Šta je novo?

bs player enigma

• Začetnik teme Začetnik teme Lucas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
705
da li ste primetili da mozete da obrisete fajl koj gledate dok ga gledate? kao da ga bsplayer ucita u memoriju (RAM) pa ga posle pusta iz rama! doduse ovo nema mnogo smisla, a i taskman pokazuje da bsplayer zauzima 28mb.... tih 28mb su predpostavljam buffer i program.
pustio sam seartch na disku, cisto da vidim da li kopira faj negde drugde pa ga pusta odalte (ok... nema smisla, ali ajre da probam...) i naravno ne kopira ga 😛

dakle. upravo sam obrisao film od 700mb, a i dalje mogu da ga gledam u bsplayeru!!

jel ima neko ideju? 🙂

da se dopunim. ako ugasim program, pa ga upalim ponovo i pustim play (podesen je da pusti zadnji fajl koj je reprodukovao) nista se ne desi...

Poslednja izmena od urednika:
BSPlayer može da reprodukuje i fajlove koji su "in use". Verovatno koristi nešto kao shadow service.

Ae kada smo kod bs plejera, kada lupim enter na neki film, u 90% slucajeva mi razvuce sliku po celom ekranu, ne uradi fullscreen, nego kada na tockicu misa kada ga razvucete... O adios mio porke? 😀

Verovatno ti je u video opcijama umesto Remember zoom ukljuceno Remember movie size.

nije...

taskman pokazuje da bsplayer zauzima 28mb.... tih 28mb su predpostavljam buffer i program.
pustio sam seartch na disku, cisto da vidim da li kopira faj negde drugde pa ga pusta odalte (ok... nema smisla, ali ajre da probam...) i naravno ne kopira ga 😛

dakle. upravo sam obrisao film od 700mb, a i dalje mogu da ga gledam u bsplayeru!!

Tja, dobri neki programeri ti koji su ga pravili! A jesi li gledao do kraja taj film koji si pustio. Mozda si ti gledao samo onaj deo koji je baferovan. Mozda on zapamti taj delete i primeni ga tek kada zatvori fajl. I ja sam brisao fajlove koji su u upotrebi ali oni nisu nestajali iz maticnog foldera sve dok ih ne izbacim iz bsplayer-a.

@dr.Tiristor
Pokusaj na tockicu da mu smanjis ekran a zatim ugasis. Kada ga ponovo ukljucis trebalo bi da ti ostane ta velicina slike na koju si prethodno smanjio.

A jesi li gledao do kraja taj film koji si pustio.

nisam, ali sam na preskokce prosao kroz ceo film. fajlovi nestanu cim ih obrisem. a i bsplayer se ne integrise u windows explorer pa da moze da uradi tako nesto...
probacu sad iz total comandera da obrisem fajl, mda ocekujem istu reakciju 🙂

da, kao sto sam i mislio nema nikakve razlike. moze da se obrise i iz tcmda

Poslednja izmena od urednika:
To je izvedeno na nivou operativnog sistema. Kada proces otvori neki fajl Windowsovom funkcijom CreateFile i prosledi flag FILE_SHARE_DELETE kao Share Mode, moguće ga je obrisati "sa strane" bez obzira što proces drži handle i čita fajl. S tim što izgleda retko koji program koristi ovakav pristup.

If a file is opened with delete-sharing enabled and you delete the file, the file doesn't actually go away until the open handles are closed. In the meantime, the file hangs around as a zombie.
http://msdn2.microsoft.com/en-US/library/aa363858.aspx
http://blogs.msdn.com/oldnewthing/archive/2004/06/07/150047.aspx

Poslednja izmena:
Voodoo, a da li ovo znači i da ako je file već "in use" isti fajl može da otvori potom i drugi program? Pitam pošto BS Player i to može.

Zavisi da li ga je prvi program otvorio za dozvoljenim sharingom ili ekskluzivno samo za sebe. Kad je samo čitanje u pitanju, onda se najčešće otvara na prvi način, mada neki amaterski napisani programi, verovatno iz neznanja, otvore samo za sebe i niko drugi ne može da pristupa dok ga ne zatvori.

Nazad
Vrh Dno