Šta je novo?

C2d 2140 i Asus P5PL2-E OVERCLOCK!? Kako???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

jta

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2007
Poena
304
Citajuci forume video sam da je ova kombinacija best buy... (115e) , i naravno posto ko i vecina kupaca pokusavam da sa sto manje para kupim sto bolji komp , nekako sam se skrpio i uzeo ovu konfiguraciju....

Medjutim nikako mi ne uspeva da overclockujem procesor na vise od 2128MHZ (266FSB) , tj kada predjem preko te cifre ploca mi nevidi sata diskove, a kada predjem FSB 300Mhz masina se nedize...

jednio sato sam menjao u biosu je FSB i voltaza procesora... sve ostalo je na auto

Da li moze neko da mi pomogne i malo detaljnije da mi objasni kako se vrsi overclokovanje na ovoj ploci, tj. koji sve parametri trebaju da se menjaju... ???

Moja konfiguracija je sledeca
C2D 2140
Asus P5PL2-E
2x512 OCZ na 800MHZ
2x 200GB SATA
1x 250GB SATA
7300 GT GIGABITE
BIOS Ver.0904 (najnovija)
NAPAJENJE 550W LC Power
Hvala puno!!!

Poslednja izmena:
Mozda ti neka novija revizija biosa pomogne malo, ali ne bi se nadao mnogo vecem napretku. Poshto je u pitanju 945 chipset. Uz tu plochu bi dobro ishao npr e4500, ima mnozhioc 11 pa sa FSB-om na 266 izvlachio bi 3ghz shto bi bilo sasvim fino.

p.s
Naravno klokovanje se ne svodi na samo dizanje FSB-a, nego i na podeshavanje naponona procesora, chipseta, memorije, podeshavanje latencija......

:wave:

Poslednja izmena:
Najnoviji je bios...

Najgore od svega sto sam i ovde " http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=136563 "procito da su ljudi uspeli da u ovoj kombinaciji (ova ploca i procesor) naguraju FSB na 380MHZ i vise , ali niko od nih nece da objasni kako...

imam neki utisak da dosta ljudi koji pisu ovde lazu i izmisljaju gluposti samo da bi bili u centru paznje... :-(

Poslednja izmena:
Thread closed jer autor mora da nauci osnove kulturnog ponasanja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno