Šta je novo?

BSPlayer i MicroDVD

• Začetnik teme Začetnik teme Sasa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
Narezao sam neki divx, na nekim masinama radi savrseno, dok na nekima bsplayer prijavljuje error can't create DirectDraw surface.

Sta mu je?
Isti kodek je instaliran na svim kompovima, onaj sto nudi autoplay. (verzija 3.nesto).

Nemojte mi predlagati da menjam player, narezano je tako, de sad da objasnjavam svakome kome dam disk kako da pokrece divx kroz neki drugi prog. 🙂

btw. koja je ono bese verzija MicroDVD-a koja ima znato lakse uvlacenje divx-a sa sve prevodom. Sa ovom 1.2 nisam provalio pa moram da prvo koristim INI editor pa tek dobijeni mdv (ili bese mvd) pokrecem u 1.2 MicroDVD-u

Pozdrav!

Gle sta ti kazu programeri Bsplayera 🙂

kazu ovo

znaci vidi da nemaju neki stari directx ili stare drivere.

Imam GeForce4 Ti 🙂

Driveri su 30.82 ili kako vec.

Hmmm... 🙂

Pozdrav!

Sto se tice MicroDVD

btw. koja je ono bese verzija MicroDVD-a koja ima znato lakse uvlacenje divx-a sa sve prevodom. Sa ovom 1.2 nisam provalio pa moram da prvo koristim INI editor pa tek dobijeni mdv (ili bese mvd) pokrecem u 1.2 MicroDVD-u

I u MicroDVD 1.2 se klikce na F & M dok se ne dobije "quickini" sa desne strane. Kada se dobije quickini, onda ides da otvoris film i otvaraju se tri dijaloga jedan za drugim. Prvi trazi avi ili koji vec video fajl, drugi trazi secondary language file, a treci subtitles i to je to.

pozdrav

Imam i ja jedno pitanje, pa da ne otvaram novi thread...

Zašto nemam ton u jednom filmu?
Film je inače "Planet of the Apes" na 2 diska, i nemam ton ni u jednoj varijanti u kojoj sam probao - MicroDVD, BSPlayer, codec 4.x, 5.x, ffdshow i nema šanse da "progovori".
Primetio sam da u BSPlayeru ne mogu da pojačam ton. Kada upotrebim točkić dobijem gore levo: Volume 0.01%, a na kontrolama BSPlayera uopšte nema skale za volume.

Ovo bi meni značilo kao da je neko snimio film bez zvuka (sad sam možda žestoko odvalio), ali jednostavno kao da je isključio zvuk i znimao bez njega (iz nekog razloga).

A ako nešto negde mogu da kliknem... samo recite.

Pozdrav

ymiljan je napisao(la):
Imam i ja jedno pitanje, pa da ne otvaram novi thread...

Zašto nemam ton u jednom filmu?
Film je inače "Planet of the Apes" na 2 diska, i nemam ton ni u jednoj varijanti u kojoj sam probao - MicroDVD, BSPlayer, codec 4.x, 5.x, ffdshow i nema šanse da "progovori".
Primetio sam da u BSPlayeru ne mogu da pojačam ton. Kada upotrebim točkić dobijem gore levo: Volume 0.01%, a na kontrolama BSPlayera uopšte nema skale za volume.

Ovo bi meni značilo kao da je neko snimio film bez zvuka (sad sam možda žestoko odvalio), ali jednostavno kao da je isključio zvuk i znimao bez njega (iz nekog razloga).

A ako nešto negde mogu da kliknem... samo recite.

Pozdrav

Verovatno ti nedostaje codec za zvuk, mozda je film odradjen sa OGG Vorbis-om ili ima AC3 zvuk

Alexandar je napisao(la):
Verovatno ti nedostaje codec za zvuk, mozda je film odradjen sa OGG Vorbis-om ili ima AC3 zvuk
U svakom skučaju neka instalira nimo-a i trebalo bi da proradi...

Sasa je napisao(la):
Imam GeForce4 Ti 🙂

Driveri su 30.82 ili kako vec.

Hmmm... 🙂

Pozdrav!

Ma ne ti sta imash 🙂

Te mashine de nece da radi verovatno imaju praistoriski Directx ili imaju neke mnogo stare video drivere pa verovatno zato pravi problem.

Nazad
Vrh Dno