Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Meni na liniji 39 kad ukucam stanicu 443 i treba da pokaze autobus koji dolazi iz pravca slavije pokazuje obrnuto.
Pokazuje mi autobus 39 koji dolazi iz kumodraza.Znaci totalno suprotan smer.
Za sada aplikacija je bas bas losa.I mnogo vise treba da se klikce da se dodje do necega sto ti treba.
Posebna glupost je sto moras za broj stanice da ukucavas svako vozilo da bi video gde se nalazi.
Kod busplusa je ucitavao sve buseve za tu stanicu koju si ucitao.
Mozda ce vremenom ispraviti ove greske,plus za sada izgleda nema gps uredjaja u svakom vozilu pa i to verovatno pravi problem da ne moze svako vozilo da se pojavi u aplikaciji kad se ukuca neki broj stanice.

Video sam ja dosta puta i na CAF i na solarisu spustanje rampe, sve je rucno, al svaki put je spustena kad je neko cekao sa tim potrebama, nije se desilo da je neko odbio spustanje pri ulasku i izlazsku.

Isto tako otkako je aplikacija stupila nikada nije prikazao nijedan bus na liniji 49 u naselju "Stepa Stepanović" u pravcu ka gradu! Ali nijedan!

Konstantno, kad god proverim, čak i kada zasigurno krene bus izlazi ova poruka...

Sa druge, strane u pravcu ka Stepi redovno pokazuje 49 što se vidi na drugoj slici...

Nemoguće da baš svaki put, svaki bus koji ide ka gradu nema aktivan uređaj a u drugom smeru ima!

Prilozi

• Screenshot_20230716_133355.jpg
    Screenshot_20230716_133355.jpg
    84.3 KB · Pregleda: 49
  • Screenshot_20230716_133600.jpg
    Screenshot_20230716_133600.jpg
    90.6 KB · Pregleda: 47
Otkrivam polako da su u brzini zamenili broje stanica, kodove, obrnuli strane, ocigledno u brzini ga ih prepisu samo permutovali strane, pa dobijas kad kucas broj stanice on pokazuje vozila u suprotnom smeru, sou .....

koliko se sećam, na pogrešne smerove su se žalili na NS (ili Niš?) aplikaciju na Play Store-u

no, ja ne tražim po kodovima nego po nazivima i izaberem najbliže stajalište od ponuđenih i dobro mi prikazuje vozila. doduše, nisam primetio da fali neko vozilo, izgleda da koristim samo veoma frekventne linije

Meni na liniji 39 kad ukucam stanicu 443 i treba da pokaze autobus koji dolazi iz pravca slavije pokazuje obrnuto.
Ja sam primetio isto npr. za odredjenu stanicu i kad obelezim dva 51-ca,jedan ide normalno drugi u suprotnom pravcu ili je negde van linije totalno.
Sve ovo treba prijavljivati da sto pre rese.

Koja je minimalna verzija androida neophodna? Ne dozvoljava instalaciju, prethodna aplikacija se mogla instalirati. Koristim Sony E5 (Android 6.0)

7.1 je minimalna potrebna verzija.

Ja danas testirao aplikaciju, kaže "nema planiranih dolazaka" a autobus staje ispred mene
Linija 25 ako znači podatak, mada na istoj stanici dolazi i 18, ni nju aplikacija nije videla, tj dve 18 su došle ali u aplikaciji pisalo nema planiranih dolazaka

za Android aplikaciju zahteva Google Maps, verovatno još neki Google-ov servis. to je što se tiče Huawei -ja

ako se ne varam, aplikacija ne prati izmene što se stajališta i linija tiče. u toku su radovi u više opština, došlo je do privremenog ukidanja stalnih i postavljanja privremenih stajališta, kao i do promena trasa linija. nisam primetio da je ovo ispraćeno u aplikaciji

Najvece smece od aplikacije ikad

probao sam na iphone 13, kretanje po mapi mi secka. Jel moze jos neko da proveri sa svojim ip13, da vidim da li je do aplikacije ili do mog telefona
Isto imam iPhone 13 i meni mapa malo štuca, ostatak aplikacije je ok.

Iskreno nisam oduševljen, ali za sada funkcioniše. Evo ukratko neko moje iskustvo. Čeka se oko 15 sekundi da detektuje tvoju lokaciju (Kod BusPlusa je to išlo instant). Takođe u poređenju sa BusPlusom mi se ne sviđa pojedinačan prikaz vozila i to što je interfejs neoptimizovan (BusPlus je pisan u SwiftUI i to je stvarno letelo kada je API radio kako treba). Iskustvo rada je stvarno ispod proseka, dugo čekanje na rifreš i jako slabo opremljena podešavanje gde ne možeš ništa da podesiš osim jezika, ali ipak po funkcijama kolko god da je traljavo svakako je bogatije nego kod BusPlus-a. U poređenju sa androidom nema prikaz udaljenosti vozila u broju stajališta, ne može ručno da se ažurira baza stajališta i ne može da se odabere više vozila od jednom.

A u medjuvremenu, Alanya (TR).. kentkart radi punom parom...
20230718_120910.jpg

Pravićemo mi Kentkart od blata 😀

Ako nekom slučajno crkne telefon, a nema backup SMS poruka ili slučajno izbriše SMS koji služi kao dokaz o kupljenoj karti nek pošalje samo mejl na [email protected] sa podacima sa kog broja je kupljena karta i poslaće opet SMS.
Mojoj drugarici se to desilo i brzo su rešili.

Ova app je apsolutno nepotrebna za kupovinu karata, jer SMS svaki i dumb telefon može poslati.
Ono za šta nam je potrebna, a to je gps praćenje, ne funkcioniše!

Da ne gresim dusu poslednja dva puta kad sam koristio, radilo je, odnosno dosao je autobus kad je tamo pisalo da ce doci.

I ja sam upravo isprobao novu aplikaciju. Downgrade u svakom smislu u odnosu na Busplus, barem na iOS. UI elementi razbacani, tap na stajalište ga ne otvara, nego moraš da tapneš na ime stajališta u onoj listi dole, a u listi ne piše broj stanice već samo ime. Ja pored zgrade imam 4 različita stajališta sa istim imenom pa moram da nagađam koje stajalište je za koji smer. Ako hoćeš da izađeš iz jednog stajališta da proveriš drugo, ne možeš da jednostavno dodirneš mapu kao ranije, nego moraš tap na back dugme u gornjem levom uglu ekrana. Swipe za back naravno ne radi. I najveći idiotizam od svih, ne prikazuje vozila na svim linijama, već moraš da proveravaš jednu po jednu.
E da, i E linije ne postoje u aplikaciji, a meni je to praktično najbitnije jer isključivo E1 koristim da odem na posao. Fala Bogu pa u kancelariju odem jednom nedeljno, a i to ću izgleda autom od sada.

Ono za šta nam je potrebna, a to je gps praćenje, ne funkcioniše!
ne funkcioniše za sve linije (npr, EKO).

na Play Store-u je promenjen naziv aplikaciji od Šakal Software-a, sad se zove "Beograd Plus Karte" 🙄

Jedino ako će se koristiti izgovor da još uvek sva vozila nemaju gps modul, što bi nakon 2 meseca bio samo dodatni skandal .

Meni app na iphone 13pro usao u inifite loading nikako da prikaze nesto u aplikaciji ? jel se i vama desava ?

Nazad
Vrh Dno