Šta je novo?

BSOD, ne bih da formatiram...

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
Povremeno, na svaka dva-tri gasenja racunara iskoci mi plav ekran. To se desava samo kad gasim racunar - u radu (bilo koja vrsta mucenja testovima) i prilikom dizanja sistema nema nikakvih problema...

kad gasim komp (ako nekog zanma) obicno su upaljeni winamp, strong dc++, nesto od softvera za misa, wireless mrezu, trilian...

najcescu dobijam poruku DRIVER_UNLOADED_WITHOUT_CANCELING_PENDING_OPERATIONS ili IRQL_NOT....

zadnji put kad mi se pojavio BSOD zapisao sam i ovo (posto vam je verovatno to najzanimljivije):

0x000000CE (0xB88C4593, 0x00000000, 0xB88C4593, 0x00000000)

moze li mi neko reci gde da trazim problem - izgleda da je problem do nekog drajvera, ali ne bih da menjam sve drajvere u sistemu zbog toga..

kad pukne windows napravi memory dump.
procackaj malo po ms sajtu i vidi kako te dumpove mozes da pregledas u potrazi za infromacijama o drajveru koji *****ava .

Meni se slican problem desavao pri ulasku u hibernaciju dok sam za wireless koristio D-Link 510 wireless karticu. Sada imam Gigabyte-ovu GNWPKG i sve je u redu. Kod mene je provereno, wireless kartica izazivala plavi ekran. Probaj bez nje?

hvala na savetu, probacu - ma dovodio sam ja to u pitanje sam dc++-om i trilianom, koji se oslanjaju na taj wireless, pa je moguce da je do toga 🙂

Nazad
Vrh Dno