Šta je novo?

C2Q E0 i pad cena

• Začetnik teme Začetnik teme gvlada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sve je samo pitanje vremena... :S:

Poslednja izmena:
Da,da samo je pitanje vremena!!!😀:d😀😀:d:laugh:

Kralj si majke mi.

P.S. Taman covek hteo da postane CLAN kad ono BAN!!!:smash:

Pa trudio se covek, samo je zaboravio da mu za to treba i 6 meseci na forumu... 😀

Zao mi ga... 🙁 Popio je permanent...

Nego salu na stranu, jel' zna neko kako da kod recimo e8400 razlikujemo M0 i E0? Kakve su oznake na procu, mislim razlike u njima?

Nego salu na stranu, jel' zna neko kako da kod recimo e8400 razlikujemo M0 i E0? Kakve su oznake na procu, mislim razlike u njima?

Nije M0 i E0 vec C0 i E0, trebalo bi da se moze zakljuciti po oznakama na kutiji.

obrati paznju sta pise na kutiji 😉

Revision C0
E8400 - SLAPL
E8500 - SLAPK

Revision E0
E8400 - SLB9J
E8500 - SLB9K

E ovo je korisna informacija, hvala. E sad mene će verovatno zanimati za neki slabiji model, možda 7200. Pretpostavljam da će kod tih proc-a pisati - SLB** 🙂 Ili grešim?

Razlika je u AP vs. B9

obrati paznju sta pise na kutiji 😉

Revision C0
E8400 - SLAPL
E8500 - SLAPK

Revision E0
E8400 - SLB9J
E8500 - SLB9K

Hvala PUNO, ovo mi je jako trebalo a nisam mogao da iskopam nigde!!!

@Dekara Sta reci osim UPS, ja i dalje ostao zalepljen za M0 procesore 🙂 pregazilo me vreme (C0) :d

I jos niko ne zna oznaku za razlicite quad procesore?

Mnogo su i dalje jake cene kod nas za C2Q procesore. Kao da nasi racunaju 1USD = 1 EUR

Ne ocekujem da ce kod nas cena biti ista, ali bas ga preterase. Ako nesto u USA kosta 160$, kod nas ne bi trebalo da kosta vise od 120-130EUR, a ne 160-200EUR.
Ne moyemo da merimo cene sa USA, ali kada se pogled i u Evropi su nize neke cene nego kod nas, da crnjak bude veci kod njih je veci porez nego kod nas.

Nase jadno i malo trziste ne moze se porediti sa evropskim i americkim zbog niskog standarda i monopola.

Poslednja izmena:
Problem je u tome sto kod nas trgovac hoce da zaradi bar 50% na proizvodu, tako dok proizvod dodje do krajnjeg kupca cena je prenaduvana. Sem toga dosta proizvoda je sa zaliha starih po 6 meseci pa dok se ne prodaju ne nabavlja se nova roba a cena istih se ne skida, tako da se dolazi do paradoxsalne situacije da proizvodi stari po 6 meseci su i do 50% skuplji od novih. Pozdravljam napore nasih velikih distributera da direktno trguju sa krajnim kupcima, bar u neku ruku ce cene biti nize, ali daleko od toga da su to realne cene.

kalaba i s22 ... reci cu vam blago ... niste u pravu
Jedino s22 sto kaze niski standard moze da prodje ...

Poslednja izmena:
Slazem se sa Tarmijem...marze su bedne...kakvih 50 posto.

Nisu marze 50% (nize su od toga, znam jer prodajem HW i znam kolike nabavne cene imaju velike firme), vec razlika u ceni izmedju novih proizvoda i starih koji su jos na zalihama.
Ne kazem da su cene kod nas prenapumpane, ali da su cene pojedinih proizvoda visoke cinjenica je. Naravno uzrok tome je sto se ti proizvodi nabavljaju u malim kolicinama pa je zato i takva cena.
Cekam da vidim kolika ce biti cena Q9650 kada dodje kod nas. Prema Intelovim najavama cena ovog procesora bi trebalo da padne za nekih 20+ %, na otprilike 315$. Interesuje me da li ce i kod nas da se primeni ova politika cena.

Kalaba, sad sam kazes suprotno od onog sta si malopre tvrdio.
Treba da znas da se cene izrazavaju u kolicini na 1000 kom.
Tako da ako se uveze velika kolicina ovih procesora cena moze da bude slicna.
Hajde sad : Koliko ljudi je ovde u Srbiji spremno da kupi uopste Q9650 ?

Znaci eto sad neko treba lepo da ispljune cash
za 2-3 hiljade skupih procesora (hajde neka bude i hiljadu) a sa druge strane
se najvise kupuju u Tempu racunari za 10K din.
Kupilo bi njih 5-10 entuzijasta a ostalo bi ostalo na lageru.

Isto tako se vodi jaki flame war i u prici ATi HD48xx vs nV GTX2x0, a vise
od polovine ljudi prica o jednom ili drugom proizvodjacu a te kartice
su videli samo na slikama...

Isto tako se vodi jaki flame war i u prici ATi HD48xx vs nV GTX2x0, a vise
od polovine ljudi prica o jednom ili drugom proizvodjacu a te kartice
su videli samo na slikama...

ja sam od tih sto su ih videli samo na slikama (za sada). jel' to znaci da ja ne smem da ucestvujem u diskusiji ako tek planiram da kupim kartu? 🙂

Nek pise ko sta hoce ...
Diskusija,normalna rasprava, raspitivanje je skroz OK.
Ne vredi da ljudi koji nemaju karticu u kompu pisu za nju
kako je dobra ili losa zbog ovoga ili onoga.

Ista prica vezana i za skupe grafike i za skupe procesore :
Svi pricaju kako je to super ovako ili onako ... a kupi ih 20-30 entuzijasta.
Srbija je zaje***o trziste za entuzijaste ...
Kad se nesto kupuje skuplje ... tu si uvek u manjini i u problemu.

Niko ti ne garantuje da ce se 50 uvezenih GTX-ova prodati lako i brzo kod nas
kao u nekoj drugoj zemlji ...
Pa ako neko sme da rizikuje i uvozi ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno