Šta je novo?

C2D pocetnicko pitanje

Ocoolaja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2006
Poena
320
Ortak je kupio sledecu konfiguraciju:

Core2Duo E2160 box kuler
2x1 GB Kingston DDR2 667
Biostar 965PT
itd

i cuo covek da se core2 klokuje do 3ghz opusteno, pa hoce da mu to ja uradim. Kako nemam nikakvog iskustva sa ovim procesorima i ddr2 memorijom, zanima me sta konkretno treba da uradim, osim da povecam FSB na 333? Kakva su podesavanja za memoriju, da li treba da se podize voltaza bilo cega, i da li treba zakljucati takt PCI-E(valjda 100MHz)???

PS: uradio sam search, ali mi za "c2d oc" i sl izbaci lom threadova koje sam krenuo da citam, ali nikako da naidjem na detaljnije uputstvo.

Hvala, pronasao sam taj thread, ali ne mogu da zakljucim nista sem da je podignut FSB. Osim toga, covek ima PQI 800, a ortak Kingston 667 memoriju. Treba li da se poveca napon memorije, da li jos nesto osim olabavljenih latencija treba da namestim (postoji li nesto kao HTT kod AMD-a)?

Mozes da vidis i da je napon na cpu stavio 1.45 (mislim da je to malo mnogo), s druge strane ako stavis fsb 333 onda bi memorija trebalo da ti radi na default-u tako da kod memorije nista ne moras da diras. Probaj ti lepo fsb da stavis na 333, memorija bi tada trebalo da radi na 667, sto se tice napona probaj da ih sve stavis na default vrednosti pa provrti malo orthos ako nece dizi po malo i vrti orthos (prioritet 9) kada dodjes do neke stabilnosti onda krece fino stelovanje i ispitivanje stabilnosti koje po meni ne moze da se zavrsi za dan. Imas vec tema sa ispitivanjem stabilnosti pa pogledaj kako to ljudi rade (tu su ti orthos, superPi, memtest, goldmemory, OCCT, 3dmarkovi). Naravno prati temperature svo vreme i gledaj da nikako ne prelaze 70C (mada to mnogo zavisi od okolne temperature).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno