Šta je novo?

Budzet kuciste+Napajanje

dani b

Cenjen
Učlanjen(a)
04.06.2011
Poena
160
E ovako treba mi za sledecu konf:

5770 512 gddr5
athlon x3 450 ( ili koji x3 je najbolji ? )
4gb ram
spinpoint f3
optika

Da'l bi CM 335 napajanje od 420W izdrzalo ? Jel stavljaju svoja napajanja unutra ili znj ? (http://itsvet.com/proizvod/cooler-master-elite-335-420w-rc-335-kkr6/comp_comp_case/54/1411 )
Ili da uzmem dobro napajanje i neko znj kuciste ? Kaze drug zeleo bi ako moze neko brend kuciste pa ako moze da se uklopi u budzet ( do 40e za psu+case)

Unutra je "Thermal Master" napajanje koje ima CM sertifikat. Nisam siguran, ali u secanju mi je da to napajanje ima 16A na 12v grani, znaci grubo oko 190W. Verovatno bi moglo da prodje, mada bolja i sigurnija opcija je da se doda jos ~10E i uzme neko LC Power kuciste koje dolazi sa njihovim napajanje od "550W do 600W". Barem sto se tice nekih duzih staza da se ne misli.

Za tu lovu probaj da nadjes Seasonic 400ET 400W napajanje i kuciste za ostatak para npr Blueberry. U slucaju da ne nadjes Seasonic, onda potrazi AXP Simple Power 500W, ali prvo potrazi Seasonica, pa ako nema onda AXP.

Unutra je "Thermal Master" napajanje koje ima CM sertifikat. Nisam siguran, ali u secanju mi je da to napajanje ima 16A na 12v grani, znaci grubo oko 190W. Verovatno bi moglo da prodje, mada bolja i sigurnija opcija je da se doda jos ~10E i uzme neko LC Power kuciste koje dolazi sa njihovim napajanje od "550W do 600W". Barem sto se tice nekih duzih staza da se ne misli.
Hvala bice neki LCP od 600 :)
Samo jos za x3-ku da vidim koja je najbolja ( 435,455,450 )

Za tu lovu probaj da nadjes Seasonic 400ET 400W napajanje i kuciste za ostatak para npr Blueberry. U slucaju da ne nadjes Seasonic, onda potrazi AXP Simple Power 500W, ali prvo potrazi Seasonica, pa ako nema onda AXP.

Znam znam,predlagao si mi to u drugom threadu,i ja mu preneo,al eto on oce neko "brend" eyecandy kuciste (kao CM 335)

Da, ali ovde dobija kvalitetno Seasonic napajanje za tu sumu novca, koje predstavlja najbolji izbor u cenovnom rangu do 50e. Ima sasvim dovoljno snage da drzi i jace konfiguracije od te. A kuciste ko kuciste i taj Cooler Master je kvaliteta kao ovaj Bluberry, mozda lepse izgleda.

Valjda je najbitnije da je napajanje kvalitetno i da nece praviti probleme, tj najbitnija je stabilnost, a napajanje je tu kljucno.

Onaj Thermalmaster iz tog CM kucista je tezak krsh, i nemoj zarad lepog kucista da uzima ocajno napajanje.

Poslednja izmena:
@Peja
A pretpostavljam da na tom drugom forumu tvoj nick pocinje na slovo P, a zavrsava na D.;)

@Dani B

Pogledaj i AXP 500W, ima da se nadje za malo manje od 40e, takodje dobro napajanje, ne u rangu SS-a, ali za te pare je sasvim ok.

Kuciste do 20e, onaj Blueberry, ili nesto drugo iz njihovog asortimana i ostala kineska kucista.

Poslednja izmena:
Znam. Ali ni AXP nije los, kako sam od njega saznao, taj Chieftec GPA 500W je CWT made, nije nesto, ali je bolje od LC-a u tom cenovnom rangu, pa ako ne moze da nadje ova napajanja koja su predlozena, neka uzme to. da idem ovim redom

1.Seasonic
2.Recom
3.AXP

pa tek na kraju taj Chief.

Čovek koji se razume u napajanja je ipak više za Recoma u toj klasi (posle Seasonica, razume se), znaš da se pričalo o tome.;)

Za inf samo RC (Recom) je partnerska firma LC u Holandiji. Napajanja jesu Andylson, ali stare verzije kao recimo sto je bio LC6480S Scoripo ili LC 6560T Titan, koje je LC izbacio iz svoje pro serije. Ostao je samo LC6600T2 ali i on je EOL, Da pojednostavim nisu losa ali daleko od toga da su i blizu kvaliteta kao sto je 6550GP3 i 6650GP3. Zato se ja iskreno cudim celo vreme sta se preporucije,,,

Andyson B i F serije su svakako kvalitetniji od Great Wall i RSY dizajnova koji krase LC6550 i LC6650... LC6560T je takođe Great Wall k'o kuća, ti karakteristični hladnjaci su dead giveaway. LC6600T Titan II ne uspevam da vidim iznutra, i možda bih posumnjao da je Andyson, ali "pretežak" je na 3.3V i 5V da bi bio Andy. Scorpio jeste Andyson 100%, ali G-serije (koja je dosta ispod B i F serija po kvalitetu), i to 450W model. Par slika: 1, 2, 3, 4. Na Andysonovoj stranici se vide male, male sličice unutrašnjosti, mislim na ovu i ovu. Nažalost iz slika Scorpia se ne vidi dobro tranzitni filter koji se vidi na Andyson slikama, ali mislim da uviđaš sličnost...

Summa Summarum, Recom jeste bolji izbor od LC-Power.

Andyson B i F serije su svakako kvalitetniji od Great Wall i RSY dizajnova koji krase LC6550 i LC6650... LC6560T je takođe Great Wall k'o kuća, ti karakteristični hladnjaci su dead giveaway. LC6600T Titan II ne uspevam da vidim iznutra, i možda bih posumnjao da je Andyson, ali "pretežak" je na 3.3V i 5V da bi bio Andy. Scorpio jeste Andyson 100%, ali G-serije (koja je dosta ispod B i F serija po kvalitetu), i to 450W model. Par slika: 1, 2, 3, 4. Na Andysonovoj stranici se vide male, male sličice unutrašnjosti, mislim na ovu i ovu. Nažalost iz slika Scorpia se ne vidi dobro tranzitni filter koji se vidi na Andyson slikama, ali mislim da uviđaš sličnost...

Summa Summarum, Recom jeste bolji izbor od LC-Power.

I sad ja treba na forumu da sa tobom "raspravljam" o tome da li je nesto necije ili nije. Ali ajd da znas NIKAD ni jedno napajanje iz PRO serije nije bilo GW; SVA napajanja iz Pro serije su Andyson. Sva napajanja iz Metetron Serije ce biti Andyson po sadasnjem planu. Nova X-Type serija ce biti isto Andyson.
Ali opet bez obzira na sve tvoje nesumnjivo poznavanje napajanja LC6650GP3 je MNOGO bolje napajanje od RC u cenovnom rangu. A spec je smesan tvoj stav da je Recom bolji izbor od LC. On je 2006 i formiran da bude "slabiji" partner.
Na kraju samo da imas kako je izgledao LC6560T 2 godine pre nego sto ste ovde poceli da hvalite Recom

Prilozi

• DSC00186.JPG
    DSC00186.JPG
    255 KB · Pregleda: 36
  • DSC00188.JPG
    DSC00188.JPG
    194.6 KB · Pregleda: 35
  • DSC00189.JPG
    DSC00189.JPG
    281.8 KB · Pregleda: 36
To je drastično drugačije od onoga što sam ja viđao kao prvog Titana, jer je ono bila plava modularna jedinica, a ovo je crna sa fiksnim kablovima. Ok, slažem se, sa slika ovo jeste Andyson B, AD-5620N2-36, isti koji čini osnovu Vantec ION2+ VAN-600AS... Drastična razlika, plus da LC-P obeleži napajanje koje Andyson naziva 600W kao 560W se NIKAD ne može desiti. LC-Power nije baš poznat po underrating-u, više po overrating-u jedinica. Recom radi čist re-brand i zato ga volim, nema laži, nema prevare. Ovo što ti proguravaš kao 560W Titan 2 (a zapravo je verovatno LC6600T, skroz drugi model) ima predivne ljubičaste Fuhjyuu kondenzatore koji su nadaleko i naširoko poznat škart, kome elektrolit iscuri već na oko ~75°C. Veoma dobro hlađenje je ovde imperativ. Bar je primarni Teapo... Primetićeš da je kod Vantec-a Teapo i na sekundaru, radije bih da je ovaj LC bio 10 evra skuplji pa da ima normalne kondenzatore, ali dobro. Recom koristi Teapo i OSTor. Znam da se sad ne priča o njima, ali LC500H-12 je GW, LC600H-12 je RSY, LC420H-8/12 su Huntkey. X-Type će biti Andyson F serije, nadam se bez Fuhjyuu-a. Uz dobru cenu, mogli bi biti baš dobra kupovina...

Poslednja izmena:
Ma to je sad sekundarno, vidiš da smo ti oteli thread :D
Ali moram da kažem da si napravio odličan izbor :)

To je drastično drugačije od onoga što sam ja viđao kao prvog Titana, jer je ono bila plava modularna jedinica, a ovo je crna sa fiksnim kablovima. Ok, slažem se, sa slika ovo jeste Andyson B, AD-5620N2-36, isti koji čini osnovu Vantec ION2+ VAN-600AS... Drastična razlika, plus da LC-P obeleži napajanje koje Andyson naziva 600W kao 560W se NIKAD ne može desiti. LC-Power nije baš poznat po underrating-u, više po overrating-u jedinica. Recom radi čist re-brand i zato ga volim, nema laži, nema prevare. Ovo što ti proguravaš kao 560W Titan 2 (a zapravo je verovatno LC6600T, skroz drugi model) ima predivne ljubičaste Fuhjyuu kondenzatore koji su nadaleko i naširoko poznat škart, kome elektrolit iscuri već na oko ~75°C. Veoma dobro hlađenje je ovde imperativ. Bar je primarni Teapo... Primetićeš da je kod Vantec-a Teapo i na sekundaru, radije bih da je ovaj LC bio 10 evra skuplji pa da ima normalne kondenzatore, ali dobro. Recom koristi Teapo i OSTor. Znam da se sad ne priča o njima, ali LC500H-12 je GW, LC600H-12 je RSY, LC420H-8/12 su Huntkey. X-Type će biti Andyson F serije, nadam se bez Fuhjyuu-a. Uz dobru cenu, mogli bi biti baš dobra kupovina...

Test ovog titana imas na sajtu cije je ime zabranjeno ovde da se spominje ;) al pocinje sa pca--.com. A ne vidim razloga da proglasavam 560T kao 600T2. Uostalom rekoh 560T se vise ne proizvodi a 600T2 je EOL. O ostalim podacima, ( koji nisu najtacniji ) drugi put

Nazad
Vrh Dno