Šta je novo?

C45

mihailo

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Ima li ko iskustva sa ovim aparatom?Utisci-misljenja.:cool:

mihailo je napisao(la):
Ima li ko iskustva sa ovim aparatom?Utisci-misljenja.:cool:

Ja ga imam. Uzeo sam ga pre jedno nedelju dana... i veoma sam zadovoljan njime. Trenutno je u svojoj klasi najbolji izbor jer ima najbolji odnos cena/performanse...... (moze da se nadje za oko 300 DM)
Veoma je lep..... Recimo u odnosu na Nokiju 3330 (koju sam imao) vise mi se svidja C 45. Negde se dobija i dzojstik za igrice... mada se takvi dileri teze nalaze i cena je onda malo jaca..... ja cekam da kupim taj dzojstik kad mu malo padne cena.. i kad se omasovi.
Mogu i maske da se menjaju....
Da ne bude veliki post, u sledecem cu ti postovati detaljne tehnicke specifikacije samog proizvodjaca. ;)

Pozdrav.

:wave;

U gornjem postu sam ubacio i sliku C45-ice u boji koja se kod nas prodaje. [attachment]
Evo i technical details:

Network
Network frequency Dual Band EGSM 900 / GSM 1800
SAR 1) certification information International version
Voice encoding Triple Rate
SIM card Plug-in (3V)
SIM Application Toolkit Class 3
1) Specific Absorption Rate

Technical Specifications
Antenna integrated
Weight 107 g
Volume 82 cm³
Dimensions (L x W x H) 109 x 46 x 23 mm
Colour variant (availability may vary by country) Oriental Blue, African Grey
Exchangeable covers yes
Improved water, shock & dust resistance no

Battery
Standard battery NiMH 550 mAh
Stand-by time 2) (with standard battery) From 60 up to 200 h
Talk time 2) (with standard battery) From 100 up to 300 minutes
Charging time < 2 h for 100%
2) subject to local and network conditions

Display
Display b/w, 5 lines, 64x101 pixels
Date and time in display yes

Standard Features
Reminder list yes
Alarm function yes
SMS (Short Message Service) yes
Intelligent Typing (T9) yes
Picture Messaging yes
Enhanced Message Service (EMS) yes
Redial list 10
List of calls received / missed 10/10
Date and time stamp for missed calls yes
Menu animations various
User profiles various
Softkey programmable yes
Call wait / call hold yes
Conference call yes
Call forward yes
Display call timer and cost yes
Keypad lock yes
Silent Alert (vibration) yes
Calling Line Identification (CLI) yes
Call filter yes

Special Features
Calling Faces yes
Calling Symbols yes

Integrated Software
Mobile Internet Access WAP 1.2
Address book yes
Telephone book in the phone 50 entries
Telephone book (SIM card) Up to 250 entries
Organizer Birthday reminder, diary

Data
Built-in data and fax modem yes

Fun and Function
Ringing tones / ringer melodies 20 +4 individual loadable
Games Balloon Shooter, Stack Attack, BattleMail?

Package
standard User guides, standard battery, charger, C45

;) :wave;

Video sam da su izbacili Melody Composer u C45 -ici. Samo ne znam zasto su to uradili. Velika glupost. Mada verovatno da bi omasovili skidanje melodija sa Net -a. Da li su melodije identicnog formata kao i u C35i -ici?
I video sam da ima mesta za upis nekih podataka, recimo shoping list i sl. Koliko ima mesta za takve stvari? I da li si pokusao da posaljes EMS poruke na neki noviji Ericson? Da li se poruke lepo vide? Isto i u obrnutom pravcu? Video sam da imu nesto slicno kao File Manager u kome mogu da se cuvaju bitmape, melodije... Da li znas koliko tu ima mesta i kakvi su utisci tvoji sa logoima...
Na kraju tvoji licni utisci pri koriscenju telefona (drzanje baterije, domet...)?
Nadam se da te nisam smorio sa ovolikim pitanjima.
Pozdrav!!!

Best buy!

Da izbacen je melody composer... Zamisli, C35 ga ima, a C 45 kao noviji bi trebao da ima samo vise opcija od starog modela a ne manje... kao sto kazes moguce da je razlog za ovo da se ljudi nateraju da skidaju sa neta melodije... Ali ima neki Melody manager preko koga se mogu loadovati 'Individual' melodies.. i doradjivati valjda.. koje su naravno prazne, znaci jedina solucija ostaje skidanje sa neta i slanje na mob.
E sad za format kod 35-ice ne znam koji je... ali trebalo bi da su isti. Shopping list nema, ali ima opsiran organizer u koji se mogu upisivati Notes, Birthdays, ima cak i Diary (Dnevnik!!) E sad sto se tice mesta za ovo, stvari stoje ovako: Diary i Birthdays dele istu memoriju od max. 50 unosa. A Notes ima svega 10 unosa maximum...
EMS jos nisam probao jer nisam bio bas pri kreditu, a ne znam da li jos dodatno deru za ovu uslugu. Mada ne bi trebalo jer se EMS zasniva na dosadasnjoj infrastrukturi GSM mreza... al da te oderu izmislice uvek nesto! :)
Nema fajl manager, nego Bitmap viewer preko koga mozes postaviti screensaver, ili operator logo.... dzaba kad ni jedan sajt ne podrzava slanje logo-a na SIemens-e nego samo na Nokije... :-(
A i ima jak izbor od citavog jednog screensavera :-( (jos nije animiran!?) koji mozes postaviti i kao operator logo... pa ti zauzme ceo ekran.... to su malo us*ali stvar zar ne? Screensaver moze biti neka slicica u fazonu 'With arms wide open by Creed' :) i mnoogo bolja varijanta, prelepi analogni sat. Stvarno je strava ... timing je minimum 1 min... pa na vise. Ne znam koliko za ovo ima mesta, ali ne treba ocekivati neku veliku cifru.. A npr. zanimljivo je da su i internu memoriju telefona smanjili na 50 unosa! (c35 ima 100 a cini mi se i njihovi stariji modeli imaju takodje trocifren broj) Mozda su provalili da je prosek kartica 100 + int. mem. 50... pa bre kome treba vise nek uzme Nokiju 7110 pa onda nek ubaci svojih 'iljadu' poznanika...
Baterija je NIKAD JACA! Kratko se puni, a dugo traje! Evo posle formiranja mi drzi 4 dana i vise... a nije da ne igram igrice .. pomalo i WAP... :) Sigurno bi u stand-by modu izdrzala i 5-6 dana .. da slabo pricas i da ne cackas telefon.... Domet: No comment - izuva!

Licni utisci? Mali, operativan, dobro se cuje (veoma bitno) baterija dobro drzi... mnostvo opcija... LEP... :)
Ma sjajan je. Ne budimo picajzle za one melodije i ss... :p

And remember: Nothing is perfect!

"Nadam se da te nisam smorio sa ovolikim pitanjima. " - it was my pleasure

Pozdrav,
;) :wave;

Hvala.

Kad sam govorio o Shoping listi mislio sam bas na nesto slicno kao Diary. Ok Diary ima 50 unosa ali koliko moze podataka(slova) da primi po unosu. Za EMS ne bi trebalo da te oderu jer se on samo ubacuje kodove u poruku, ne salje bitmap, muziku i sl. Mada sam cuo da C45 moze da prima i Bitmap i da sa Bitmap viewer -om barata sa tom slicicom. Jel to tacno? Jos se novi x45 modeli nisu odomacili, uskoro ce verovatno moci da se salje i sa net -a.
Inace izgled mu je strasan :)
Pozdrav!!!

Hvala

Hvala na ovako opsirnom odgovoru.Jos nisam uzeo razmatrani telefon,ali je velika verovatnoca da cu to ovih dana uraditi.Jos jednom-hvala!:wave;

Nazad
Vrh Dno