Šta je novo?

Bug-ovi Office-a XP

• Začetnik teme Začetnik teme radax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Da li je neko primetio bagove u Office-u XP.. Konkretno Access

Bag koji mi veoma smeta je čudno ponašanje ComboBox-eva - Ako u ComboBox-u imam recimo ime "Aleksandar", sve je u redu ako kucam sve malim slovima, ali ako kucam velikim slovima, posle otkucanog slova "A", tekst koji kucam ubacuje se između "A" i "leksandar" (tj. ostatak teksta nije zacrnjen i selektovan), tako da je ComboBox neupotrebljiv...

Drugi bug na koji sam naišao je nemogućnost Accessa da odradi Conditional Formatting na više od 4 polja u Group Footer-u (sumirana polja).

Nigde na net-u nisam video opis ovih bug-ova, pa čisto da se informišem da li još neko ima sličnih problema.

BTW. Office XP je legalan, ali kod distributera kod kog sam ga nabavio su mi rekli da oni ne odgovaraju za Microsoftove greške i da mi ne mogu pomoći.

I da... instalirao sam SP1 i SP2.

Primetio sam da na Windows-u 98 SE taj problem ne postoji... i ništa mi nije jasno.
Ima li još neko takvih problema?

radax je napisao(la):
Primetio sam da na Windows-u 98 SE taj problem ne postoji... i ništa mi nije jasno.
Ima li još neko takvih problema?

"Legalan" Office XP je tako bagovit da je to katastrofa...
SP1 & SP2 "popravljaju" SAMO word i Excel (a i to ne garantuju). SVE ostalo je neupotrebljivo!

Evo malo mojih iskustava...
Dakle koristim Office jos od 4.2 verzije i mogu vam svima sa sigurnoscu reci da je ona bila medju najstabilnijima. OfficeXP je mnoogo bagovit.. Word posebno! Sve je ok dok radite sa nekoliko strana, bez posebnih formatiranja i kompleksnije strukture teksta. Tekstovi od nekoliko desetina ili stotina strana, sa kompleksnijim formatiranjem teksta, tabelama, slikama, indeksima, fusnotama i sl, kojih ja imam jako puno, umeju da razvale OfficeXP kao svinja masan dzak.. a daleko od toga da imam slabu i nepodesenu masinu, naprotiv!

Da li i vama u Word Xp više ne radi Format Painter iz dokumenta u dokument. Na poslu imam W2000 i to na primer radi, kod kuce u Xp - ne.

Zatim, task pane koji je uveden u ovoj verziji, iako je cekiran da se "load at startup" - ništa, jednostavno ne prihvata.

Zatim, i što je ustvari mnogo ozbiljnije. Fajl od 60-ak Mb Word 2000, "created" u W2000, modifikovan u WXp W2000 ni pod razno nece da snimi... (mislim nakon bilo kakve izmene).

Kada fajl otvorim u WXp - sve OK??

Mislim, zaista i ja radim u Wordu od 6.0, pa cak i u Wordu za DOS 🙂 i imam utisak da nikad nije bilo lošije.

Jednostavno shadow menija je baš lep, ali ako je sve ovo cena...
btw primenjen SP 1 i SP2

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno