Šta je novo?

C2D E6300 vs E6400

Nemanja

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
645
Moja oprema  
Mobilni telefon
Poco X3 Pro
Pametni uređaji
Garmin
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima ! Planiram nabavku C2D konfiguracije, i taman nekako zatvorim finansijsku konstrukciju ( nadam se :) ) kada mi drug kaze da C2D na 1.83 imaju neki bug i da bih trebao uzeto 2.13. Pa sada i sam kada uzimam nesto pre bih uzeo drugi po lestvici model nekog proizvoda, tako da vas pitam za savete i iskustva. Sve bi to islo na 965 ploci.

Hvala unapred !

Potrudi se da kupis ovako nesto E6650 FSB na 1333MHz.
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12168
On kupuje sad, a ne za 6 i kusur meseci, a i ne verujem da će razlike u performansama biti velike jer ipak se radi o istoj arhitekturi :trust:
Pozdrav svima ! Planiram nabavku C2D konfiguracije, i taman nekako zatvorim finansijsku konstrukciju ( nadam se :) ) kada mi drug kaze da C2D na 1.83 imaju neki bug i da bih trebao uzeto 2.13. Pa sada i sam kada uzimam nesto pre bih uzeo drugi po lestvici model nekog proizvoda, tako da vas pitam za savete i iskustva. Sve bi to islo na 965 ploci.

Hvala unapred !
E6300 nema nikakav bug :d retko koji procesor je u istoriji imao nekakav bug :D stvar je u tome što E6400 ima nešto bolji OC potencijal zbog većeg množioca, al' ako mene pitaš slobodno uzmi E6300 a razliku u ceni uloži u neku drugu komponentu.

Poslednja izmena:
Da, Atila K je u pravu, ja kupujem sada, tj. nadam se za koji dan, a zanimalo me je da li je mozda neko uzeo 6300 i imao nekih problema sa njim prillikom koriscenja nekih kompleksnijih programa ?

Hvala na komentarima. Onda ce biti E6300 :)

Gde li je tvoj drugar čuo/čitao da e 6300 ima bug? :)

klokuju se identicno. zapravo, svetski rekord je verovatno lakse postaviti sa e6400, ali za svakodnevnu upotrebu racunaj da e6300 i e6400 mogu da dosegnu isti klok, jer je temperatura procesora ogranicavajuci faktor. 3-3.5GHz je neki raspon koji je za 24/7, a to mogu da dosegnu oba procesora, tako da je sve jedno.

Evo za vikend sam OC jedan e6400. Ma opusteno 3.2Ghz na def. naponu (BOX cooler). Prosao je sve testove, covek "ne silazi" sa Obliviona od tada (4dana). Reklo bi se da radi :D

Pa 6300 ali ga volim kao da Quad Core :)
Stavio sam i novu makinu u potpis, sada kada imam i ja da se pohvalim ;) , ali ne znas zasto je nije izbacio ? Sto nije ni toliko bitno koliko da je kod mene :)

OFF: Nemojte ljudi konfiguracije u potpis, imate Moja mašina za to.

Poslednja izmena:
Na opciju Moja masina sam i mislio, ali sam rekao (napisao) u potpisu :)

Vrh Dno