Šta je novo?

BSOD problem za nekog ko zna da analizira minidump fajlove

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
845
Zadnjih nekoliko meseci imam konstantne probleme sa BSOD. Format i reinstall Windowsa nije opcija u ovom trenutku, zbog nekih poslovnih razloga. U pitanju je W7 Ultimate 64bit. Dobijam sve moguce BSOD-ove, videcete iz minidump fajlova, vezani za sve moguce fajlove. Odmah me je to asociralo na ram memoriju, ali testirao sam oba stapa po 23 pasa, i nema gresaka. Imam jedan od 4 i jedan od 8gb na 1866mhz. Nista na racunaru nije overklokovano. Skenirano sve na viruse nekoliko puta sa Avastom, Malwarebytes Anti-Malware, ADWcleaner-om, HitmanPro-om, i nista nisu nasli. Testirao sam hard diskove sa HD tune i nema gresaka, mada mi je sistem na Samsung 850 EVO SSD-u. Menjao sam kablove od hardova. E sad, ako neko ume da analizira minidump fajlove, verujem da moze da nadje uzrok problema. Ja licno, ne znam.

Prilozi

• Minidump.rar
    495.5 KB · Pregleda: 110
A popunjenost SSD-a? Ja sam takav slučaj imao na jednom SSD-u imao kad sam ostao sa 1-2gb free.
Doduše jedan SSD mi je potpuno poblesavio ničim izazvano i kočilo se sve živo, pa sam nalazio da je do AHCI podesavanja i drajvera ali na kraju nikad nisam otkrio problem zašto mi se svako malo sve kočilo i zamrzavalo.

Nazalost nista mi to nije pomoglo. Dobijem informacije koje sam video i na plavom ekranu.

Pade mi na pamet system restore na neki datum pre tih problema. Ne znam da li bi izgubio nesto sto ti je vazno...

ntoskrnl.exe ti pravi problem a to znaci RAM da testiras, pojedinacne stapove ako ih imas vise od jednog.
Takodje menjaj slotove na maticnoj da vidis da nije do njih.

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Vidim da si imao BSOD- kombo,ntoskrnl i hal.dll.
To obicno znaci HDD,RAM i CPU, tj. HW issue.
Sretno.

Poslednja izmena:
Rekao sam vec da sam testirao oba stapa posebno, po 23 prelaza i nema gresaka. Hardove sam takodje testirao i nema bad sektora ili tako nekih *******cija. Jedan hard je imao greske u komunikaciji, ali od kada sam zamenio sata kabl njemu to je prestalo. Menjao sam i slotove memoriji.

Sto je najgore imao sam svaki moguci BSOD, znaci jedno 10-15 razlicitih, vezanih za sve moguce fajlove.

Da nema tvoja muka neke veze sa vmware-om, windows implementacijom Hyper-Vizora i disejblovanom/enejblovanom opcijom za hardversku AMD-Virtuelizaciju u BIOS-u?

Pogledaj malo opcije u tom pravcu ;)

Recimo, kod mene je na Win10 softverski Hyper-V kao feature iskljucen, u BIOS-u je ukljucen AMD-V i vozim WinXP u VirtualBoxu...treba mi za neki stari softver ;). Mislim da ne treba ukljucivati obe opcije, mozda dodje do nekih konflikata...znam da na Win7 ne dolazi Hyper-V po defu, ali moze da se instalira.

Ili skini noviju verziju vmware, mozda

Imam verziju 11. Iskren da budem, u 90% slucajeva mi se ovo desava dok koristim vmware, ali evo npr. sinoc se desilo dok sam gledao film, naravno vmware nije bio startovan. Kapiram da mu servisi rade u pozadini, ali opet, on nije bio startovan.

Virtualization mi je onemogucen u biosu.

Ali koliko sam video na netu, vezano za poslednji BSOD koji sam imao juce, greska 0x3b govori da je to 1394 firewire drajver. Posto ja nemam nijedan firewire uredjaj, disejblovao sam via 1394 support u biosu, ali on se i dalje pojavljuje u device manageru, iako ga uninstalliram, odmah posle reseta se pojavi. Kao sto se vidi na slici. Nije mi jasno uopste kako.

Prilozi

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    12.3 KB · Pregleda: 46
Mislim da sam sasvim slucajno otkrio uzrok svojih problema. Naime, iako mi je ploca relativno nova, skoro od samog starta imam problem sa jednim PCI slotom u kome mi je Audigy2 kartica. Malopre sam iz cista mira izgubio zvuk posle jednog restarta, proveravao sam sve zivo jer sam pomislio da sam slucajno nesto zayebao, ali sam je prebacio u drugi slot i zvuk radi. Vratim je u ovaj drugi i Windows mi blokira na login ekranu. Vratim ponovo u onaj tamo, imam zvuk. Probao sam neku staru SB Live karticu u ovom problematicnom slotu i kada ukljucim racunar dva puta pisne i nece uopste da se ukljuci. Dakle, problem je u slotu i mislim da mi on sve vreme i pravi probleme. Da stavim zvucnu u drugi PCI nije opcija, jer je drugi PCI slot odmah do slota za graficku i stoje bukvalno na pola centimetra jedna od druge i pocne graficka da se greje dosta posle par minuta. Odlican dizajn, nema sta. Ne vidim neko resenje u ovom trenutku, osim da kupim novu zvucnu karticu za PCI-e slot. :(

Mislim da sam sasvim slucajno otkrio uzrok svojih problema. Naime, iako mi je ploca relativno nova, skoro od samog starta imam problem sa jednim PCI slotom u kome mi je Audigy2 kartica. Malopre sam iz cista mira izgubio zvuk posle jednog restarta, proveravao sam sve zivo jer sam pomislio da sam slucajno nesto zayebao, ali sam je prebacio u drugi slot i zvuk radi. Vratim je u ovaj drugi i Windows mi blokira na login ekranu. Vratim ponovo u onaj tamo, imam zvuk. Probao sam neku staru SB Live karticu u ovom problematicnom slotu i kada ukljucim racunar dva puta pisne i nece uopste da se ukljuci. Dakle, problem je u slotu i mislim da mi on sve vreme i pravi probleme. Da stavim zvucnu u drugi PCI nije opcija, jer je drugi PCI slot odmah do slota za graficku i stoje bukvalno na pola centimetra jedna od druge i pocne graficka da se greje dosta posle par minuta. Odlican dizajn, nema sta. Ne vidim neko resenje u ovom trenutku, osim da kupim novu zvucnu karticu za PCI-e slot. :(
Nista ne razumem, utvrdio si da je problem u PCI-slotu a kazes resenje je da kupis novu zvucnu karticu? Ne razumem, valjda je resenje da kupis novu maticnu plocu gde su svi slotovi ispravni.:crash:

Pa, nema razloga da kupujem novu plocu, jer mi je ova jos uvek u garanciji. A da se pozivam na garanciju nema sanse jer ne mogu zbog posla ni 2 dana bez racunara a ne 2 meseca. Zato mi je lakse da kupim novu zvucnu koju cu da ubacim u PCI-e slot.

Pa trebalo bi da se pozoveš na garanciju, čemu ti onda služi. A u takvim situacijama, ako ti posao toliko zavisi od računara, trebalo bi da imaš drugi računar koji možeš da se poslužiš, jer šta bi bilo da ti je potpuno riknula ploča ili da je računar neupotrebljiv iz bilo kog razloga...

Vrh Dno