Šta je novo?

budjavi .NET

• Začetnik teme Začetnik teme Dimke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dimke

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2002
Poena
649
e ovako sa novim ATI drajverima se instalira i ovo njesra koje ne iritira mnogo osim sto svaki put kad palim masinu pre ulaska u win moram da kliknem na usera. E sad kako da to iskljucim pa da mi odma ulazi u windows?

Sa .NET-om, nikako. .NET instalira još neke skrivene usere, i tako je kako je.

Kao workaround mozes da recimo stavis tweakui, pa iz njega ukljucis autologon.

To radi do sledećeg logoff-a. I mene nervira, ali šta ću, treba mi VS.NET za školu...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
To radi do sledećeg logoff-a. I mene nervira, ali šta ću, treba mi VS.NET za školu...

Cekaj bre, ja imam .NET framework instaliran i radi mi autologon?!?

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"DefaultUserName"="tvoj username"
"DefaultPassword"="tvoj password"
"AutoAdminLogon"="1"

Ovo u notepad, pa ubacite user/pass i snimite kao .reg fajl. Dvoklik na njega i ok, a zatim Start|Settings|Control Panel|User Accounts|Change the way users log on or off pa iskljucite Use Welcome Screen i trebalo bi da radi.

Poslednja izmena:
Meni nije radio autologon sve dok nisam instalirao update(service pack) za .net preko windows update-a.Sada radi najnormalnije.

hvala na odgovorima

Ukucaj u Run: control userpasswords2, pa onda iskljuci "User must enter a user name and password to use this computer". Kada te pita za username i password stavi tvoj username i prazan password.

Samo da potvrdim da Zonijev predlog ne nanosi nikakvu stetu sto se funkcionalnosti tice 🙂
Obrises pomenutog usera i cao zdravo 🙂
E, sada, ja sam brisao samo usera, ne i njegove fajlove (pitate osh ovo il' ono) 😉

PJ je napisao(la):
Samo da potvrdim da Zonijev predlog ne nanosi nikakvu stetu sto se funkcionalnosti tice 🙂
Obrises pomenutog usera i cao zdravo 🙂
E, sada, ja sam brisao samo usera, ne i njegove fajlove (pitate osh ovo il' ono) 😉

Ne bih bio tako 100% siguran u to. To sto za sada radi (i ja sam ih brisao ranije) ne znaci da ce i u buducnosti biti tako ako neka aplikacija pisana u .Net pozeli da radi koristeci taj nalog.

Vec se pisalo u tome, dovoljno je otici u Control Panel -> Admin. tools -> Computer Management -> System tools -> Local users and groups -> Users -> ASPNET , desni klik , Properties, chekirati Account is disabled.

Nazad
Vrh Dno