Šta je novo?

Butabilni memory stick

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Napravio sam butabilni Acronis True Image na USB stiku, pošto Netbook nema DVD drajv... Pretpostavljam da tako nešto ne mogu da napravim na memory stick-u, posto vidim da u BIOS-u nema ponuđena opcija da memorijska kartica (u mom slucaju stari memory stick od 128MB) bude butabilna... Da li grešim? Ako sam u pravu, pitam, da li ostatak slobodnog prostora na USB-u sa butabilnim Akronisom, mogu da koristim za smeštanje (pisanje i brisanje) drugih podataka? Ako ni to ne mogu, da li je moguće samo prekopirati sadržinu USB fleša na neki folder na hard disku, pa ga po potrebi(vraćanja Acronis imidža), sa tog foldera ponovo prekopirati na USB, a da USB ostane butabilan? Ili i za sadržaj butabilnog USB-a moram praviti ISO imidž, pa ga kao takvog, po potrebi, vraćati ("narezivati") na USB? Sve u cilju da USB koristim i za druge stvari, a da ne moram da imam instaliran Acronis True Image...

Poslednja izmena:
Mozes ti da je napravis bootabilnu, ali ako ti BIOS ne dozvoljava da bootujes sa kartice, nista ti to ne vredi. Sto se tice Acronisa, vidi da li ti je taj bootabilan flash sa Acronisom vidljiv u Win-u, ako jeste, mozes da ga punis do mile volje.

Poslednja izmena:
Mozes ti da je napravis bootabilnu, ali ako ti BIOS ne dozvoljava da bootujes sa kartice, nista ti to ne vredi. Sto se tice Acronisa, vidi da li ti je taj bootabilan flash sa Acronisom vidljiv u Win-u, ako jeste, mozes da ga punis do mile volje.
Eto to se vidi... Znači, ne može da se prekopira na hard disk, pa posle vrati na USB?

Prilozi

• USB sadrzaj.jpg
    USB sadrzaj.jpg
    160 KB · Pregleda: 53
Mislim da PLoP Boot Manager može da posluži da se butuješ se s fleša, pa dalje s memory sticka...http://www.plop.at/en/bootmanager/pcmcia.html, ali ne vidim u čemu je problem - napravi direktorijum na flešu i koristi ga. Fleš će biti butabilan sve dok ne izbrišeš neki od fajlova potrebnih za boot. Ili probaj neki multiboot alat da vidiš da li će raditi sa Akronis ISO... recimo YUMI.

Poslednja izmena:
Eto to se vidi... Znači, ne može da se prekopira na hard disk, pa posle vrati na USB?

Može da se kopira na HD i posle vrati, i radiće, ali ako ne formatiraš flešić
Najbolje je da iskoristiš program Snapshot da napraviš image tog flešića, koji možeš uvek da vratiš na isti i imaš bootabilni Acronis

Nazad
Vrh Dno