Šta je novo?

Burn process failed at 2.4x Nero?Windows? Alcohol? ili DVD?

Mv2Player

Slavan
Učlanjen(a)
09.05.2005
Poena
301
Moj rezac (DVD DD 2x16x4x16) marke MSI je radio odlicno punih 2-3 meseca do pre nekih par dana. U to vreme sam ubacio Alcohol 100% zbog virtual drive-a i mislim da je to otprilike glavni razlog sto mi je DVD prestao da reze DVD diskove. Osim tog uzroka (mislim na alcohol) mozda bude i razlog menjanje windowsovog file-a Autoexec.nt koji je nesto bio ostecen pa nisam mogao da instaliram odredjene programe zbog njega...Nakon promene tog Autoexec.nt svi programi koji mi do tada nisu radili navodeci grasku:
--------------------------------------------------------------------------
16 bit Windows Subsystem

C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. The system file is not suitable for running MS-DOS and Microsoft Windows applications. Choose 'Close' to terminate the application.
--------------------------------------------------------------------------
su proradili tj. vise nisam imao problema sa tim. Medjutim par dana nakon toga DVD je prestao da radi. Ne znam sta je uzrok!? Radio je bez ikakvih problema....ponavljam...Sve sam pretrazio na ovom fenomenalnom forumu i na jos par inostranih foruma ali sve sto sam nasao je da trebam skinuti "nekakav" firmware i nov program za rezanje Record Now Max umesto Nera v.6.3.1.23 koji sada koristim!? Nemoguce je da je na istim diskovima do juce htelo da radi i da sada odjednom ne radi Nero ili da mu fale neki dodatni fajlovi....a i probao sam jos par programa za rezanja i doso do zakljucka da to nije u pitanju....
Kada kliknem na Burn on napise gresku:

Burn process failed at 2.4x (3,324 KB/s)

Ja sam unistall-irao Alkohol i reinstalirao Nero ali nije pomoglo....Obicne CD-R reze kao i RW a DVD samo cita ali nece da reze ni na jednoj brzini....a probao sam i najskuplje diskove (Verbatim Digital Movie DVD-R) ali nece....Ja sam na jos jednom forumu nasao objasnjenje kako Alkohol ume da osteti neke fajlove tako da DVD rezac posle toga nece da reze....ali ne znam koje fajlove!? to je na dresi http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=108454&mpage=1&key=DVD,2x16x4x16&#108461

Ako iko ima volje i znanja da mi objasni o cemu se ovde radi ja molim za pomoc posto stvarno ne znam da li je mozda sam DVD uredjaj crko pa da ga reklamiram jer mi garancija vazi jos najmanje 8 meseci.

Unapred zahvalan Mv2Player.

Sa Nerom 6.6.0.5, nemam problema. Vidi koja ti je verzija. Drugar je imao neku nižu i često mu se javljao isti problem. Kupio vebatim dvd-rw, a kasnije i tdk'rw, opet isto. Posle deinstala i instalacije gornje verzije , isti diskovi su mu normalno radili.

Probaj rezac na drugoj masini(da iskljucis OS kao zez).
Mada, licno, mislim da je zreo za reklamaciju(jako cest slucaj kdo MSI-ja, nazalost).

Vrh Dno