Šta je novo?

C55

evo juce sam je napunio, pa cu da javim kad se isprazni.

ps. iz dosadasnjeg iskustva, nacekaces se odgovora. :D

jutros sam ga napunio, znaci 4 muska dana. :D sa sve wapom, igricama, vibracijom, masom poruka i poziva i za*ebancijom (skoro sam ga uzeo pa ga ne ostavljam na miru). plus mislim da jos nisam odradio 5 ciklusa kao sto pise u uputstvu i predpostavljam da ce furati 5-6 dana glat kad mi malo dosadi da ga cackam.
inace, telefon je cudo!

Ajd' opisi malo detaljnije mogucnosti tog "cuda".
Ima li snimanje razgovora i glasa ili samo jedno od ta dva?
Imenik?
GPRS?
...

glas da razgovor ne. imenik samo 50 ***, al' sad ima ovih super simova pa nije problem. :D gprs ima. glavna stvar je sto je mali i lagan, mozes da pravis razna cuda sa javom, a moze da pusta 16000Hz, 4bit, IMA ADPCM wav-ove i 16ch mid-ovo...

E pa ako kod tebe traje 4 dana onda kod mene nesto nije u redu. Ako ne pricas mnogo onda tri dana, ako zapnes muski - 2 dana. A mali je kako kompjuter, snimas glas i odma mozes da u promenis ime da vidis koliko je veliki wav file da sminas bmp slike, da proveris jos koliko memorije ti je ostalo na "HDD"-u :) a kad nema vise mesta jednostavno obrises jednu igru i furas dalje....

Nije mi bas najjasnije iz dosadasnnjeg izlaganja, da li ovaj telefon ima polifolne melodije?
Interesuje me jos i to posto sam procitao u njegovom upustvu da moze da reprodukuje snimak sa
diktafona kao zvono, mada bih zeleo da znam koliko je to veran i jak zvuk, posto u upustvu cinimise pise
da ga konvertuje u nekakav drugi wav format( tj da li je zvuk toliko dobar kao kod sony-a J 50/70).
Da i u upustvu se nigde ne kaze kako zvoni alarm, da li moze da se nabudjzi kao kod nokije da zvoni vise puta u pravilnim
intervalima(snooze).
Postavljam ovoliko pitanja jer sam zainteresovan da ga kupim pa se dvoumim izmedju njega i jos nekih modela.

ima polifone melodije, a mozes da ubacis svoje u MIDI formatu do 16 kanala. telefon ih sam konvertuje u svoj .si3. takodje postoji programce (mislim da se zove psmplay) koje konvertuje SMAF (.mmf) fajlove u midi. WAV normalno nije "punokrvni" i moze da se snimi preko diktafona, al' bolje je da se unapred pripremi na kompu pa skine na telefon sa neta (moze obican http, ne mora wap server). reprodukcija je po mom, a i drugim misljenjima odlicna. naravno, valjalo bi prvo fiknuti nize frekvencije, cisto da ga ne "zbunjuju". :D
ima snooze, samo se zove pause. :D odlaze za 5 min.
kao iskusni siemensovac :D (c35i, m35i, s35, a45, s45, m50 - sve sam ih drndao) mogu ti reci da ima ubedljivo najbolje organizovani meni, sa dosta cool funkcija.
mozes cak da biras izmedju nekoliko vrsta vibracije (UFO, voz, itd...)!
jedino sto nije bas robustan (mada mi je prethodni telefon bio neunistivi m35) :D mis'im ispao mi je i ovaj sa 1.5m na plocice i nije mu nista bilo (sem sto mu se skinula maska), ali osecaj u ruci nije bas najbolji.

Jeste li probali da nesto ubacujete u njega preko data kabla?
Ubacivanje preko neta je ok ali ne moze to svako da koristi, posebno ne ja na 064 post paid.
Danas sam video kod jednog prijatelja kako na simensu, cini mi se mt 50 igra moorhunh,
pa mi recite da li bi to moglo da se nabudzi i na ovom modelu, tj da li je odgovarajuca verzija jave.

boza je napisao(la):
Jeste li probali da nesto ubacujete u njega preko data kabla?
Ubacivanje preko neta je ok ali ne moze to svako da koristi, posebno ne ja na 064 post paid.
Danas sam video kod jednog prijatelja kako na simensu, cini mi se mt 50 igra moorhunh,
pa mi recite da li bi to moglo da se nabudzi i na ovom modelu, tj da li je odgovarajuca verzija jave.

Da , video sam da moze ,samo jos da nadjem data kabal, al neznam gde...

Mislim da je za ubacivanje Java aplikacija preko data kabla potrebno da enablujete Javu pomocu odredjenog programa. Kad to uradite uvo link sa igricama.
http://213.171.198.88/Java_Midlets_13jan2003.zip
http://213.171.198.88/Java_Midlets_21jan2003.zip

Ja sam ih licno ubacivao na MT50 i mogu reci da sam odusevljen ! :wave;

Da ne otvaram novu temu sta mislite sta je bolje uzeti s45 ,me45(ista cena) ili c55?

Pa mom misljenju bolji je s/me 45.
Ipak je to visa klasa, bez obzira sto je za generaciju stariji model.
Uz to imas veci ekran, IR, bolju bateriju. Jeste da je c55 manji, sa polifonim melodijama i jos nekim modnim dodacima, ali je ipak s/me 45 ozbiljniji i kvalitetniji telefon.

Mite je napisao(la):
E pa ako kod tebe traje 4 dana onda kod mene nesto nije u redu.
I kod mene je tako. Kad ga intenzivno koristim 2 dana plafon. Naravno ne gasim ga nocu...

Broz je napisao(la):
I kod mene je tako. Kad ga intenzivno koristim 2 dana plafon. Naravno ne gasim ga nocu...
:eek: pu je, ja bas zaboravljam kad sam ga poslednji put punio, a svaki cas ga dirkam, da prostis. ;)
meni je pri kupovini prioritet bio velicina i tezina, zato sto ga stalno nosim po dzepovima, ali to za posledicu ima da je definitivno pipaviji od s45, a kamoli me45. to mu jedini veliki nedostatak u odnosu na pomenute modele, ostlao su uglavnom prednosti.

s/me45 nema javu nazalost i nema polifone melodije..

Nazad
Vrh Dno