Šta je novo?

BSOD na Visti

digitalis888

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2006
Poena
319
A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer .

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

....

Technical Information:

*** STOP: 0x0000000a (0x00000000, 0x0000001b, 0x00000000, 0x8246b219)

EventID 6008

Na svakih par meseci pochne da mi se javlja ovaj problem u medjuvremenu radi sve normalno.
Zadnji put mi se javio u decembru proshle godine par puta i sad ponovo u zadnjih 10 dana 3 puta.
Problem je u tome shto ni tad kao ni sad ne mogu da shvatim u chemu je problem ?? :wall:

Ja sam imao slican problem, pri samoj instalaciji viste.
Resenje problema se svelo na to da povecam voltazu ddr modula na 2.1V, od tad radi normalno.Probaj, ne moze da skodi!

Meni sve neshto smrdi kao da je problem u starom HD-u bio mi je izvadjen iz kompa do skoro i kad sam ga ponovo vratio pochelo je ovo da se deshava :/

Meni se slicno desavalo kad sam klokovao proc a ostao mi u biosu upaljen CnQ. Na XP je radilo bez problema ali sa Vistom sam stalno dobijao BSOD. Kad sam iskljucio CnQ Vista je radila bez problema.

E meni sad nece da se Vista gasi regularno.
Instalirao sam i SP1.
Kad kliknem na restart ili shutdown- samo se zaledi i tako stoji dok rucno ne ugasim!!!
Postaje iritirajuce!

Problem je izgleda bio u nekom drajveru ili shta vetj.
Kad sam Vistu ponovo instalirao pre 7 dana vishe ne prijavljuje Error ID 6008.

@frogman
Bice da je problem zbog onog skupa programa "LastVista"
Vec 3 puta sam instalirao Vistu i odma posle instalacije drajvera instalirah i pojedine programe sa LastVista-e.
Jer sve do instalacije svih pratecih programa radi normalno.
Sumnjam na office 2007.
Mozda je i zbog ne-kompatibilnosti pojedinih programa sa SP1.

Da u masini u potpisu.
A i imam problem sa pojedinim programima i u XP-u, tacnije sa 3DMarkom 5+6
Nece ni jedan da se pokrene posle instalacije, samo stoji pocetna slika.
Drzao sam 7-8minuta- zauzece procesora bude 40-ak procenata, ali se ne pokrece program.
A i AquaMark nece takodje???

Ja sam primetio da se dosta problema javlja kad se SP1 instalira na Vistu preko Windows Update.
Mozda svega toga ne bi bilo da se SP1 instalira zajedno sa Vistom kao jedna instalacija sa diska ..

Ja sam primetio da se dosta problema javlja kad se SP1 instalira na Vistu preko Windows Update.
Mozda svega toga ne bi bilo da se SP1 instalira zajedno sa Vistom kao jedna instalacija sa diska ..

Ja i imam SP1 zajedno sa instalacijom Viste, tj All-in-one.
Mada necu instalirati SP1 da vidim da li se problem javlja i dalje.

@frogman
Da u masini u potpisu.
A i imam problem sa pojedinim programima i u XP-u, tacnije sa 3DMarkom 5+6
Nece ni jedan da se pokrene posle instalacije, samo stoji pocetna slika.
Drzao sam 7-8minuta- zauzece procesora bude 40-ak procenata, ali se ne pokrece program.
A i AquaMark nece takodje???

Isti sam takav problem imao sa jednim pc-em prije jedno godinu dana, i secam se da je kartica bila skupa i dobra, mislim 7900 ili sl. i da sam sumnjao na nju, ali se ispostavilo da je problem do patch-a za 3dmark, isto mi tako zamrzne na uvodnom ekranu, i kada sam podigao posljednje verzije i patch-eve onda je test zavrsio uspesno.

Poslednja izmena:
Ma odmah sam i instalirao patch 1.1.0 i skinuo nove drajvere sa net-a i isto.
Ma zabole me za 3DMark- prezivecu bez njega.
Glavno da sve ostalo radi 🙂
(ko je rekao igrice 😉 )

Da ne otvaram novu temu posto imam slican problem.Evo bsod slike

Jel zna neko u cemu je star ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno