Šta je novo?

"budzenje" laptopa

dragoslavbata

Cenjen
Učlanjen(a)
06.05.2009
Poena
169
Pozdrav!

Imam 2 pitanja

1:
Hocu da "nadogradim" ram na mom laptopu, pa me interesuje par stvari vezano za to - da li mora ta nova plocica da bude iste marke kao i vec postojece ili ne? Jel je bitno samo da rade na isti br Mhz?... i da li je bolje da kupim i sam ubacim ili da mi to u radnji urade? Gde to da uradim/nabavim? Koliko bi to izaslo za ram od 1gb?

2:
U laptopu imam wifi karticu koja radi u G standardu. (Realtek). Igrom slucaja sam dobio wifi karticu jednog laptopa koji je rastavljen zbog delova a ta kartica je Intel i radi u N standardu. Obzirom da mi je ruter u N standardu palo mi je na pamet da zamenim moju karticu tom drugom kako bih povecao brzinu protoka. Primetio sam da su istog oblika sto znaci da bih mogao da je upasem ali je pitanje da li cu imati neke probleme sa laptopom ako to uradim?

Poslednja izmena:
1. ne mora da bude iste marke, cak ni iste brzine, ali se time smanjuje mogucnost za neke komplikacije... prvo vidi koji je maksimum memorije za tvoj laptop, ili napisi ovde oznaku modela - moj savet ti je da ako imas 2 slota za memoriju, prodas tvoj RAM i kupis jednu od 2GB, pa da imas mogucnosti za neko prosirenje u buducnosti.
uradi sam, vecina laptopova ima slobodan pristup do RAMa, sem ako je laptop u garanciji - proveri onda prvo sa servisom.

2. ako su isti konektori - nema nikakvog problema.

2. neki biosi imaju Whitelistu wifi kartica koje ce ti primiti ako ne radi moracesh da modujesh bios.

Laptop je Toshiba Satellite A210-15k

ima 2 x 1GB Hynix ram memorije na (mislim) 667mhz

Bilo bi mi dovoljno da podignem na 3gb. Proverio sam, ima 2 slota za ram. Jel mozete da mi preporucite neku memoriju jer sto se laptopova tice i tih stvari, nikada se nisam preterano mlatio oko toga.

Nazad
Vrh Dno