Šta je novo?

Bug kod gledanja serija sa USB-a

reveal

Poštovan
Učlanjen(a)
16.11.2021
Poena
75
Pozdrav, imam Hisense 43A5730FA , nedavno sam ga uzela, i dešava mi se da serije koje skinem na usb pa pustim preko njega seckaju, prekidaju se, kao da fali neki kodek? Probala sam da skinem više "proizvođača" da vidim možda oni nisu nešto dobro ripovali, ali je bag isti kod većine. Puštam i preko VLC (on nekako i preskoči taj zastoj pa nastavi), pa sam probala MX player - ista stvar. Preko tog nekog već integrisanog plejera čim naiđe na bug odmah gasi. Formate koje puštam su ili mkv ili mp4 i nema razlike. Ono što meni pravi bug u glavi je to što se to nikada nijednom nije desilo sa filmovima. Sve je savršeno. Uopšte ne kontam šta to može biti. Da li je neko imao neko slično iskustvo?

Koji je USB flash u pitanju?
Mislim da dolazi do zagusenja u protoku - flash ima losu brzinu citanja.

Ovo mozes da otklonis kao problem tako sto ces probati drugi flash koji je bar 3.0 i "krsten" brend (Kingston, Samsung, Transcend..)

Probaj za pocetak drugi fles.

Ili instaliraj Nova player, pa probaj.

Kingston neki od 32GB, imam neki 300x gori jos tako da ne mogu da testiram - jedino da kupim neki novi - imate li neki predlog? Instaliracu taj Nova plejer pa cu probati... Ali zasto bi filmovi isli skroz glatko, a serije ne? To mi je bas cudno

Za ovu znam sigurno, da nema greške. :)

Probaj serije u drugom formatu. Neki kodek koji je koriscen za kompresiju verovatno pravi problem.

Proveri na kompjuteru vise o formatu u kome su serije i filmovi koje prave problem i ovi koji rade OK.

@zamzung Da, pomislila sam da je do kodeka jer mi to jedino ima smisla zašto bi filmove (od 2 GB i mkv i mp4) bez ikakve greške, zamrzavanja i prekida puštao preko istog USB-a sa kog serije (500 MB isto mkv i mp4) baguju. Probavala sam i megusto, i galaxy, i atmos, i afg itd i neke pušta ok a neke ne. Na laptopu (VLC i QuickTime) ne mogu da reprodukujem grešku. Ovaj Nova Player mi je jedini bio relativno ok jer ne prekine seriju, već samo preskoči desetak sekundi. Ostali ugase seriju.

mkv i mp4 su kontejneri, da se razumemo

Kad otvoris na kompjuteru video fajl, preko VLC, ides na: Tools -> Codec Information (*citam ti sa Linux verzije VLC-a) i tu ces dobiti specifikacije za ono sta je u kontejneru korisceno za video / audio kompresiju.

Koji format serija skidaš H.265 ili H.264?
Moguće da je do toga, znam da H.265 ume da zeza preko USB (prebacim često neke serije i filmove sestri i zetu). Tako da im obavezno skidam samo H.264.

Vrh Dno