Šta je novo?

bsod greske

darkbaron

Poštovan
Učlanjen(a)
29.12.2014
Poena
70
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900kf Arctic Liquid Freezer II 360
Matična ploča
gigabyte aorus elite ddr4 z790
RAM
g.skill 32gb
GPU
rtx 3090ti zotac
Storage
2x ssd 2x hard drive
PSU
cobra power 1000w
Kućište
Cooler Master MasterBox
Miš & tastatura
red dragon wireless
Mobilni telefon
samsung s22 ultra
treba mi program koji ce da snimi gresku kada spuca bsod da vidim koja je greska u pitanu za win 10.

BlueScreenView - za lakši pregled problema (isčitava dole navedeni memory.dmp log)
Memory.dmp - da podesiš čuvanje dump log-a (iz kojeg će se isčitati problem sa gore navedenim programom)

Hvala puno

i30^cimgpsh_orig.png
e sada koja je greska u pitanju ovo mi je iscitao

podigao sam malo napon nije mi jasno prodje cpu sve testove a zabode na neke gluposti.

Epa na malo se pada. Vidiš da je u pitanju hal.dll hardware application layer. Nijesi dobro klokovao cpu.

Osnovna stvar ako dobijas bsod-ove sa overklokom jeste da probas da dodas malo napona i vidis da li ce prestati, pa ako ostane isto vratis i krenes dalje da trazis koji je problem.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Za haswell cpu jr barem dobro istrazeno koji bsod stop code sta znaci. Ima cela lista u Oveclock temi, samo treba da se cita, sve ti pise :)

Da ne otvaram novu temu, imam (mozda) slican problem.
Prilikom OCCT Small Data Set testa racunar je zablokirao na momenat, kao da ce da zvekne BSOD ali samo se pojavio PoW32kWatchdog dump u LiveKernelReports.
BlueScreenView kaze:
0x1a1.PNG

Ne mogu da nadjem reference da je 0x1a1 kod vezan za nestabilan OC. Ovde ima detaljnije opisana podesavanja u BIOSu i koje testove stabilnosti sam odradio:
https://forum.benchmark.rs/showthre...-lpx-3200mhz&p=5037155&viewfull=1#post5037155
https://forum.benchmark.rs/showthre...-lpx-3200mhz&p=5043965&viewfull=1#post5043965

Misljenja? Pretpostavljam da je moguce da je vezano za softver, jer sam ******... dok testiram stabilnost OCa sam azurirao Windows 10 na Creators update i menjao drajver za GPU, te ima vise varijabli. :smash:

Nazad
Vrh Dno