Šta je novo?

c55 nakacen na PC

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
e, jel ima neko iskustva sa povezivanjem simensa c55 sa kompom preko com port data kabla? ja sam nabavio sav potreban software, ali mi to nikako ne polazi za rukom, jer ga pc ni u kom slucaju ne prepoznaje.....jedino sto smo uspeli ja i kolega, je da pecnemo modem na c55 preko hyp. terminala sa ATI9 komandom, i on je odgovarao, ali ovako - nikako? aj' pomagajte ako znate kako......gprs mi radi preko njega, pa gre'ota da ga ne iskoristim i preko kompa dok je za DZ.... :mrgreen:

pozdrav!

Mozda su com portovi iskljuceni u BIOS-u,mozda data kabl nije odgovarajuci(mozda je "obican" pa ne radi,a mozda je "serverski" pa com port brlja)
Savet 1: Probaj na drugom racunaru
Savet 2: Pre bilo koje kupovine procesljaj Bench pa neces pogresiti, a mozes procitati da su svi postovali kako data kabl NE KUPOVATI !

ma na svu srecu nisam ga kupio....kolega je uzeo 064 paket sa c60 i dobio kabl, a nema komp pa mi ga dao onako da se zanimam!

npetar je napisao(la):
Savet 2: Pre bilo koje kupovine procesljaj Bench pa neces pogresiti, a mozes procitati da su svi postovali kako data kabl NE KUPOVATI !
Data kabl ipak treba kupiti u slucaju da nije moguce drugacije prikljuciti mob na komp. Cisto zbog slicica i melodija.
Nije preporucljivo povezivati se na net preko mobilnog via data kabl! (iskustva sa 3510i)

Panos je napisao(la):
...

Data kabl ipak treba kupiti u slucaju da nije moguce drugacije prikljuciti mob na komp. Cisto zbog slicica i melodija.
Nije preporucljivo povezivati se na net preko mobilnog via data kabl! (iskustva sa 3510i)

Da u pravu si, a znas li mozda zasto je to tako?.Nego pravo pitanje je sta je oogobooga uradio.Reci,koliko vidim, ti si kabl za c60 povezao na c55?Nisam siguran, ali da li je taj kabl univerzalan(trebalo bi da jeste). Sinoc na slavi, jedan decko je uzeo c60 preko Telekoma, dobio kabl i kaze da nije imao nikakvih problema...
btw Sad sam se setio da C serija nema IR ili BT, pa je samo kabl opcija

Kabl koji se dobija uz BELL pakete i C60 je data kabl za C55. (ima cak i nalepnicu na kojoj pise C55, a ne C60)

Panos je napisao(la):
Kabl koji se dobija uz BELL pakete i C60 je data kabl za C55. (ima cak i nalepnicu na kojoj pise C55, a ne C60)
da, bas tako....i dalje nista ne uspevam...com portovi su aktivni, pogledao sam i u biosu....gubim nadu vec.....

OK... nisi rekao koji si sav potreban software nabavio. Jer ja koliko znam ti treba samo GPRS Modem Assistent (download) sa kojim dobijas jos jedan modem prikacen na com portu. Posle toga pravis konekciju kao i za dial-up s'tom razlikom da za modem odabiras GPRS via COM.
Vidim niko ovo ni ne spominje, pa rekoh...mozda je u tome problem.
Pozdrav

e, bas taj software u 2 verzije, ali sa obe tjorak!! nabavio sam i siemensov cd sa programima za ubacivanje muzike, slicica, ali ga ni on ne prepoznaje...ista prica i na drugom kompu gde smo probali.....jedino sto se "vidi" preko ATI9 komande iz hyp. terminala....

Ja sam na tri razlicite masine, sa tri razlicita telefona video da rade samo sa tim programom. Da nije mozda u kabelu problem?

evo, danas sam i ja otisao do telekoma i kupio c60, dobio novi kabl, aktiviran mi je gprs, sa telefona radi, jel imate neki savet kako da pocnem tu instalaciju na kompu, korak po korak, da nesto ne zabrljam.....imam svez winXP instaliran, lucent win modem ako nesto znaci, da ne smeta mozda, na koji com port da stavim...itd, itd, aj' pomagajte.....skinuo sam sa simens.com modem asistant manager program.....jel to to?
thx i pozdrav!

Ma ne treba ti Modem Assistent UOPSTE!
Treba ti samo 1 inf fajl velicine 10KB!

A ovi iz siemens-a pi*de nisu ga stavili posebno vec komplet
software od skoro 7 MB! Ali ako kabel ne valja, a izgleda je to... :(

Nazad
Vrh Dno