Šta je novo?

Budget Socket AM3: Gigabyte MA770T-UD3P Mainboard Review

psyman

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2007
Poena
319
board-1.jpg

Conclusion

The launch of dual-core Phenom II and Athlon II processors created the need for inexpensive Socket AM3 mainboards. This demand is also determined by dropping DDR3 SDRAM prices as well as the fact that the use of DDR3 SDRAM with AMD CPUs can provide pretty significant performance gain of up to 5-10% in some applications. And the first one to claim the uncharted waters was Gigabyte with their GA-MA770T-UD3P Socket AM3 solution priced at only $80.

According to the results of our test session, despite its modest price, this mainboard may become a good choice not only for inexpensive unpretentious platforms, but also for computer enthusiasts. It has adequate specifications meeting today’s needs, and flexible configuring options together with overall predictable behavior are just as good as those of more expensive Socket AM3 products. In other words, during our test session, we didn’t reveal any serious issues that could give anyone the reason to underestimate Gigabyte MA770T-UD3P. Especially, since it performs and overclocks just as good as Gigabyte MA790FXT-UD5P, for instance, that belongs to a much higher price range.

However, Gigabyte MA770T-UD3P is not an ideal product. It does have certain design flaws, is equipped with a cooling system of doubtful efficiency, doesn’t support C1E technology and doesn’t work at clock generator frequency increased beyond 330 MHz. Moreover, some users may be unhappy that there is only one PCI express x16 slot or that some other interfaces or features are missing. But once you look at the price tag, you will be easy to forgive Gigabyte MA770T-UD3P a lot of things, trust me. That is why we expect Gigabyte MA770T-UD3P to become a highly demanded popular solution very soon.

source

Poslednja izmena:
eh,sve je to lepo i jeftino ali iz iskustva znam da je bolje dodati jos neki evro i kupiti bolju plocu jer ove budget varijante se uglavnom ne pokazu bas sjajno...
Mada nikad se ne zna...:p

Tek nas ocekuje velika ponuda am3 ploca kao i ddr3 memorije,tako da je najbolja varijanta da se saceka neko vreme...
Cene ce da padaju,ponuda ce da bude veca,blago nama krajnjim korisnicima...
Cist primer su ati graficke kartice serije 4850 koje se mogu naci NOVE za 7350 dinara sa garancijom,sta ces lepse...

Poslednja izmena:
Jeste da je ojadjena ploca, ali mislim da ce zavrsavati posao svim korisnicima koji nemaju neke preterane zahteve(citaj nisu clockeri i entuzijasti). Mislim da ce ova ploca mozda biti i cak moj sledeci upgrade,)

A ja baš mislim da je ovo ploča za neki pristojan overklok bez preterivanja + većina nikada ne napravi niti ima želju za crossfire-om .

Solidna naponska, Ultra durable 3, prisustvo 8 USB portova na back panelu su dobre osobine ove ploce... Nedostatak drugog PCI-E slota po meni nije nedostatak, jer mislim da je bolje uzeti jednu dobru grafiku nego dve losije i praviti ukrstene vatre....

Fino je i to što su iskoristili PCB od jačeg modela pa su ostale rupe za hladnjak za naponsku, valjda će biti ispod ili oko 80 evropskih.
Šta je C1E Tehnology?

Kod nas vec neko vreme postoji jeftino AM3 - DDR3 resenje. MSI 770-C45. VP cena je oko 60e (recimo nesto skuplje od popularnog GB 770 za AM2). Nije nesto nabudzena dodacim, niti ima neku razbijajucu naponsku sekciju ali za te pare radi odlicno.
Sastavio sam jedan taj MSI sa Phenom 720. Nisam uspo da otkljucam 4 jezgro ni sa preradjenim biosom (verovatno CPU nije odgovarajuci). Overklok sam probao samo na default naponima i na 3.2ghz radi bez problema. Severni most se greje solidno, prijao bi mu neki dodatni ventilator.
Sa obzirom na cenu tog MSI i DDR3 memorije ko sad kupuje AMD (a ne ide na najjeftinije) nema razloga ni trenutak da razmisljao o DDR2.

Poslednja izmena:
ovako nesto jos nema kod nas ali mislim da je zorz narucio iz amerike i da nije skupa ploca i da joj je sb 710 i ima acc

:):):)Najveći bludnik grada Čikaga

Ni GA-MA790XT-UD4P nije preterano skupa ploča. 100e za ovakvu ploču je po meni sasvim pristojan cena.

http://www.grappologroup.com/oprema...ddr3-1666-glan-2pci-e-1394-atx/MDB0491A00000/

Kad si je vec pomenuo,cisto da kazem,imam je oko 2 meseca i pokazala se izuzetno stabilna i ne greje se puno.Razlika izmedju ove dve ploce bi trebalo da bude oko 20e pa prosudite sami.Ja sam ipak za to da se na ploci ne stedi,a za sve ostalo moze da se nadje kompromis.Naravno da je svaka komponenta bitna,ali kada je ploca stabilna i radi dobro za ostalo uglavnom nema brige...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno