Šta je novo?

Bucan GPU vent

strahor

Cenjen
Učlanjen(a)
02.08.2012
Poena
154
Imam 280x (sapphirov model), uzeo sam je zbog Doom-a pre koji mesec i odradila je svoje. Elem, nesto mi je mnogo bucna kad se igram, jedan ventilator se cuje dovoljno da smeta. Jel imate neki savet kako da eliminisem buku, neki WD 40? Mislim da je i bacim na dobos za neke manje pare posto sam se naigrao dooma.

Proveri prvo kakve su temperature i da li ima prasine u sebi, pa da to nije razlog pojacane buke. Ali sko se cuje kliktanje i neko tandrkanje, onda se da zameniti. Mozes sa alija poruciti identican da ti stigne za sitne nivce.

Temperature su dobre, idle je 37, mislim da ne ide preko 60 u doomu, nisam gledao iskreno ali sam 99% ubedjen da nije to problem. Cuje se zujanje i tandrkanje, cim stavim ventilator na 50%. Jel to moze DIY, gde mogu da narucim ventilator?

To je klasika za zujanje, verujem da je problem vise do zujanja plastike nego da je vent crkao, drzi ga na 45% postu su ti odlicne temperature, baci oko na temperaturu VRM za svaki slucaj. Na mojoj 280X dual x se cuo vent na 50% a na 55% vec nema zujamja, kao ni na ispod 50%. Vidi koji je tacno mode ventilatora i ukucaj u aliexpress i poruci ako nije ovo gore sto sam naveo. Mislim da su to neki FirstD double ball bearing, dc brushless ventilatori. Ja mislim da vecina prihvata banca intesa internet karticu.

Vrh Dno