Šta je novo?

Budzet ploca ok kvaliteta

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Cao svima,

Pravim surf konfiguraciju za rodjaku...Dakle, nece se igrati igrice, niti ista zahtevnije od divx-a, adobe acrobata i slicno. U plocu ce biti bocnut AMD Sempron LE-1250, graficka naravno integrisana. Potrebe za 780g nema, mogao bi neki 690g :) Bitno je da ploca bude OK kvaliteta, dakle ne neka crkotina koja ce se raspasti posle pola godine...Sta preporucujete?

BIOSTAR TA-690G (Ali obavezno sa ovim 'T')

Kod mene kompletno oc-vana mašina radi godinu dana bukvalno bez gašenja.

Kazu da na ploci (kao i na temelju kuce :) ) ne treba stedeti... ...te s'toga, a i iz licnog iskustva, preporucujem GIGABYTE GA-MA69G-S3H.
Shalu na stranu, ploca je izuzetno kvalitetno uradjena, vreme je, sto se tice chipseta, jos uvek nije pregazilo, full ATX, podrzava procesore AM2+, zvuk 7.1, integrisan HDMI, integrisana grafika, sta reci, vrti se na njoj Need for Speed Undercover, Tomb Raider Anniversary...u nekom middle-low setting-u, ali sasvim igrivo...

...a i da razmislis o malko skupljem procesoru ? ...npr. Athlon 64 LE-1640 2.6GHz 1MB

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Cene su prakticno identicne, jer nasi prodavci nisu spustili cenu 690G kad se pojavio 780G, tako da ima slucaja da se 690G prodaje cak i skuplje od 780G.

690G

780G

Jedna od tih 780g je ECS ploca koja je imala dosta problema, ima i tema o njoj ovde. Nije samo kod nas slucaj, tako je i na nekoliko stranih foruma. Mislim da je ona oko septembra/oktobra bila oko 52e. :)

Poslednja izmena:
1. Gigabyte 780G (na primer, GA-78GM-S2H, imao sam je, sjajna mala ploča, radi kao zmaj)
2. Biostar 780G (ali HP verzija, obična se pregrevala)
3. Gigabyte 690G
4. Biostar 690G (ali TA model, obavezno, i to sam imao, odlična ploča za smešne pare)

NAjpre bih uzeo biostar TA690G. Ja imam TA 780g, ali ne hp verziju...Kad igram igrice, keve mi, posle 2 sec drzanja prsta na hladnjaku osecam JAK bol...But, radi :D

Inache, razlika izmedju G i V chipseta je samo u DVI?

Sto se tice procesora, kao sto rekoh..Rodjaka ce koristiti, koja ne igra igrice i gleda divx. E sad, posto imam prilicnu kolekciju 720p, maximum, ali maximum zahtevnosti je 720p hd rip...Koji je meni isao glatko na socketA sempronu na 2ghz...

Ima plocha i sa V chipsetom sa DVI ako se ne varam razlika je shto 690G ima x1250, a 690V X1200. Ja i dalje kazem da je MCP6P-M2 extra dobra budzet plocha, ako je potreban DVI onda GF7025 (u principu identichna plocha samo ima i DVI).

Da quotujem sam sebe od ranije :)

Hm...

Evo ovako:

CPU: AMD Athlon X2 4000+ ~ 25-30e
MoBo: Biostar MCP6P-M2 (jeste integrusha al vrlo solidna) ~ 30-35e
Ram: 2x1gb DDR800 Kingston ~ 25e
GFX: GeForce 6150SE
HDD: WD3200AAKS ~ 45e
OPT: Pioneer DVR-215D ~ ~18e
Case: Codegen Brizza ili Linkworld ~ 45e / 30e

Sve komplet sa skupljim kucishtem 198e, sa jeftinijim 183e ;)

Evo i par rezultata integrisane kartice:

14xml9g.jpg

2dsi6oz.jpg

oiuk53.jpg

Poslednja izmena:
pa pazi, za 30-35e, to je super, samo `de ima da se uzme/ :) Mada je slicna cena i 690V ploca...A gde ima x2 4000+ za 30e? :)

Aham :) Samo nekako, zbog raznih pricha, imam vishe poverenja u gigabyte nego u jeftinu biostar seriju...Vazda puta je pominjan losh kvalitet...Ok, uzma se ta ploca :)

Vrh Dno