Šta je novo?

buka, hladnjaci

littleboy

Cenjen
Učlanjen(a)
29.06.2009
Poena
151
Hey,

Ovako, imam quad core 2 x4 940, i radeon 4830 graficku. Znaci komp mi se cuje ko ves masina :)
Nisam siguran dal je do procesora ili do graficke, al vjerovatno oboje, i ako kontam da je prije do hladnjaka na procesoru.

Pa, bi li neko mogao da da kakav savjet, sta da uradim da rijesim problem buke, ili da mi da link threada gdje o tome vec diskutovano ?

Hvala.

pretpostavljam da imas box kuler koji je dosao sa procesorom. koje kuciste imas? kakva je promaja u njemu? ako je unutra toplo automatski se povecava i temperatura procesora i automatski se povecava broj obrtaja kulera a sa time i buka... posto imas jak procesor pretpostavljam da imas novca da uzmes i ozbiljno hladnjenje za taj cpu, moja preporuka je neki od thermalright kulera sa recimo noctua nf-p12 ventilatorom

a za graficku vidi da podesi u CCC broj obrtaja u 2d i 3d rezimu rada, to neka ti objasne oni koji voze ati kartice, a mozes i da lupis search na froumu.

i btw dobrodosao na bench forum ;)

pretpostavljam da imas box kuler koji je dosao sa procesorom. koje kuciste imas? kakva je promaja u njemu? ako je unutra toplo automatski se povecava i temperatura procesora i automatski se povecava broj obrtaja kulera a sa time i buka... posto imas jak procesor pretpostavljam da imas novca da uzmes i ozbiljno hladnjenje za taj cpu, moja preporuka je neki od thermalright kulera sa recimo noctua nf-p12 ventilatorom

a za graficku vidi da podesi u CCC broj obrtaja u 2d i 3d rezimu rada, to neka ti objasne oni koji voze ati kartice, a mozes i da lupis search na froumu.

i btw dobrodosao na bench forum ;)

Kuciste je neko krsh, posto fazon je da je ovaj cpu bio uzet za neki video encoding, za poso.. posto je poso propo, ja sam ga uzeo sebi kuci da ne moram da kontam ocul moci igrati igrice ili ne kad mi se igra :) tako da je to kolega ubacio u neko svoje kuciste staro. Vjerovatno neka jeftina varijanta, ne razumjem se mnogo u to na zalost...

Default cooler je na njemu. Procesoru.

Ok vidjecu, konto sam reko mozda je i neko vodeno bolje ili slicno, nemam pojma al nesto moram da rijesim, inache se vracam na celeron svoj :)

Hvala !

Sad sam instalirao neki everest home edition... pise da je temperatura 49 stepeni, a cooler se okrece na ~ 4500 rpm

Najbolje je,ako imas novaca,da kupis neko bolje kuciste na koje mogu da se stave ventilatori od 120mm-jedan napred,jedan pozadi,mada ima i kucista koja pored ova dva imaju ventilatore i na gornjoj i bocnoj stranici.Bolje hladjenje ali i veca buka.U takva kucista mogu da stanu i bolji cooleri za procesor sa ventilatorm od 120mm na njima(thermalrgiht+noctua kao sto je illidan naveo ili ocz vendeta 2 npr).

Poslednja izmena:
Sad sam malo testirao jos ...
Igrao sam left4dead, temperatura procesora 52, graficke 66.

Nista, hvala puno na savjetima, uzecu bolje kuciste pod prvo, s ventilatorom na njemu.. i nacu neki tishi/bolji kuler od ovog defaultnog. ***, ne bi bilo problem jos da kesiram u to, s obzirom da cu prodati svoj stari komp... al eto ide i more ovaj mjesec, pa ce biti gusto.

Hvala jos jednom na savjetima.

Vrh Dno