Šta je novo?

Build by ATi Radeon9800Pro Problemciki :(

Milan82bh

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2003
Poena
649
Ili sam ja lud ili je lud onaj ko mi je ovo dao jer misli da je mene lako zaj.....nebitno
Uglavnom uzeo sam ovo parcence i skor na 3DMark03 je 4883!!!!
Jer to normalno?...ja bih rekao da nije jer sam na ranijem R9600Pro imao 39xx kad ga kloknem!
I zasto mi je podeseno po defaultu 290Mhz mem/325Mhz core????????

Nista mi nije jasno?

daj sliku karte...
od koga si kupio?
kakvo je pakovanje karte?

Mali HoBiT je napisao(la):
daj sliku karte...
od koga si kupio?
kakvo je pakovanje karte?

Slika,izvucena iz masine(Dell Dimension Gamer Plus),nema kutije...

325/290 MHz je klok Radeona 9800 nonPro.
Pogledaj na kartici koja je memorija. Koliko ns.

Pa kad ste zinuli za te karte kao da se njima nesto dobija i kao da je to svemirski brze 🙂

Anyway, to je slabo za tu kartu cak i na difoltu. Moj 9700 ima vise (doduse ne mnogo, ali...ctp😉 Da to nije nesto trece sa uflesovanim biosom 9800Pro ?

P.S. 9700 series rulez 😛

Nema. Pogledaj oznake na cipovima na kartici.

Nadam se da ce ti nesto znaciti:

SAMSUNG 337
K4D263238E-GC33

Inace instaliran je 3.10 i pise da je Radeon 9800 PRO

PoZ

Nazalost, imas 9800 nonPro. Verovatno flesovan sa Pro biosom.
Nadji tog ko ti je to prodao...

Memorija je 3.3ns (sto je u MHz 300) i to nikako ne moze biti 9800Pro (trebala bi biti menorija od 2.8ns).

Milan82bh je napisao(la):
Nadam se da ce ti nesto znaciti:

SAMSUNG 337
K4D263238E-GC33

Inace instaliran je 3.10 i pise da je Radeon 9800 PRO

PoZ
To je memorija od 3.3 ns...9800pro se ne pravi sa tom meorijom stariji modeli imaju memoriju 2.8 noviji cak 2.2 ns (evo kod deanaxp je 2.2 ns).....mozda gresim al ne verujem.Default klok radeona 9800pro je 340/350 mhz.Moje vidjenje je da je neko editovao setovanja za memoriju pa uflesovao bios od 9800pro u 9800nopro stim sto je u editovanju smanjio core i memori klok zato ti se karta predstavlja kao 9800pro. Probaj da sa Riva tunerom ili drugim program podignes core na 340 mhz a memoriju na 350 ako sve radi kako treba onda je to to ako ne onda ti je neko uvalio, prosto sam siguran da kad podignes memoriju nece raditi zbog vec pomenutih 3.3 ns.

DeanXP je napisao(la):
Nazalost, imas 9800 nonPro. Verovatno flesovan sa Pro biosom.
Nadji tog ko ti je to prodao...

Memorija je 3.3ns (sto je u MHz 300) i to nikako ne moze biti 9800Pro (trebala bi biti menorija od 2.8ns).
Dok si ti postovao ja sam pisao 😀 :wave;

Hvala svima ali ovo je ludo,podigao sam na 374/346 i sve radi normalno!

Probao si da pokrenes neki od 3DMarkova?
Ne mogu da verujem da memorija od 3.3ns radi na 346MHz.

Super 😱 mozda nam nisi dobro procito oznaku? I koliki ti je sad skor?

Dobro je sto radi normalno. To sto se karta prijavljuje kao "pro" ne znaci nista - flashovanje ili editovanje BIOS-a je decija igra... Razmisli zasto bi setovanja bila postavljena na nisku vrednost "po defaultu". Default vrednosti za 9800pro su 380/340.
Ako si dobro procitao oznaku (a verujem da jesi) to je definitvno memorija 3.3 ns i moze maksimalno 303 tj 606 MHz DDR tako da je tvoj skor ravan cudu.
BTW uvek ali bas uvek pogledam sliku i opis hardvera koji nameravam da kupim na nekom od pristojnijih sajtova (nemoj sad da mislis da ti popujem nesto). Proveri i ti na netu sta si kupio (za sat vremena pomocu oznaka na kartici naci ces pravi model sa kompletnim opisom na nekom od stranih sajtova.) Takodje bi bilo dobro da napises ime tog coveka ovde (ali samo ako si apsolutno siguran da te je prevario). Ako je sa foruma taj vise nece prodati svoju robu ovde garantovano a verovatno i znatno teze u Beogradu bez obzira da li je sa foruma ili ne (dobar glas daleko se cuje ali los jos dalje).
Srecno sa utvrdjivanjem identiteta kartice (meni izgleda da je non pro bez obzira na odlican overclock - mada nemamo dovoljno detalja da ti pomognemo i budemo sasvim sigurni).

Pozdrav.

U pravu si minja 380/340 moja greska izvinjavam se :cuss: Inace isto misljenje imamo obojica. :cuss:

Milane ako jos uvek sumnjas,idi na atijev sajt,registruj kartu,ako ne bude hteo p\n broj da prihvati kao 9800pro onda si izvaran...

Vidis, Milane, moje pretpostavke i nisu bile toliko lose (na tvoju zalost)... sumnjao sam na neki slabiji 9800 (mislio sam na SE... a prevideo sam da ima i 9800 non-Pro), sa uflesovanim biosem od 9800 Pro.
I ma koliko ti se ova ideja nije svidela, cak si mislio da je nemoguce (ma, mislio sam i ja!), ipak je tako ispalo...
Mislim, mogu ja sad da sredim bios na svojoj karti, pa da se prijavljuje kao Ti4600 (ionako radi i brze od toga 😉... mozda bi trebalo da napisem Ti4700 :beat: ), to je bar najmanji problem...

Uzmi jos pa proveri i P/N broj, kako ti Hobit rece... pa vidi sta ce zvanicni ATi da kaze.

Tek mi sad nista nije jasno!
Na atijevom sajtu sam uneo p/n broj i pise 9800Pro???
U 3DMarku mi je izbacio 5582marks.
Sta je bre ovo ljudi?
Inace nisam kupio niodkoga na benchu tako da nema bojazni od "varalice" 🙂 !
Evo skora u 3D....

Sta je bre ovo ljudi?
Evo skora u 3D....
Ma zavera na globalnom nivou :mrgreen:
Pa onaj power Magic 9700 je radio na 300/600, hajde sad ti meni reci koji ATI ima ovaj def. ???

Da,da sad mi je sve jasno!!!
Samo ipak to je Dell!!!!!!
http://www.short-media.com/forum/showthread.php?t=3327

Sta je bre ovo ljudi?
Evo skora u 3D....
To sa registracijom kartice ne znaci nista. ATI kupi informacije od Katalista, a p/n broj im sluzi za njihovu bazu podataka tj koje su kartice (pod kojim brojem) registrovane. P/N broj sluzi da ATI vidi da li je to njihov proizvod ili ne - ne i koji je model. ATI veruje da niko ne flashuje BIOS druge kartice (modovanje) i da tako zezne i njihove drajvere koji naravno misle da rade sa PRO kartom.
Uostalom, mislim da je dilema razresena bas tvojim kacenjem linka o modovanju kartice.

minja 3 i 4 broj u PN-u oznacavaju model karte,naravno da ne mozes da registrujes 9800 kao 9800pro

Mali HoBiT je napisao(la):
minja 3 i 4 broj u PN-u oznacavaju model karte,naravno da ne mozes da registrujes 9800 kao 9800pro
Uh, cekaj. Ne insistiram da sam u pravu - verovatno i nisam ali Milan je napisao da se kartica registrovala kao pro verzija a cini mi se da smo definitivno ustanovili da je non pro. Kako je to moguce ako ATI "cita" samo p/n pri registrovanju? Da se ATI oslanja samo na njega kartica bi se registrovala kao 9800 non pro.To se bas ne uklapa u ovo sto si napisao ?? Mozda se Milan istripovao ali ne verujem.

Nazad
Vrh Dno