Šta je novo?

BTC cloud mining iskustva

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Pozdrav, zanima me da li je (predpostavljam da jeste) koristio ove usluge i šta mislite o njima? Imam ponudu za 0.0029 btc/ghash za 5 godina da iznajmim pa me interesuje koliko je to isplativo? Ako bih uzeo recimo 1ths to izađe 2.9btc i to se po ovom kursu isplati za 3 meseca (predpostavjam da će i BTC diff skakati pa će to biti tek za jedno 4-6 meseci otplaćeno).
Zato pitam da li je neko radio slično i koliko je to pouzdano?

Nije pouzdano jer ne postoji nista u kripto svetu sto moze da se otplati za 6 meseci :) za ostalo ne znam, nisam nikad imao dodirnih tacaka sa cloud miningom

Po nekom racunu pod sadasnjim uslovima to bi isplatio za 3 do 4 meseca. Po meni to ti nije losa investicija.

Po nekom racunu pod sadasnjim uslovima to bi isplatio za 3 do 4 meseca. Po meni to ti nije losa investicija.

Da ali za 1.5 BTC-a moze da uzme 2x500GH asic, plati troskove jos oko 0.2BTC-a, i da potrosi jos nesto struje, za 3 meseca oko 1800kWh, grubo oko 0.2BTC-a i dva krstena napajanja za oko 0.4 BTC-a. Dakle ulaz 2.3BTC-a, iskopano isto, i ostaje mu hardware koji ce opet moci da proda ako bude zeleo. A tih 5 godina je predugo, toliko je proslo od lansiranja BTC-a, nece vredeti ni za 9 meseci bog zna sta tih 1TH...

Poslednja izmena:
jel se vi zezate ili postoje masine koje mogu da se isplate za ispod 6 meseci?

Da ali za 1.5 BTC-a moze da uzme 2x500GH asic, plati troskove jos oko 0.2BTC-a, i da potrosi jos nesto struje, za 3 meseca oko 1800kWh, grubo oko 0.2BTC-a i dva krstena napajanja za oko 0.4 BTC-a. Dakle ulaz 2.3BTC-a, iskopano isto, i ostaje mu hardware koji ce opet moci da proda ako bude zeleo. A tih 5 godina je predugo, toliko je proslo od lansiranja BTC-a, nece vredeti ni za 9 meseci bog zna sta tih 1TH...

Pa ako njegovo nece vredeti posle 9 meseci, mislis da ce tvoj hardver vredeti posle 9 meseci posto je isto 1Th/s? I kome ces ga onda prodati?

Mogao si u maju jos da uzmes na cex.io po 0.004 ghs, a njih mozes i da prodas, sad su oko 0.006, ispostavi se pametno. Sve prvo ubaci u calc i gledaj diff proslih meseci. Meni ti 5y contract izgledaju losije od kupovine asic.

Mogao si u maju jos da uzmes na cex.io po 0.004 ghs, a njih mozes i da prodas, sad su oko 0.006, ispostavi se pametno. Sve prvo ubaci u calc i gledaj diff proslih meseci. Meni ti 5y contract izgledaju losije od kupovine asic.

Postavio sam kalkulator pa mozes sve izracunati.
Pete godine neka iskopa jedan btc nije za baciti (a neznamo koliko ce vredeti).

Edit: U principu je to isto, samo moze da bidne a nemora da znaci, moze i firma da nestane pa onda i od ugovora slaba fajda.

Poslednja izmena:
los ti calc, The estimated expected earnings are based on a statistical calculation using the values entered and do not account for difficulty and exchange rate fluctuations. Ne uzima u obzir promenu diffa, na cex.io imas calc u koji mozes da stavis i povecanje diffa

los ti calc, The estimated expected earnings are based on a statistical calculation using the values entered and do not account for difficulty and exchange rate fluctuations. Ne uzima u obzir promenu diffa, na cex.io imas calc u koji mozes da stavis i povecanje diffa

Pa postoji polje gde ubacujes koliki je diff. Priblizno su isti, samo si ti naucio na taj, a ja na ovaj.

Da, ali sa njim mozes da racunas samo na 10 dana odjednom, ovde ubacis diff trenutni i ocekivani procenat rasta diff-a i onda dobijes pribliznije za duze periode

Obavezno ovakav calc kakav markorim pominje za duže staze... ima takav i na wisdomu

taj od 1TH sto kosta 2.9 btc moze da se isplati za 12 meseci izgleda. AKO diff nastavi da raste tempom da godisnje skoci 16 puta, ali posto je dif od proslog juna do ovog skocio 788 puta onda ta racunica ne vazi :D znaci nema govora ni o kakvih 6 meseci i sl...

Poslednja izmena:
Znači ništa od te ljubavi :)

nemam gde sa njim, ovo sam nešto gledao, a pošto već dugo ne pratim BTC i rast diff-a zato sam pitao

Za te novce kupi btc i stekni u wallet. Ako te vec svrbe pare u dzepu, uradi tako a ne da se kockas tamo s nekim kinezima. Veca je verovatnoca da ces docekati x2 ili x5 ili xN cenu btc nego sto ces docekati da za 1 god otplatis hardver..

Realno ko je mogao da zna da ce kupovina grafike pocetkom novembra 2013.. otplati do nove godine :D

Ma ja planiram da prodam sav HW što imam a da za određenu količinu btc kupim ovako nešto. Kapiram da će se dugoročno to isplatiti

Nazad
Vrh Dno