Šta je novo?

"Busines-gaming laptop"

AmigaFAN

Cenjen
Učlanjen(a)
16.06.2013
Poena
195
Pozdrav svim moderima 😀, projekat "busines-gaming laptop" je poceo. Vec duuugo dugo sam ovo planirao i konacno pribavio savrsen laptop za to, male pare, dosta jak cpu i pre svega 2xmini pcie slota+Expresscard slot. Plan mi je da nakacim desktop graficku na laptop !!!. Na yt ima dosta ovakvih modova ali svi prelaze normalne cene za mene, vdock je 60+evra, pcie konvertori 40+evra.. Narucio sam sa alija konvertor sa mini pcie na pcix1, plan mi je da iz mog laptopa izvadim gobi 2000 karticu oko koje ima dosta praznog prostora i na taj slot nakacim konvertor na koji cu da ukljucim ekstender sa x1 na x16 sa sve dodatnim napajanjem. Na kraju iz laptopa treba da viri samo pcix1 slot iz rupe za expresscard i molex za napajanje. U kutiju cu staviti graficku i napajanje malo koje treba da baca 200w samo. Konvertor sa slike (zelena plocica) izasao je 11$ sa slanjem za francusku odakle ce mi biti dostavljeno od strane rodbine :d sve u svemu sa napajanjem mod ne bi trebao da prelazi 20e + gpu po izboru, u mom slucaju amd 7770 ili r9 270 (jos nisam odlucio koju cu da stavim u mod).. ostaje samo da sacekam posiljku i u medjuvremenu krenem da pravim "dok"
...u mojoj glavi trebalo bi da radi sve samo dok ima dovoljno struje koju ce da dobije iz dodatnog napajanje

ps:
laptop iz potpisa je zrtva, u njemu je i7 620m koji boostuje do 3.3ghz (2core 4thread) sto ne bi trebalo da je prevelik bottleneck za light gaming, samo da napomenem cilj nije 180fps u gta5 na 4k, vec light gaming, sve novije igre u 720p na medium-high podesavanjima.. trenutno intel gma u njemu ne postize 20fps u wotu, ako sa ovim modom budem mogao da igram oko medium-high na 40=60 fps shvatacu to kao uspeh!

i da KOMENTARE TIPA "IDI KUPI PS4, ZASTO NE UZMES LEPO DESKTOP?, ODUSTANI KUPI GTX980TI I I5 6600K PC" NECU CITATI, laptop mi treba jer zivim na relaciji ZR-NS i nosam ga svaki dan na fax, to mi je jedini pc i necu uzimati trenutno drugi. Ovo radim vise iz zabave i radoznalosti nego iz prakticnosti.

Prilozi

• Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    34.8 KB · Pregleda: 80
  • Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    25.8 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
testirano na desktop masini, smanjuje cini mi se mozda 10-15% u ekstremnom slucaju, al opet to mi nije toliko bitno jer bolje da imam r9 270 koji ce da radi na 80% nego budjavi gma na 100%
ps: citao sam u nekom od testova da to pogadja dosta starije karte, nove karte sa brzom memorijom i visokim protokom ne pogadja toliko, tacnije pogadja ali se to ne oseti zbog bolje memorije.GPU ostaje iste brzine samo se protok podataka smanjuje.

Poslednja izmena:
Držimo ti palčeve !!!

Može neki link oko tih prepravki?

Zanima me kako su rešili to dodatno napajanje. Iskreno, ja sam isprobavao samo HDD na drugom napajanju, i oba su bila desktop, ovo mi se čini baš fino.

Zanimljiv projekat.
Jel ti je miniPCI port slobodan ili ces svakog puta da otkacis nesto i zakacis externu grafiku kad nameravas da je koristis?

Zanimljiv projekat.
Jel ti je miniPCI port slobodan ili ces svakog puta da otkacis nesto i zakacis externu grafiku kad nameravas da je koristis?

Na jednom mi je wifi adapter a na drugom gsm koji je svakako kodiran na verizon mrezu, a i realno, nikad mi nece ni zatrebati. Svakako imam usb 3g stik. Taj koji vadim (gobi 2000) velicine je oko 3.5x5cm (koliko se secam) sto je sasvim dovoljno da umesto njega stane konvertor sa mini na pcix1. Plan mi je da napravim ekstender koji ce da vodi od slota unutar laptopa do rupe za expresscard kako ne bih rastavljao laptop svaki put kad mi se nesto igra vec prosto ukljucio kartu sa strane, ne bi trebalo da izgleda lose.

Fail teski, stigao konektor i uopste nije to to. poslat obican pcix1 muski na zenski... Za sad mod na pauzi..

Nazad
Vrh Dno