Šta je novo?

C-Media CMI8738 5.1 O KAKVOJ KARTICI SE RADI?

bojanakov

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2002
Poena
619
Imam ponudu za ovu karticu,pa me zanima kakva je,kakvi su vam utisci itd...
Pozdrav!

To je varijanta cipa koji se obicno ugradjuje na maticne ploce koje imaju
integrisan 5.1 zvuk. Nista posebno, nije vredno kupovanja kao zasebna
kartica. Evo na malim oglasima imas Creative 4.1 za 15E. To je mnogo
bolja kupovina. Ili uzvi novu Creative za 30-40E (LIVE!-Audigy).

Nemanja je napisao(la):
To je varijanta cipa koji se obicno ugradjuje na maticne ploce koje imaju
integrisan 5.1 zvuk. Nista posebno, nije vredno kupovanja kao zasebna
kartica. Evo na malim oglasima imas Creative 4.1 za 15E. To je mnogo
bolja kupovina. Ili uzvi novu Creative za 30-40E (LIVE!-Audigy).

Creative 4.1 NIKAKO ne preporucujem, to je SB 128 PCI karta koja ima los kvalitet zvuka i jos losije drajvere.

CMI 8738 je skroz korektna karta, hardverska, ima dobre drajvere. Izlazni kvalitet zvuka nije ne znam kakav, ali je u svakom slucaju bolji od SB128, a da ne pominjem da CMI jos uvek razvija drajvere za ovu kartu.

M

miha\zero je napisao(la):
...

Creative 4.1 NIKAKO ne preporucujem, to je SB 128 PCI karta koja ima los kvalitet zvuka i jos losije drajvere.

CMI 8738 je skroz korektna karta, hardverska, ima dobre drajvere. Izlazni kvalitet zvuka nije ne znam kakav, ali je u svakom slucaju bolji od SB128, a da ne pominjem da CMI jos uvek razvija drajvere za ovu kartu.

M

Pa ne mogu bas da se slozim sa tobom. Pre sound storma sam imao cmi8738 5.1 a pre nje sb128 i ne mislim da je losiji sb128. Zvuk na njoj je malo bolji nego na obicnim integrisanim zvucnim karticama ali je znatno losiji od live-a. A inace ja sam se malo i pomucio dok nisam nasao odgovarajuce drajvere jer sa svakim mi nesto nije radilo

Najjeftinija kartica sa 5.1 zvukom i za pare koliko kosta sjajno resenje!
5€ je realna cena! Gomila ploca je ima integrisanu...

Ono sto je masovan stos je sto postoje bar cetiri varijante tog chipa a naravno SAMO jedna je ona prava tj full.

Ista ujdurmetina je kod Creative kartica...

Sve u svemu prodaju se neke okljastene i prastare karte pod laznim nazivima.

Pravi Live 4.1 je odlicna karta ali se ne pravi bar tri godine... i ovo sto prodaju je naravno ujdurma.

Sve u svemu ako uz kartu dobijes gomilu kablova, mounting rack, software i tsl taj dodatni hardware vredi para!

Ono sto je najgore kod svih zvucnih su driveri i stelovanje sistema koje je gore od instalacije/reinstalacije bilo kog Win-a!!!

Sve u svemu namucices se da to postavis da radi kako treba a moze i to sjajno, bas sjajno!

bojanakov je napisao(la):
Imam ponudu za ovu karticu,pa me zanima kakva je,kakvi su vam utisci itd...
Pozdrav!

Nemam nista protiv CMI chip-a, ali mi se cini da je verzija 5.1 (mislim na PCI karticu) dosta losije odradjena... Ima problema i sa "pucanjem" kod nekih zvukova iz Wina... Neki su mi se zalili na lose izlaze za zanji par satelita...

Sto se tice Creative PCI-128 kartice, ima dosta verzija...
Ranije verzije (pre tri-cetiri godine) su imale vrlo dobar zvuk, ali su i kostale oko 100 (tadasnjih) DEM (imale su masivan tranzistor na PCB-u)...
Novije verzije su prosecne (pogotovu je bas losiji)...

Nazad
Vrh Dno