Šta je novo?

C2Q + ploča za ArchiCAD

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Hoću da ubrzam rad u ArchiCAD-u pa se nameće kao logično rješenje kupovina nekog C2Q procesora, a samim tim i ploče a možda i napajanja!

Nesam isplanirao budžet ali odmah otpada Ci7 i neke preskupe varijante!

Dakle, šta predlažete!

Mora Intel? Pitam zato sto moze da se sklopi dobra AMD varijanta sa pristupacnom cenom, koja podrazumeva Phenom II X4 810 za ~143e i Biostar TA790GXB A2+ za ~75e. Uz to zamenis to napajanje za recimo OCZ SxS od 500W za ~56e ili PC Power&Cooling od 500W za ~63e, jace ti ne treba osim ukoliko kasnije ne planiras neku bas jaku grafu. Eto, to je po meni dobra osnova, a bilo bi bolje da kazes planirani budzet, pa onda da vidimo.

Poslednja izmena:
Pa i ne mora intel, mada sam se zazočarao u AMD sa x2 serijom (brzinom i temperaturom) ali sada su napredovali. Bitno mi je da je "mašina" tiha, stoga ako je nešto bučno sa box coolerom odmah predložite i kupovinu coolera!
Npr. ovaj trenutni box cooler na e5200 je sasvim solidan, nije bučan!

Neces imati problema ni sa ovim AMD kulerom, naravno, uvek mozes da ukljucis opciju Cool&Quiet u BIOS-u ploce ili da iskoristis program Speedfan da regulises broj obrtaja, tako da ne moras sada da kupujes kuler ako ti se ne daju pare za to. Ukoliko ipak odlucis da zamenis fabricki, preporucio bih ti Cooler Master GeminIIS, znaci, ne GeminII. On je ~30e. Naravno, ako finansije nisu veliki problem i ako mozes da dodas za X4 940 BE koji je ~190e, uz ovaj kuler bice to sjajna kombinacija, jer se ovaj procesor vrlo jednostavno overklokuje prostom promenom mnozioca u BIOS-u ili iz Windowsa u aplikaciji AMD Overdrive. Bilo bi sjajno kada bi mogao to da uzmes, a ArchiCAD bi ti poleteo.
Edit: Extra si uradio stalke za 7c;).

Poslednja izmena:
Cjenovno bi mi odgovaralo, znači:

Biostar TA790GXB A2+ za ~75e
PC Power&Cooling od 500W za ~63e
X4 940 BE koji je ~190e
Cooler Master GeminIIS ~30e

Ovih dana ću provjeriti cijene a skoro da sam siguran da pola stvari neće imati ovdje u Trebinju pa ću morati u BG.

Javiću se!

Nazad
Vrh Dno