa se boje razlivaju tj spajaju.
jel to moze da se popravi podesi ili je to tako kako je? koristim ikom digitalnu.

malo bi mi bilo neshvatljivo da je to tako, ipak je tehnologoja napredovala.

Poslednja izmena:
Stavi Germany za zemlju.
Ne moze. Tv je 50Hz i nema pomoci.

Vrh Dno