Šta je novo?

Periferni uređaji Budget kučište

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Nes*

Slavan
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poena
495
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X + Lc Power CC-120
Matična ploča
BIOSTAR B450MHC
RAM
Cusu DDR4 32gb(2x16gb) 3200mhz CL16 1.35v
GPU
Powercolor RX 6600 8GB Hellhound
Storage
Team Group CX2 256 gb , WD 500gb aaks+500gb azlx +Seagate 500gb ST500DM002 x2 , Gigabyte GP-GSTFS31256GTND SSD disk 256GB 2.5" SATA III
Zvuk
Microlab 2.1 m900 40w / S BOX HS 201
PSU
COOLERMASTER MWE White V2 600W
Kućište
Cooler Master Elite 332 + Arctic P12 Silent (x3, 1 no silent) 2x RaiJintek Eos 12 RBW Add-1 / RAIJINTEK ARCADIA III
Monitor
Acer 27" LED - KA272Ebi
Miš & tastatura
[Logitech G102 LIGHTSYNC / B100 / Logitech M185] & Trust GXT 830-RW Avonn (II)
Mobilni telefon
Motorola G8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet

Kao sto naslov kaze da li ovo je ovo oko kupovina za 5000 din skupa? hvala

Nema niti jedan vent ugradjen

Pa šta ako nema ni jedan vent. To je prednost, a ne mana. Staviš ventilatore koje hoćeš i staviš koliko hoćeš ventilatora.
Ovde ti uvale krš ventove, u kućište od "flis papir" lima.
Imao sam svojevremeno V715 i bio veoma zadovoljan istim. Kad sam ga kupio, koštalo je 35 evra. Mnoga solidno skuplja kućišta nisu mogla da mu prismrde po kvalitetu izrade.

Ploca ima 1 do 2 konektora, ove new age varijante imaju svoj kontroler pozadi da mozes da udenes 4-6 komada. Videcemo

Pa šta ako nema ni jedan vent. To je prednost, a ne mana. Staviš ventilatore koje hoćeš i staviš koliko hoćeš ventilatora.
Ovde ti uvale krš ventove, u kućište od "flis papir" lima.
Imao sam svojevremeno V715 i bio veoma zadovoljan istim. Kad sam ga kupio, koštalo je 35 evra. Mnoga solidno skuplja kućišta nisu mogla da mu prismrde po kvalitetu izrade.
Da, ali to onda nije kućište koje košta toliko već cena kućišta + ventilatori...

Lično, uzeo bih FSP CMT212A za 5300, s obzirom da za UGD nikad nisam čuo niti ima na netu nečeg o tom kućištu.

Poslednja izmena:

a ovo ? ako nije patka ovih 3700 🤔 fora je sto nzm kako te ventove povezati i kako to ide.. posto na maticnoj postoji 1 konektor. Na ovom ugd su udenuti nazad

Prilozi

• 4.jpg
    4.jpg
    311.1 KB · Pregleda: 26
@enDuRo99 kod mene je ovaj bocni koji je dosao sa cm radi od 2008me :) vrti na oko 1100 u proseku. Jednom je poceo da bruji pa sam kanuo kapljicu dve masinskog ulja. Mislis da su ovi ventovi uz kuciste low? sto ih onda mecu...

Ne mislim, već sam gotovo siguran da je tako. Minimum kvalitetnog ventilatora je Arktik P12. A oni su oko 900 dinara (3600 paket od 5 komada).
U većini tih budžet kućišta ventilatori su RBG i to im je jedino bitno. Kvalitet istih sigurno nije. Jer kad pogledaš koliko koštaju tek kvalitetni RGB ventilatori, sve postaje jasno.
Ide se logikom, bolje da dobiješ bilo kakav vent, nego da ne dobiješ nikakav.

Koja je ploca u pitanju?

Raijintek je ok

i necu vise pisati samo mi reciti sta mislite ovo ovom? https://ananas.rs/proizvod/raijinte...mini-itx-bez-napajanja-kaljeno-staklo/1353581 hvala p.s posto ste rekli da je su ventovi uzas na onim drugim i bolje da ih nema bar u startu.. 🍻
Raijintek je pristojan za te pare...i dokupiš Arctic P12 PWM PST ventove, pakovanje od 5 komada.
Ili ako ti odgovara mATX only kućište, FSP CST130 Basic koji je Predrag pomenuo.

Dodajte jos neka m-atx kucista do 10000din bitniji mi je protok nego svetla(netrebaju svetla uopste)
Samo da su sto manja ?

Narucujem danas :)

ili

? cena je ista, tnx

Ima li ga kod nas?
Bilo ga je ranije po odličnoj ceni, iznenadio sam se da je bilo tako jeftino.
Valor Mesh bi trebalo da ima 4 venta, piše na stranici proizvoda i u specifikacijama, ne znam šta muljaju naši...

Nesto muljaju ocigledno

Pitao sam u monitor rs pa cu javiti, jer tamo ne pise no fan

to je izgleda varijanta bez fanova

ima na KP sa 4 fan cena je 73eur

edit: ne bi bila cena u monitoru tolika da ima ventilatore :)

Poslednja izmena:
Uz to deluje da nema filter na napajanju

Nazad
Vrh Dno