Šta je novo?

BSOD 0x00000116 svez sistem

nikolaf7

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Sinoc sam u novi komp iz potpisa stavio staru grafiku 7770hd (iz potpisa), instalirao win7 64 pro i nekoliko puta sam dobio bsod....prvih par puta prilikom instalacije .net frameworka. Greska je 0x00000116 kao u naslovu, citao sam kazu da je drajver grafike u pitanju.

Odradio sam par tih fixeva - clean start pa win update .net frameworka koji je uspio, brisanje drajvera u safe modu pa instalacija opet ali dzaba sve. U medjuvremenu sam primetio i da grafika nece da pusta zvuk na tv kroz hdmi, tj pusta po sekundu zvuka na svakih 4-5s tisine, dok na zvucnicima ploca daje zvuk normalno. Okacio sam dump fajlove ako neko zna da cita to.

Ima li nade za neki fix ili format c?

Prilozi

• Dump.zip
    174.9 KB · Pregleda: 23
Poslednja izmena:
Dump kaze da drajver pravi problem.

To je zadnji omega drajver...evo sad skidam neki stariji da probam.
Obrisao sam u medjuvremenu sve gigabajtove programe od ploce za svaki slucaj

Ubacio stariji drajver i sad mi je crno bela slika na tv preko hdmi:banghead:

Ovo sa crno belom slikom je sam catalist stavio saturation na 0:confused:
Za zvuk u filmovima sam morao da iskljucim pcie sleep u registriju.

Spucao sam novi sistem, jedan po jedan drajver, skinuo sve apdejtove i stavio nesto da se skida....jutros pred posao samo sednem da ugasim komp a on opet isti bsod, da mi da do znanja da u stvari nista nisam popravio i da se nerviram na poslu pola dana.
A onda iako sam ga ugasio on se restartuje i odma bsod....tuga

Sad mi ostaje jedino da vratim grafiku u stari komp, opteretim nekim testom i nadam se da ni tu nece da radi pa na reklamaciju

Poslednja izmena:
Vratio grafiku u stari komp, radi kao sat, hdmi sve ok.
Stavio je u novi, opet fresh win 7 i prekida zvuk na tv kroz hdmi...instalirao win 8.1 isto prekida zvuk kroz hdmi.

Ovo je vec mozda do ploce?!?
Nemam mogucnost trenutno da probam neku drugu grafiku

Poslednja izmena:
Napokon sam resio problem...ako nekom zatreba potrebno je u biosu podesiti pcie na gen2, umesto na auto

Nazad
Vrh Dno