Šta je novo?

BSOD windows 7

xcentric

Cenjen
Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
169
Vec neko vreme mi se javlja BSOD,pokusao sam da googalam ali mrka kapa,nista konkretno nisam pronasao o ovoj vrsti greske. Zna li neko od vas o cemu se radi i ima li leka?:S:

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    209.9 KB · Pregleda: 82
Prvo reci nam tačno koja ti je mašina, ali molim te da sve komponente ovde izlistaš, da bismo imali tačnu predstavu gde je možda problem. Ništa ti ne možemo pomoći ako ne znamo kakav računar imaš.

Što se staviš podatke u tvoj profil u "moja mašina" ?

Prevideo sam to,u pitanju je laptop Acer Aspire 5530G

Procesor: AMD Turion x64 dual core 2Ghz
Ram: 2GB
Grafika: Ati mobility radeon (nisam siguran koja posto sam trenutno preko telefona pa ne mogu da proverim,a nalepnice sam poskidao)

Okacicu tacan link sa specifikacijama cim stignem kuci.

Ok, čekamo na detaljnije specifikacije. Nisam ja baš toliko stručan kao pojedini članovi odavde, ali pogledaj ovu temu ovde i probaj da istestiraš na taj način tvoj laptop, trebalo bi da utvrdiš u čemu je problem.

Pitanje: kada si instalirao Windows, i kako si ga koristio ? Da li si puno đubreta nakupio tj. da bolje pitam, da li si instalirao i deinstalirao puno igrica i programa ? Probaj da očistiš registry bazu sa programom CCleaner ili sa nekim programom poput PerfectRegistry 2.0 ili sa programom Registry Clean Expert.

Tema koju treba da pročitaš nalazi se ovde i OBAVEZNO je celu pročitaj jer je i više nego korisna. http://forum.benchmark.rs/showthread.php?263331-Servis

Ne nemam 'djubreta' posto je win sveze instaliran bas zbog pomenutog problema,ali ponovo se javlja na svakih par dana potpuno random. Koliko sam uspeo bio da izguglam izgleda da je hardverski problem.:(

Pročitaj ovu temu koju sam ti dao gore, nemoj da te mrzi. Pa onda probaj da po tim receptima iz te teme proveriš šta je u pitanju.

U vecini slucajeva BSOD nastaje zbog:
1. pregrevanja laptopa - potrebno ciscenje
2. neispravne memorije (ovo je u tvom slucaju malo verovatno)
3. nekog drajvera koji ne mirise ostatak operativnog sistema ili samu komponentu za koju je pisan.
4. baga u nekoj od aplikacija koje koristis

Poslednja izmena:
Verujem da je neki hardverski bug,posto sam sve drivere bio promenio,instalirao i win 7 i win xp,vadio jedan po jedan ram modul,ali uvek isto,na svaka 2-3 dana javlja se BSOD,aplikacije bih isto iskljucio posto se BSOD javio i nakon svezeg instaliranja WIN 7. Odneo sam ga u servis pa sad cekam da mi jave u cemu je rec.

Nazad
Vrh Dno