Šta je novo?

Bugcode Usb Driver - Sezamov modem

Placebo

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
320
Imam sezamov conexant adsl modem.
Problem je u tome sto se ponekad zaglavi ceo kompjuter dok koristim utorrent, kada pomaze samo manuelni reset. Ovo se desava samo prilikom skidanja torrenta. Takodje desi se da se, pred sam ulazak u windows, pojavi plavi ekran sa BUGCODE USB DRIVER porukom. Nekad se to desi i u toku rada. Ako iscupam modem pre dizanja Windowsa stvar je ok sto se tice bsod. Nekada radi i desetak dana bez problema a nekad zakucava na svakih sat vremena or so.
Pokusao sam vise puta: brisanje svih usb drivera, promenu usb porta, kabla, reinstalaciju modema, i reinstalaciju windowsa. Kada reinstaliram Windows (XP SP2) cini mi se da se problemi malo odloze tj da radi kako treba par dana.

Pokusao sam i da povecam broj konekcija u XP-u pomocu EvID4226Patch-a ali nije pomoglo. Valjda je i logicno da nije, posto se modem ponekad zakuca i pri podizanju Windowsa.

U device manageru pod usb stoji:
-conexant accesrunner adsl interface
-standard enhanced pci to usb host controller
-standard openhcd usb host controller
-usb root hub
-usb root hub

Unapred hvala za sve sugestije.

Poslednja izmena:
Poqsaj da skines novi driver za modem.
Da li postoji opcija da ga kacis na LAN karticu - ako ima, to je mnogo sretjnije resenje!?
Ja sam slican problem imao sa SBBovim Cable modemom.

Poslednja izmena:
Driver ne mogu da nadjem. Koristim onaj sa diska koji sam dobio uz modem. Ako neko ima link neka postuje, please. To je onaj sezamov plastikanac modem, ima samo usb.

Posto planiram da predjem na 1024 kbps paket, pretpostavljam da to nece popraviti situaciju.

Znas, "onaj plastikaner" i nije bas korisna informacija [pored toga sto je vecina plasticna]
Ako mozes da iskopas neke preciznije podatke/proizvodjaca/tip/model

Na samom modemu nema nikakve oznake ili natpisa. Ima dva bar koda. U device manageru pise Conexant accessrunner usb adsl wan adapter. Mislim da ovaj modem standardno dele pretplatnicima pa sam zato rekao plastikanac. Impresioniran sam koliko jalovo deluje. Velicina i tezina kao pakla cigareta, bez cigareta.

A što se ti zamaraš tim stvarima? Zašto jednostavno ne zovneš provajdera i tražiš drugi jer taj je loš?

Potpuno ste u pravu. Tako cu i da uradim.

Kad tad doci ce i ADSL do mene, Boze daj, i ne mogu da se otmem utisku da su to nasi dragi provajderi kupili te modeme na kilo, pa uvezli.

Racunajuci da im je dialUp ok ( Sezamu ), verujem da je i ADSL dobar, ali znajuci njihovu "tehnicku podrsku", brrrr... No comment.
Povedi ti tatu kad budes isao da zamenis to, ili barem brata koji je sluzio u Zandarmeriji. :D

Nazad
Vrh Dno