Šta je novo?

C2D E4400 i Kingston 2GB cl5 800

Ateluv

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
415
planiram upgrade procesora imam sada pentium d 805 na 2.66 i msi p965neo fsb 1066mhz i memorija na 800mhz

Razmisljam da na nju stavim e4400 koji sam nasao povoljno pa me interusuje kakv je njegov oc potencija naravno bez stock kulera i sa nekim ne velikim dizanjem napona a da sve to bude super stabilno?

default e4400 je na 2mb ili da ipak trazim e6xxx

Pozzzzzzzzz

Pretpostavljam da si mislio na 2GHz :-/. Ne znam koliko ce te izaci E6xxx, ako je slicna cena, bolji je.
Ako je znacajno razlicita (>15%) onda se ne isplati...

Inace ne znam da li znas, ali nije sve u megahercima, taj E4400 bi trebao biti bar 50% brzi na def od tog pentiuma d, a posto je mnogo hladniji verujem da ce moci da se overklokuje do ~3GHz (za ovo nemam iskustva) bez problema i velikog menjanja napona...

mislio sam 2ghz.inace platio bih ga 4000 sa kulerom thermaltake cl-p0480 koji je nov oko 1400din

imam awardbios 7235 koji ne treba drati (tako kazu na msi forumu) ploca msi p965neo. Posto sam kupio......molio bih vas da mi objasnite kako da podignem e4400 na vise od 2ghz sa ovom plocom i kingston memorijom cl5 800mhz. I dokle bio smeo maksimum bez nekog drasticnog dizanja napona. HAVALA SVIMA:Klanjanje

U to je ekstra dil, uzimaj :)
ps
Mozda ces morati da apdejtujes bios.

Ispravka, ja razumeo da je 1400 dinara sve :d, pa nisam mogao da verujem kako je dobar dil. Ovako mozda i nije, jer za manje para ima nov E3200 koji bi trebalo da je cak malo brzi :)

imam awardbios 7235 koji ne treba drati (tako kazu na msi forumu) ploca msi p965neo. Posto sam kupio......molio bih vas da mi objasnite kako da podignem e4400 na vise od 2ghz sa ovom plocom i kingston memorijom cl5 800mhz. I dokle bio smeo maksimum bez nekog drasticnog dizanja napona. HAVALA SVIMA:Klanjanje

Sto se tice overkokinga prelistaj forum ima gomila tutorijal;a ;)

E sad sto se tice dokle bi smeo da ides zavisi od dosta faktora( primerka procesora,kulera kojim hladis,ploce...) Mada i ta Kingston memorija je uzas,ako je to ona klasicna ona ne moze da se klokuje ni na 840 mhz odmah puca :wall:

ja imam E4400 i sa stock colerom 2.9 za svaki dan :)

planiram upgrade procesora imam sada pentium d 805 na 2.66 i msi p965neo fsb 1066mhz i memorija na 800mhz

Razmisljam da na nju stavim e4400 koji sam nasao povoljno pa me interusuje kakv je njegov oc potencija naravno bez stock kulera i sa nekim ne velikim dizanjem napona a da sve to bude super stabilno?

Pozzzzzzzzz

Pa ici ce u rasponu od 2.8 do 3.2 Ghz,zavisi od primerka...Moj primerak je radio na 3Ghz stabilno(10x300)...

uspeo sam da spustim cenu na 3500din za procesor i kuler(znam da nije nesto ali verovatno bolji od box kulera). Problem je u tome sto na mojoj msi p965neo ver 1.1 sam mogao da stavljam samo 4xxx i 6xxx bez (6750 i 6550) tako da i nisam imao neki izbor sto se toga tice a da ne menjam plocu a ovi 6xxx se bas tesko nalaze a da cena nije ispod 65e sto je slozicete se ipak mnogo.Tako da u principu kada sam kupovao ovo posao sam od toga da kuler vredi 800 a procesor 2700 :S: JA SE NADAM DA IZGURATI BAR NA 2.7 NA OVOJ PLOACI:banana:

ZNACI SAMO DA STAVIM FSB 300 i mnozilac 10 i to bi nadam se bilo to i da ga pustim na orthosu jedno 10sati pa ako izdrzi...........:-devil-:

Ali......najverovatnije za taj klok moraces da dignes napon ...Nemoj odmah 300...kreni sa 230-235 pa lagano po 5 pa da vidis dokle hoce sa def.voltazom pa onda polako povecavaj, pa ces videti koju voltazu trazi za taj klok...A za testiranje koristi LinX...

Poslednja izmena:
kindence hvala na savetu!!! Zasto linx, vidim da svi uglavnom koriste orthos?

ako stavim 235x10 to je 2350 sto i nije neki klok za default

ne bi bas mnogo eksperimentisao sa naponom pogotovu zato sto imam lc power 550w koji je opterecen sa msi 4870 (zapravo ne znam ni koliko ce trosoti vise procesor ako mu povecam napon, da li je to puno ili ne????, znam da sadasnji d805 trosi 85w a ovaj e4400 65w)

Pre svega me zanima koliki cu klok izvuci sa default voltazom procesora, ako bih izvukao 2.7 bio bih zadovoljan :D

Citao sam o overkloku i recimo da imam NEKO teorijsko znanje o tome i da kazemo da poznajem osnove klokovanja ali nikada nisam radio to pa sam tako reci pocetnik:type:.

*Kako da znam da li je komp nestabilan pri nekom kloku?(Pretpostavljam ugasice se kada podignem sistem ili ce se ugasiti u igrama ili slicnim stvarima kada je opterecen ili na testu opterecenja)

*Dokle da teram sa temperaturom mislim da bi 65 bio max za full load?

Jos jedno pitanje koliko dizanje napona(naravno ne ekstremno) moze da steti procesoru tj radnom veku procesora????/

Moj ti je savet da ga za pocetak poteras koliko moze na default naponu, pa kad skupis dovoljno informacij, da nastavis i vidis koliko moze. Kad si vec nestrpljiv :)

Tako je to trenutno kod mene za svaki dan. Probao sam na 3 ghz ali mi je pucao program za test a neam bolji kuler tako da sam se zaustavio ovde...

ako stavim 235x10 to je 2350 sto i nije neki klok za default

Nije, ali postepenim povecavanjem ces da otkrijes do koliko moze da ide. Ako samo stavis 300x10 bez menjanja napona, verovatno se nece ni upaliti i onda nista ne znas. Moraces da resetujes bios i vratices se na pocetak :)

Da se nadovezem na svoj post iz tvoje druge teme :) Dakle 4400 su dosta dobri procesori mislim da nisi pogresio. Steta ga je drzati na defaultu jer zaista moze da ima veliki potencijal. Nemoj da brines o veku procesora, ako ga dobro hladis nece mu sigurno nista biti.

Primerak koji sam ja imao je isao na 3.2ghz pri 1.38v, ali sam ga zbog temperatura drzao na 3ghz pri 1.3v. Nikad nije stucnuo! Treba ga samo proveriti LinX-om ili Orthosom. LinX inace vise przi procesor i pre pokaze problem nego orthos tako da bi tih savetovao da ga istestiras prvo sa LinX-om. Orthos je znao da radi po 9-12 sati i nakon toga ipak da pukne, dok je LinX pri istim podesavanjima pucao u prvom satu.

Zakljucak: Overclock the beast!:-devil-:

Nazad
Vrh Dno