Šta je novo?

Bsod coused by atikmpag.sys (HELP!!!) -.-'

RecklessLife

Cenjen
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poena
169
Masina iz potpisa. Nebitno da li je sve na difoltu ili ne, BSOD i dalje stoji zajedno sa ovom masinom.

U poslednje vreme se desava sve cesce i cesce. Racunar stabilan u Prime95 i Linx, BSOD se najcesce desava kada gledam YouTube ili kada pustim muziku i radim nesto u okviru desktop okruzenja.

PC zablokira, slika nestane, potom se vrati, ali ne desktop vec BSOD.

Drajvere reinstalirao, obrisao Driver Sweaperom, ne vredi.

Nisam sistem reinstalirao jos od zamene ploce(bivsa je bila sa AMD 770 chipsetom), pa je kao mozda to.

Mada, ja cistu sumnjam da je to.

Svaka sugestija i pomoc je dobrodosla. A sistem cu svakako reinstalirati, sutra.

Da dodam:

Dotu, CS, Crysis igram satima i nemam tih problema.

Prime95 i Linx 100% stable.

Da dodam:

Prime95 i Linx 100% stable.

1. Olabavi malo RAM, dakle 9-9-9-20, zna to da bude, pa cak i memtest satima da ide opet zna na netu da zeza, iako recimo igre lepo rade (kod mene se to dogadjalo sa 2x4GB+2x2GB=12GB, pa sada imam 2x4GB jednostavno radio je memtest, ali ploca nije bila dorasla zadatku "kombinovanih" memorija i punih slotova)
2. Pokusaj i CPU malo dole, recimo 3,8GHz (mozda i najbolje resenje, taman ce MEMORIJA ici malo dole)
3. Pise da imas on board sound. Da je Live ili Audigy onda me nebi cudilo, ovakoa... mada vidi i to, stavinajsvezije drajvere sa neta.

4. Grafika verovatno nije.

Poslednja izmena:
BSOD se najcesce desava kada gledam YouTube ili kada pustim muziku i radim nesto u okviru desktop okruzenja.
mozda je preslab napon za grafu u 2D-u. Probaj da podignes napon kao i za 3D i ukljucis force constant voltage u afterburneru, pa vidi da li ce da zakuca.

Poslednja izmena:
Evo opet je pukao BSOD, naravno, u idle.

Ne mogu to da uradim, kartica nije referentna. Mogu da joj dizem napon iz Trixx-a, ne znam da li to ima tamo?

Latencije memorije i jesu te, cak nije 20 nego 24..

Evo opet je pukao BSOD, naravno, u idle.

Ne mogu to da uradim, kartica nije referentna. Mogu da joj dizem napon iz Trixx-a, ne znam da li to ima tamo?

Latencije memorije i jesu te, cak nije 20 nego 24..
Mislim da problem nije u grafickoj vec u necemu drugom. Ja sam sa 2x2Gb+2x4Gb dobijao reset u Firefox i NIGDE vise. Jednostavno ploca nije htele 4 modula i pored toga sto je memtest po 3-4 sata radio OK.
Cisto za probu iskljuci AERO.

Mislim da problem nije u grafickoj vec u necemu drugom. Ja sam sa 2x2Gb+2x4Gb dobijao reset u Firefox i NIGDE vise. Jednostavno ploca nije htele 4 modula i pored toga sto je memtest po 3-4 sata radio OK.
Cisto za probu iskljuci AERO.

atikmpag.sys ukazuje na problem sa grafickom. Ovo sam nasao na netu "The atikmpag.sys is a driver file of your ATI graphic card."
@RecklessLIfe potrazi po netu nisi jedini sa tim problemom, pa vidi kako su ga drugi resavali, ili na kraju reklamiraj kartu ako imas garanciju....

Poslednja izmena:
probaj da isklj. hardversku akc. kad gledas youtube mozda to zeza, a ima ga i u flesh apl.

Sta bi na kraju ?

Ja sam se mučio nedelju dana da rešim problem.Šta treba da se uradi: Skinite programčić sa neta RegClean Pro nađite my licencirani ključ i pokrenite ga, računar bi trebao da se vrati u normalu.
Programi koji izazivaju BSOD u Win 7 :Deamon tools , Advansed system care, ako ih koristite skinite ih sa kompa .
Meni se kopjuter ponašao ovako dok to nisam uradio: Kod prvog paljenja računara HDD je podizao sistem 4 puta .Kod pojave win znaka se pojavi BSOD sa informacijom da ga je izazvao atigmpag.sys drajver grafičke karte.Onda se računar restartuje isve bude ok, a mali prozorčić daje informaciju da se win oporavio od nepravilnog gašenja.
I još jedna stvar, za skidanje Deamon tools i njegovih ostataka ima mali programčić na netu.
Možda će ovo još nekom da pomogne . pozdrav

ne znam, ali ja se ne bih petljao sa tim registry clean programima... uglavnom su to malwere programi koji ti sjebu komp totalno...

mislim da to nema bash neke veze sa malwerom (mada nije iskljucheno) vec sa fleshom i kombinacijom verzije flesha sa drajverima.
taj gsod se deshava kad se pokrene flash (youtube i sl) i grafe krene u neki medju power state, koliko sam ja skontao.
odradi u afterburneru force konstant voltage....updejtuj flesh i drajvere, reinstlairaj win....na kraju ako opet bude, reklamiraj je, mozda je i bios karte neshto pobrljavio sa tim power saver modovima.

Poslednja izmena:
mislim da to nema bash neke veze sa malwerom (mada nije iskljucheno) vec sa fleshom i kombinacijom verzije flesha sa drajverima.
taj gsod se deshava kad se pokrene flash (youtube i sl) i grafe krene u neki medju power state, koliko sam ja skontao.
odradi u afterburneru force konstant voltage....updejtuj flesh i drajvere, reinstlairaj win....na kraju ako opet bude, reklamiraj je, mozda je i bios karte neshto pobrljavio sa tim power saver modovima.

+1

Nazad
Vrh Dno