Šta je novo?

Buchnost HDD-a

Mite

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Imao sam do pre nekoliko dana Gigabyte 7ix i Athlona 700 Clasic i u cetiri godine dok sam imao tu kombinaciju promenio sam 4 hdd a. Pocevshi od Seagate Baracuda 13 gb 7200, preko nekih quantuma pa sve do najnovijeg maxtora 40gb 7200. Svi su zujali krchili zavijali, ma prosto neznam kako da vam opisem. Na svaki hdd ist zvuk. KAd pre neki dan kupim cel 2000, (cisto radi promene) sve to nestane, nikakvi zvuci diskovi rade tiho... Sta ima veze izmedzu ploce i buchnosti diskova ????

p.s. Malo off topic: Cel2000 nije mnogo brzi od Athlona 700 koji sam imao vise od tri godine. Cista glupiost je ovaj celeron :x

Sta je sa kucistem? Jesi li ga menjao odnosno da li disk ostaje na istom mestu? To ume da proizvede dodatni "zvuk" zbog prenosenja vibracija na metalnu resetku, ukoliko je kuciste neko bas skblj.

Ako si imao 4 godine Athlon-a onda si kupio novo kuciste zbog P4 napajanja?

Ma ja sam promenio nekoliko kucishta i zvuk je ostao, nije do vibracija... A posledno kuciste je bilo za pIV.

A ne pomenu dal` si promenio cooler+fan.
Btw, na kucistima koja su shlj, kao sto je moje (25e sve sa napajanjem "400w"), umeju dosta da pogorsavaju zvuk plasticni poklopci na nezauzetim ide fijokama (ako se isti klimaju)

Nazad
Vrh Dno