magick je napisao(la):Prvo Athloni jesu nešto malko brži od Coopermine-a na istom taktu, ali tu razliku svakako nećeš primetiti golim okom.
AAAAAAAaaaaaaaa!!!!! Dosta višeeee!!!!Misko je napisao(la):Zavisi za sta, u vecini slucajeva si u pravu, cak je negde i copp brzi marginalno, al sta ako neko sedne za 3Dmax jel su i onda razlike neprimetne golim okom?
Kažem ti, to ti je zbog slabijeg memorijskog protoka, što se i potvrđuje ti štucanjem pri povećavanju tekstura. Današnje grafičke kartice dobar deo posla odrađuju same, a memorijski protok ( što na karti, što u samom sistemu ) je postao usko grlo zbog velikog broja masivnih tekstura. Pa ogledaj da se različiti ( skuplji ) modeli grafičkih kartica dobijaju implementacijom brže memorije uz isti grafički procesor, koji je ne retko na istom kloku. Kod overklokovanja grafičke karte najviše dobijaš podizanjem frekvencije memorije, a ne samog grafičkog procesora. Odavno je još pokazano da na bržoj sistemskoj magistrali najviše profitiraju igrice i grafičke aplikacije, a najbolji pokazatelj toga je da Quake mnogo brže radi ( više frejmova ) na PIII OC@975MHz ( FSB 150MHz ) nego na PIII@1GHz ( FSB 133MHz ). E sad' zaključke izvuci sam.[G]H1ghLANdeR je napisao(la):ali bas 10% mi je cudno jer nesto sumnjam
npr demo za serious sam 2 na 800x600 na medium detaljima je znao dobro da secne
[G]H1ghLANdeR je napisao(la):zanima me da li je to do toga sto moja ploca ima agp x2 ili nema veze?
igor2 je napisao(la):P.s. Coppermine na 900 i FSB 100--zar postoje coperi koji rade na FSB 100. Ja sam prilično siguran da svaki copermine radi na 133 mhz magistrali, a katmai na 100. Pošto katmai na 900 ne postoji, da nije u pitanju celeron2?
Ili sam opet prolupao ( ovo oko copera).
igor2 je napisao(la):Sve je to lepo, ali svejedno sa tom konfiguracijom ne bi smelo da secka. U stvari, nisi rekao koja je ploča u pitanju i kolko RAM-a imaš.
P.s. Coppermine na 900 i FSB 100--zar postoje coperi koji rade na FSB 100. Ja sam prilično siguran da svaki copermine radi na 133 mhz magistrali, a katmai na 100. Pošto katmai na 900 ne postoji, da nije u pitanju celeron2?
Ili sam opet prolupao ( ovo oko copera).
igor2 je napisao(la):E hvala, u stvari bio sam najzbunjeniji pentijumom 3 na 900...nikad nisam čuo za copera 900...btw Highlanderu, opet nisi napisao koja je ploča.
I jesi uspeo nešto da središ po pitanju seckanja?
Vocko je napisao(la):Pa nastavak E oznacava 100mhz FSB, a EB oznacava 133MHz FSB.
Vocko je napisao(la):Pa nastavak E oznacava 100mhz FSB, a EB oznacava 133MHz FSB.
nista nisam radio tako da nisamigor2 je napisao(la):E hvala, u stvari bio sam najzbunjeniji pentijumom 3 na 900...nikad nisam čuo za copera 900...btw Highlanderu, opet nisi napisao koja je ploča.
I jesi uspeo nešto da središ po pitanju seckanja?
Misko je napisao(la):Ma ja i dalje mislim da je E od .18 cmos-a
silverglider je napisao(la):BTW i nije postojao P3 na 900 u "normalnoj" varijanti, nego samo "malopotrosacka" mobilna verzija. Inace je korak sa i866 isao na i933.
[G]H1ghLANdeR je napisao(la):od 20gb,prazno mi je 11gb
[G]H1ghLANdeR je napisao(la):demo four.dm66 high quality 75.4 fps?
da li je ovo malo ili ok?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari